سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اردیبهشت ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « فروردین   خرداد »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    بورس 13 هزار واحد دیگر ریخت

    تابلو قرمز فلزات

    شناسه : 47087 12 اردیبهشت 1400 - 15:00
    بورس تهران باز هم قرمز پوش شد. معاملات در 12 اردیبهشت ماه با تاثیرپذیری از روند نزولی دلار، مثل روزهای گذشته افت داشت و 13 هزار واحد دیگر ریخت. تابلو فلزات مانند روزهای گذشته اوضاع خوبی نداشت.
    تابلو قرمز فلزات
    پ
    پ

    بورس تهران باز هم قرمز پوش شد. معاملات در ۱۲ اردیبهشت ماه با تاثیرپذیری از روند نزولی دلار، مثل روزهای گذشته افت داشت و ۱۳ هزار واحد دیگر ریخت. تابلو فلزات مانند روزهای گذشته اوضاع خوبی نداشت.

    با معاملات امروز شاخص کل در سطح  ۱ میلیون و ۱۸۰ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم‌وزن نیز با افت ۱۱۹۷ واحدی (۰٫۲ درصد) همراه شد و سطح ۴۲۴ هزار و ۴۸۲ واحد را ثبت کرد. شاخص فرابورس هم با افت ۱۰۲ واحدی رو به رو شد.

    مذاکرات وین و شاخص بورس

    خبرهای خوبی از مذاکرات وین به گوش می‌رسد. آنطور که رسانه‌های امریکایی خبرداده‌اند؛ ایران و امریکا به مکانیزم مشخصی برای رفع تحریم‌ها رسیده‌اند.

    انتشار این خبر باعث افت قیمت دلار شد. اتفاقی که بار دیگر تاثیرش را بر بازار بورس گذاشت و شاخص را قرمز کرد.

    درست است که مذاکرات وین و نتیجه مثبت آن برای کشور اتفاق خوبی است اما سهامداران بورس که در چند ماه گذشته سرمایه خود را از دست داده‌اند؛ نگران به نتیجه رسیدن مذاکرات هستند.

    این هنر دولت است که اتفاق مثبتی مانند به ثمر نشستن مذاکرات را برای عده کثیری از مردم تبدیل به رویدادی ناگوار کرده است.

    نمادهای تاثیرگذارو پرتراکنش

    ارزش معاملات در بازار بورس روز جاری به ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسید. سه نماد فولاد، فملی و شستا بیشترین تاثیر منفی را در شاخص کل گذاشتند.

    وبملت، وتجارت و اپال نیز سه نماد پرتراکنش بازار بورس تهران بودند.

    هرچند که سیاستگذاران اقتصادی سعی دارند بازار را بر اساس بخشنامه‌های خلق‌الساعه کنترل کنند، اما روند موجود بیانگر این نکته است که رنگ قرمز تابلو بورس به این زودی‌ها تغییر نخواهد کرد.

    دامنه نوسان نامتقارن نتوانست حتی چند روز مسکنی برای بورس باشد. حالا خبررسیده بازهم قرار است دامنه نوسان را تغییر دهند اما مشخص است که علاج وضعیت فعلی، کنترل دستوری بازار سرمایه نیست.

    نمادهای فلزی در ۱۲ اردیبهشت

    نمادهای فلزی در معاملات ۱۲ اردیبهشت ماه بورس تهران حال و روز خوبی نداشتند. فملی از جمله نمادهایی بود که با ریزش ۲٫۹۴ درصدی همراه شد.

    کاهش قیمت جهانی مس و همچنین کاهش قیمت دلار دو عامل تاثیر گذار در روند نزولی فملی بود.

    ذوب، فروی، کاوه، فولاد،فلوله، فسرب و … همه روز بدی را پشت سر گذاشتند.

    بی اخلاقی حقوقی ها

    عملکرد حقوقی ها به یکی از چالش‌های بحث برانگیز بازار سرمایه بدل شده است. عملکردی که باعث شده بورس نتواند به روال عادی برگردد.

    در همین رابطه محسن علیزاده عضو شورای عالی بورس در مورد خروج ارقام نجومی از بازار سرمایه توسط حقوقی‌های بزرگ اظهار داشت: در مدت زمان بسیار کوتاهی بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه خارج شده است.

    وی با بیان اینکه خروج این نقدینگی تخلف نبوده اما بی‌اخلاقی محسوب می‌شود، ادامه داد: خروج این میزان نقدینگی از بازار غیرقانونی نبوده اما باید تعهد اخلاقی را رعایت می‌کردند.

    وقتی به شخصیت حقوقی لقب حرفه‌ای را در بازار می‌دهیم باید اخلاق حرفه‌ای را هم بروز دهند. متاسفانه عده‌ای سودی را که از این بازار کسب کردند در محل نامناسب دیگری سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما قرار بر این بوده این سرمایه برای توسعه بازار خرج شود و مجددا به بورس و بازار سرمایه برگردد.

    عضو ناظر شورای عالی بورس با بیان اینکه فراموش نکنیم که هدف از توسعه بازار رونق بازار بود، افزود: به طور قطع سود حاصل از رونق تولید عاید همه مردم می‌شد و به بازار سرمایه هم برمی‌گشت اما این اتفاق نیفتاد.

    پرداخت حقوق از سود بورس

    علیزاده ادامه داد: به یکی از این حقوقی‌های خیلی بزرگ که سرمایه خود را از بازار خارج کرده، گفتم باید این عدد را به بازار برگردانید و بازار را در این شرایط حمایت کنید، آنها مدعی شدند که با این سودی که از بازار به دست آمده، معوقات حقوق چند سال گذشته را پرداخت کردیم.

    وی تاکید کرد: قرار نبوده این پول‌ها صرف کم‌کاری مدیران این شرکت‌ها شود. شرکت‌های حقوقی تعهد اخلاقی دارند که این سود را صرف توسعه بازار یا توسعه تولید کنند اما متعهد به آن نبودند.

    عضو ناظر شورای عالی بورس با بیان اینکه خروج این ارقام نجومی از بازار سرمایه کاملا درست است و صحت دارد، گفت: هم حقیقی‌های بزرگ و هم حقوقی‌ها بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان را در مدت زمان کوتاهی از بازار خارج کردند. ‌

    علیزاده با تاکید بر اینکه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خارج شده از بازار سرمایه کاملا قابل ردیابی است، اظهار داشت: حقوقی‌های بی اخلاق در اوج قیمت‌ها سهام فروخته‌اند و این نقدینگی را وارد بازارهای موازی از جمله ارزهای دیجیتال و رمزارزها کرده‌اند.

    وی ادامه داد: هر چند که بازار ارزهای دیجیتال بازار بسیار ریسکی است اما نقدینگی بسیار زیادی وارد این حوزه شده و متاسفانه تبلیغات گسترده‌ای را هم به راه انداخته اند تا سهامداران خرد باقیمانده در بورس برای ورود به بازار مرز ارزها شوند.

    عضو ناظر شورای عالی بورس گفت: در حال حاضر طبق قانون صندوق توسعه ملی باید ۱۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کند که هر چند این رقم تا کنون پرداخت نشده اما اگر هم پرداخت شود با توجه به مشکلات متعدد بازار، نمی‌تواند گره‌گشا کند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.