سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اردیبهشت ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « فروردین   خرداد »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    بررسی وضعیت عرضه محصولات بورس کالا در تاریخ 11 اردیبهشت

    کف شکنی معاملات در بازار فولاد با چاشنی ریزش دلار

    شناسه : 46991 11 اردیبهشت 1400 - 14:34
    در این گزارش به بررسی آخرین اخبار حوزه معاملات در بازار فولاد و سایر محصولات بورس فلزات خواهیم پرداخت. در مجموع بازار به دلیل جو حاکم سیاسی و روند نزولی معاملات ارز راکد و بدون مشتری شاخص ارزیابی می­‌شود. این روند سبب تثبیت قیمت فولاد و سایر محصولات حوزه آهن در بورس کالا شده است.
    کف شکنی معاملات در بازار فولاد با چاشنی ریزش دلار
    پ
    پ

    در این گزارش به بررسی آخرین اخبار حوزه معاملات در بازار فولاد و سایر محصولات بورس فلزات خواهیم پرداخت. در مجموع بازار به دلیل جو حاکم سیاسی و روند نزولی معاملات ارز راکد و بدون مشتری شاخص ارزیابی می­‌شود. این روند سبب تثبیت قیمت فولاد و سایر محصولات حوزه آهن در بورس کالا شده است.

    ورود سنگ­‌آهن دانه بندی به رینگ معاملات بورس کالا

    خبر مهم اولین روز هفته در بورس کالا را با یک موضوع از بخش زنجیره پایین ­دست فولاد و بخش معادن در بخش سنگ‌­آهن آغاز می‌کنیم.

    پس از تصویب پذیرش سنگ­‌آهن دانه بندی شرکت چادرملو در هفته‌های اخیر، روز چهارشنبه شاهد انتشار خبر پذیرش کنسانتره سنگ آهن این شرکت در بازار اصلی بورس کالا بودیم.

    عرضه معاملات سنگ آهن دانه بندی در بورس می‌تواند شروع مسیر شفافیت در سبد فولاد خام باشد.

    امروز برای اولین بار شاهد عرضه سنگ­آهن دانه بندی در رینگ معاملات بورس کالا بودیم که می‌تواند دریچه‌ای از امید به سوی جلوگیری از خام فروشی و ارزان فروشی در بازار سنگ آهن را به روی اقتصاد ایران بگشاید.

    لزوم ارتقاء شفافیت در معاملات زنجیره فولاد

    شفافیت اولین مسئله­ای است که در بازار سهام، ضمانت موفقیت سهام و عرضه‌ها را تامین می‌کند. هر چه میزان کالاهای ارائه شده در بورس بیشتر شود ما شاهد رشد شفافیت در بازار فولاد ایران خواهیم بود.

    براساس اطلاعیه بورس کالا، پذیرش کنسانتره سنگ­آهن شرکت معدنی و صنعتی چادرملو پس از بررسی مدارک و مستندات در دویست و هشتاد و ششمین جلسه کمیته عرضه در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه جاری در بازار اصلی بورس کالای ایران مورد تصویب قرار گرفت.

    بر اساس اطلاعیه عرضه بورس کالا، شنبه در تالار صنعتی انواع تیرآهن بال پهن، انواع میلگرد ساده صنعتی و کلاف به همراه انواع شمش‌های آلیاژی در کنار ورق گالوانیزه ویژه لوازم خانگی روی تابلو قرار خواهد گرفت.

    شروع این معاملات از امروز بود. گسترده تر شدن زنجیره معاملات در بورس کالا قدرت را برایکنترل و مانتورکردن قیمت های محصولات فلزی فراهم خواهد آورد.

    نگاهی به کارنامه بورس­ کالا در روز شنبه

    ارزیابی معاملات در بازار فولاد در اولین روز هفته نشان می‌دهد که عمدتا قیمت‌ها ثابت ارزیابی شده و شاهد کاهش حجم معاملات نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته بودیم.

