سه شنبه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۴ 6 محرم 1447 Tuesday, 1 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اردیبهشت ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « فروردین   خرداد »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    علت نوسانات دلار چیست؟

    سرگردانی خریداران و فروشندگان در بازار دلار

    شناسه : 48018 26 اردیبهشت 1400 - 16:00
    بازار ارز در روزهای اخیر شاهد فراز و فرودای بی سابقه ای در اصلاح و جبران قیمت های قبلی خود بوده است. این موضوع به دلیل وجود مقامت های زیاد در حوالی 21 الی 22 هزار تومان تا حدودی طبیعی است. عوامل سیاسی و مسائل مربوط به نرخ گذاری حواله درهم نیز در این التهابات نقش داشته اند. در مجموع این روند به بازارهای کالایی در صورت تداوم یافتن ضربه می زند.
    سرگردانی خریداران و فروشندگان در بازار دلار
    پ
    پ

    در روزهای گذشته شاهد نوسانات پرالتهابی در بازار ارز بوده ایم. گاهی ثیمت ها در یک روز تا مرز ۹۰۰ هزار تومان کاهش داشته و از سویی دیگر قیمت دلار در بازار آزاد با فاصله کمتر از ۷۲ ساعت ۴۰۰ تومان از ریزش خود را جبران کرده است. در روزهای اخیر نیز شاهد مقاومت سنگین دلار در مرز ۲۰ هزار تومان بودیم که بعد از این مقاومت روند قیمت دلار به شکلی نامحسوس رشد داشت. در این وضعیت بازار ارز و سایر بازارهای وابسته به آن در سردرگمی و انفعال به سر می برند. در این یادداشت به سرگردانی بازارهای ارزی و بلاتکلیفی معامله گران خواهیم پرداخت. لطفا تا انتها همراه آرتان پرس باشید.

     

    *** ارزیابی وضعیت بازار ارز در شرایط فعلی

    اما برای اینکه بتوانیم به تحلیل دقیقی از وضعیت فعلی بازار ارز دست یابیم معاملات روز گذشته دلار را از منظر تکنیکال مورد بررسی قرار می دهیم. داده های دریافت شده از چارت معاملات روز گذشته اسکناس دلار صرافی ملی نشان می دهد که ظاهرا با یک کندل دوجی بزرگ مواجه شده ایم. این موضوع نشان از یک  دامنه نوسان نسبتا بزرگ و به نوعی سرگردانی خریداران و فروشندگان این بازار داشته است. معمولا این روند حداقل تا یک هفته به طول خواهد انجامید. لذا شاهد انفعال و کاهش تقاضا در تمامی بازارهای کالایی خواهیم بود. این حجم از ترس و عدم ریسک پذیری حداقل در بخش دلار بی سابقه بوده است. وضعیت بازار ارز در شرایط فعلی پر ریسک و پر نوسان گزارش می شود.

    *** نگاه های خوشبینانه به وضعیت بازار ارز

    عده ای از تحلیلگران با نگاه ها خوشبینانه به شرایط بازار ادعا می کنند که دلار حداقل ۱۰ هزار تومان می تواند ریزش را تجربه کند. این نگاه خوشبینانه قطعا در کوتاه مدت اتفاق نخواهد افتاد.اما این ترس وجود دارد که دولت در روزهای آخر عملکرد خود به صورت مقطعی نرخ دلار را کاهش دهد. البته این موضوع نیز در شرایط فعلی شدنی نیست. اما به هر حال جو بازارهای ارزی و کالایی را متشنج کرده است.  به هر حال بنظر می‌رسد که دلار صرافی در روز گذشته و در نهایت، توام یا یک افزایش نسبی حول مرز ۲۲ هزار تومان آرام بگیرد. اما بعید می رسد که این آرامش عمر نسبتا زیادی داشته باشد. عواملی زیادی به موضوع نوسانات نرخ ارز ورود کرده اند که قدرت بیشتری نسبت به عوامل تثبیت کننده نرخ ارز در شرایط فعلی دارد.

