سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اردیبهشت ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « فروردین   خرداد »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    ریزش ۴۷۵۵ واحدی شاخص کل

    یکه تازی فملی

    شناسه : 47487 18 اردیبهشت 1400 - 14:00

    علی‌رغم خوشبینی‌ها برای جهت گیری مثبت بورس در هفته جاری، بازار سرمایه روز اول هفته را قرمز شروع کرد. در معاملات روز جاری شاخص کل بورس ۴۷۵۵ واحد دیگر افت کرد و به عدد ۱ میلیون و ۱۶۷ هزار واحدی رسید.

    یکه تازی فملی
    پ
    پ

    علی‌رغم خوشبینی‌ها برای جهت گیری مثبت بورس در هفته جاری، بازار سرمایه روز اول هفته را قرمز شروع کرد. در معاملات روز جاری شاخص کل بورس ۴۷۵۵ واحد دیگر افت کرد و به عدد ۱ میلیون و ۱۶۷ هزار واحدی رسید.

    شاخص هم وزن هم با افت ۸۳۶ واحدی رو به رو شد. امروز شاخص فرابورس هم ۵۹ واحد افت کرد.

     ارزش معاملات بورس امروز به رقم ۲ هزار و ۷۰۳ میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات فرابورس نیز ۵ هزار و ۵۰۱ میلیارد تومان بود.

    در معاملات روز ۱۸ اردیبهشت ۲۵ نماد رشد بیش از یک درصد و ۴۶۵ نماد افت بیش از یک درصد را تجربه کردند.

    نمادهای تاثیر گذار

    مانند روزهای گذشته نماد فملی تاثیرگذارترین نماد بورسی در معاملات روز جاری بود. فملی در سایه رشد تاریخی قیمت جهانی مس، تاثیر مثبتی روی شاخص کل گذاشت. هرچند در مجموع بازهم بازار دچار ریزش شد.

    «فملی» و «وپاسار» بیشترین اثرگذاری مثبت را در شاخص کل داشتند و «شستا» و «فارس» هم بیشترین اثر منفی را در این شاخص ثبت کردند.

    «فملی»، «شستا» و «وپاسار» هم پرتراکنش ترین نمادها بودند.

    بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه «محصولات شیمیایی»، «فرآورده‌های نفتی» و «فلزات اساسی» رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروه‌ «واسطه‌گری‌های مالی و پولی» به نفع حقیقی‌ها تمام شد.

    مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی حدود ۳۰میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر سهامداران حقیقی بانک پاسارگاد با برتری حدود ۳۵میلیارد تومانی ابتکار عمل را در دست گرفتند.

    امروز افزایش سهام حقیقی‌ها در هشت نماد و افزایش سهام حقوقی‌ها در ۸۷نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول ۵۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم ۴۵۰میلیارد تومان بود.

    چرا دوباره ریزش؟

    سرنوشت معاملات بازار سرمایه به وضعیت دلار گره خورده است. دلار نیز در این روزها به دلیل خوشبینی به مذاکرات تازه وین در مسیر نزولی است.

    در مقابل اما کارشناسان گمان می‌کردند با چراغ سبز دولت برای اچجرایی شدن ۱۰ پیشنهاد تازه شورای بورس، ممکن است وضعیت بازار تمانی بخورد.

    پیشبینی که درست از آب در نیامد. از جمله مشکلاتی که چند ماه است گریبان بازار سرمایه را گرفته، دامنه تغییرات نامتقارن است.

    سیاستی من‌درآوردی که ریزش بورس را طولانی‌تر کرده و مدت زمان اصلاح نمادها را به درازا کشیده است.

    از طرف دیگر لبریز شدن کاسه صبر سهامداران و تجمعات گاه و بیگاه دولت را دچار واهمه کرده است. حسن روحانی و وزرای دلوت در ماه‌های گذشته مکررا مردم را به سرمایه گذاری در بورس تشویق کردند. اما پس از ریزش شاخص دیگر هیچکس جوابگوی سهامداران ضرر دیده نیست.

    درست است که رشد بی حساب و کتاب بورس در سال گذشته را باید استثنا از روند این ارزیابی کرد اما مردم با وعده دولتی‌ها وارد بازاری شدند که ساز و کارش را نمی‌دانستند.

    دولت در سال پایانی فعالیت خود توانست کسری بودجه را از طریق بورس جبران کند و اما در این مکیان سهامداران این بازار لطمه بزرگی دیدند.

    لطمه‌ای که می‌تواند در انتها به ماجرایی شبیه به موسسات مالی و مالباختگان آن بدل شود.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.