    قیمت‌های پیشنهادی بازار امروز، در حوزه مقاطع طویل فولادی شامل میلگرد و تیرآهن عمدتا ثابت بودند. حجم معاملات نیز در معاملات  امروز چنگی به دل نمی‌زد و حدودا ۳ درصد کاهش حجم معاملات نسبت به روز چهارشنبه را شاهد بودیم.

    حجم معاملات مچینگ نیز امروز کمتر از متوسط هفته گذشته ارزیابی شد که نشان می دهد سرمایه گذاران با ترس بیشتری در بازار فعالیت می‌کنند.

    به نظر می‌رسد که خریدهای صورت گرفته در بازار امروز صرفا جنبه مصرفی برای فعالیت­های حیاتی داشته و جنبه­های تکمیل موجودی انبار­ها فعلا اولویت ندارند.

    افت معاملات بورس کالا در روز شنبه

    اما دلیل این افت تقاضا و کاهش اندک قیمت‌­ها در بازارهای فولادی بورس کالا چه می تواند باشد؟ ظاهرا و مجددا متاثر از تشدید خبرهای مثبت برجامی، شاهد برخی از کف شکنی‌ها در بازارهایی همانند درهم و دلار و طلا در روز جاری بودیم.

    نرخ درهم امارات با شکست مرز ۶۵۰۰ تومان مجددا به زیر این کانال بازگشته؛ سکه هم مجددا حمایت ۱۰ میلیونی را شکسته و زیر این مرز معامله می شود.

    لذا شاخص­های مالی بازار ترس را در بورس کالا تشدید کرده و شاهد رکود نسبی در معاملات امروز بودیم.

    ارزیابی معاملات تیرآهن در بورس کالا ۱۱ اردیبهشت

    در خصوص معاملات تیرآهن ذوبی در بورس ­کالا شاهد تغییرات نامحسوس و عمدتا ثابت نسبت به پنجشنبه هفته گذشته بودیم.

    در برخی از سایزها از برخی بنگاهها کمی کاهش قیمت را شاهد بودیم. عرضه ۱،۴۹۵ تیرآهن ۱۴ بال پهن ذوب آهن اصفهان در بورس کالا در نهایت با تقاضای ۱۳۸ تنی روی نرخ پایه مچ و معامله شد.

    عرضه ۳،۸۸۷ سبد تیرآهن مخلوط ذوب آهن اصفهان در بورس کالا در نهایت با تقاضای ۱۱۵ تنی روی نرخ پایه مچ و معامله شد.

    این دو معامله در بخش تیر آهن شاخص ترین معاملات بورس کالای تهران در بخش مقاطع روز شنبه بودند.

    وضعیت معاملات حوزه قوطی و پروفیل فولادی در بورس کالا

    برخی شنیده ها از بازار قوطی و پروفیل در خصوص محصول پر مصرف تولید شده از ورق ضخامت ۲ میلیمتر حول ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان با احتساب مالیات ارزش افزوده بسته به نوع ورق مصرفی در بازار اطلاع دادند که تغییرات آن ثابت تا افزایش ۱۰۰ تومانی در برخی از مبادی این حوزه رصد گردید.

    همچنین عرضه ۵،۰۰۰ تن ورق گالوانیزه فولاد تاراز چهارمحال در بورس کالا در نهایت با تقاضای ۲۰۰ تنی روی نرخ پایه مچ و معامله شد.

    نگاهی به رشد قیمت ها در معاملات میلگرد اول هفته

    اما بازار میلگرد در معاملات روز شنبه توام با کف سازی در قیمت­ها رصد شد. قیمت های کف در بازار میلگرد حول و حوش ۱۳،۶۰۰ تا ۱۳،۸۰۰ تومان با احتساب مالیات ارزش افزوده تثبیت شده است.

    اما برخی از سقف نشینان مبادی خصوصی در تمنای افزایش قیمت هستند و نسبت به داده­های روز پنجشبه قیمت ها را بالاتر اعلام کردند.

    این دسته از تولیدکنندگان دلیل گرانی قیمت‌ها در بورس کالا امروز را رشد ۳۵ درصدی هزینه­ های حمل و نقل اعلام کردند و حاضر به رقابتی کردن قیمت محصولات خود نشدند.

    ممکن است در میان‌مدت شاهد همراهی سایر تولیدکنندگان فولادی با این قشر تولیدکنندگان باشیم. فعلا در روز شنبه به دلیل خبرهای مثبت برجامی کفه تثبیت و کاهش نسبی قیمت­ها سنگین تر ارزیابی شد.

    ارزیابی عملکرد ورق فولادی در بورس کالا

    موضوع دیگری در رفتار بورس کالای امروز بسیار مشهود بود رشد نسبی و البته کوچکی در نرخ­های ورق فولادی است.

    در خصوص محصول پر مصرف تولید شده از ورق ضخامت ۲ میلیمتر در حوزه قوطی و پروفیل در سقف قیمت های پیشنهادی این حوزه حول و حوش ۲۳،۸۰۰ تومان با احتساب مالیات ارزش افزوده توام با ثبات تا برخی افزایش قیمتهای ۸۰ الی ۲۰۰ تومانی را در معاملات امروز شاهد بود.

    اما دلیل افزایش این بخش فولادی چه چیزی می تواند باشد؟ به نظر می­رسد که عامل التهاب این حوزه بیشتر مربوط می شود به افزایش نرخ پایه ورق گرم عرضه شده این هفته در بورس کالا که باعث شده قیمت شمش از این موضوع تاثیر بپذیرد.

    رکود و ضعف تقاضا؛ تصویر بورس ­کالا در روز شنبه

    بازار بورس کالا در شرایط فعلی به دلیل دلاریزه شدن قیمت­های داخلی فولاد در مسیر رکود و کمبود تقاضا طی طریق می کند.

    نرخ ارز چند روزی است که ثبات توام با کاهش جزئی داشته است. این موضوع بازارهای فولادی را نسبتا تثبیت شده نگه داشته.

    اما شاهد افت معاملات نسبت به روزهای مشابه فرودین ماه هستیم.

    امروز در شرایطی که نرخ ارز نوسان رو به پایینی داشت، قیمت مقاطع هم با ثبات نسبی روبه‌رو شد.

    البته، وضعیت عدم استقبال از عدم عرضه مقاطع در بورس کالا هم شاید مزید بر علت شده است، هرچند برخی معتقدند این عدم استقبال به علت نوعی مهندسی در چینش سبدهای عرضه شده بود.

    مسیر نامشخص قیمت‌ها در بورس کالا

    بازار بورس کالا در شرایطی به سر می‌برد که فاکتورهای رادیکالی زیادی به بورس ورود کرده‌اند.

    مسائل سیاسی ناشی از برجام، افت نسبی قیمت دلار، نبود نقدینگی کافی در سمت تقاضا، آسیب های کرونا و افزایش هزینه های تولید و اخیرا موضوع بالا رفتن هزینه های حمل و نقل همگی تنها بخشی از مسائلی هستند که بازارهای کالایی با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند.

    فارغ از نوسانات این روزهای بازار، چیزی که تغییر پیدا نکرده یخ‌زدگی بخش عرضه است.

    متاسفانه عرضه ها در حد شاخص های عرضه و تقاضای سال های قبل نیست و با نرخ تورم فعلی جامعه بازدهی بورس کالا نسبت به سال های قبل کمتر شده است.

    جمع بندی وضعیت بورس کالا در اولین روز هفته

    در مجموع بازار بورس کالا در این روزها وضعیت تثبیت شده ای را برای میانمدت تجربه نمی کند. تمامی سناریوها در بازار می تواند فعال شود و روند قیمت ها را با واریانس ۵۰ درصدی همراه سازد.

    در شرایط فعلی روند بازار اعتنایی به تقاضا نداشته و صرفا نگاهش به تب و تاب بازارهای صادراتی و کمبود مواد اولیه است.

    تقاضای مصرفی و انباری در بازار داخلی اما؛ عمدتا در وضعیت “صبر و نظاره” قرار گرفته و صرفا نظاره‌گر است.

    به نظر می رسد این روند تا انتخابات ریاست جمهوری ادامه داشته باشد. در مجموع فاکتورهای دلاری در شرایط موجود مهم ترین اهرم جابه جایی قیمت ها محسوب می شوند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.