    *** رصد آخرین داده های معاملات ارز در بازار آزاد

    اما به رصد قیمت ارز در معاملات پایانی روز شنبه می پردازیم. دلار در بازار آزاد با ۲۰۰ تومان افزایش نسبت به قیمت ظهر، با قیمت ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان به فروش رسید. یورو در بازار آزاد با ۴۰۰ تومان افزایش، با قیمت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان عرضه شد و نرخ فروش دلار روی تابلوی صرافی ملی  با قیمت ۲۲ هزار و ۱۸۳ تومان عرضه شد. قیمت دلار تا زمانی که زیر ۲۳ هزار تومان باشد روند پر نوسانی دارد. این باور برخی تحلیل گران در بازار ارز است. با این حال برخی انتظار دارند بازار ارز برای روز یکشنبه کمی متعادل تر حرکت کند زیرا قیمت دلار در پشت خط صعودی بوده است.

    *** ارزیابی وضعیت بازار ارز از منظر بازار طلا

    برای اینکه نوسانات نرخ ارز را با دید بهتری بتوان تحلیل کرد باید به نوسانات نرخ طلا در بازار نیز نیم نگاهی داشته باشیم. در همین راستا روز گذشته سکه امامی با افزایش ۱۵۲ هزار تومانی نسبت به قیمت ظهر، به ۱۰ میلیون و ۲۲۹ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افزایش ۲۷ هزار و  ۳۰۰ تومانی به قیمت یک میلیون و  ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شد و همچنین قیمت هر انس طلا در بازار جهانی ، با قیمت یک‌هزار و ۸۴۳ دلار و ۲۷ سنت معامله شد. رشد قیمت طلا متاثر از رشد ۲ هزار تومانی دلار از کف بوده است. به نظر می رسد در شرایط فعلی شاهد افت بیشتری در قیمت دلار نباشیم. حداقل رشدهای شارپی طلا این موضوع را اثبات می کنند. اما ممکن است خبرهای سیاسی محرک های کاهنده نرخ ارز را فعال کنند.  شواهد تکنیکالی برای انس نشان میدهد انس در حرکت صعودی نتوانسته تارگت خود را در محدوده ۱۷۵۹ تاچ کند لذا بر میگردد محدوده کف قیمتی خود را در محدوده ۱۶۷۶ روئیت کند.

    *** نقش نوسانات نرخ حواله در ریسک معاملات ارز

    موضوع دیگری که در خصوص پتانسل های نوسان ساز در بازار ارز مطرح است مسئله نرخ حواله درهم است. در روز گذشته و مطابق با آخرین داده های دریافتی از معاملات حواله درهم و دینار، نرخ فروش حواله درهم امارات  با ۱۵۰ تومان افزایش به قیمت ۶ هزار و ۳۷۰ تومان فروخته شد و نرخ فروش حواله یوآن چین با ۹۰ تومان افزایش،۳ هزار و ۷۱۰ تومان فروخته شد. قیمت فروش حواله لیر ترکیه با ۷۰ دلار افزایش با قیمت ۲هزار و ۸۳۰ تومان به فروش رسید. این روند صعودی در بازار حواله نقاط مرزی نشان از این دارد که کف حمایتی دلار در حوالی ۲۰ هزار تومانی با مقاومت سنگینی همراه است. پیش تر در تحلیل ها گفتیم که اگر نرخ دلار به زیر ۱۹ هزار تومان ورود کند شاهد ورشکستگی کسبه و بازاریان و کسب و کارهای کالایی خواهیم بود.

    *** دلار تا چه نرخی کاهش می‌یابد؟

    پاسخ به این سوال در شرایط فعلی کار سختی است. نرخ‌ دلار در بازار آزاد بار دیگر وارد کانال ۲۲ هزار تومانی شده است. نرخ اسکناس آمریکایی در صرافی‌ملی، بازار متشکل ارزی و سامانه سنا نیز امروز نوساناتی داشته که حتی صرافی ملی در روز قبل نرخ خود را یکبار اصلاح کرد. تحلیل گران فنی باور دارند در صورتی که دلار زیر محدوده ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومانی تثبیت شود، احتمال افت قیمت این ارز به کانال ۲۰ هزار تومانی وجود خواهد داشت. در شرایط کنونی، معامله گران بازار نگاه مثبتی به مذاکرات هسته ای وین دارند و به همین دلیل خریدها خود را به تعویق انداخته اند. رییس کل بانک مرکزی کاهش نرخ ارز در شرایط کنونی را امری طبیعی دانست. این موضوع باعث شده است که برخی فعالان بازار  صحبت های وی را به معنای مجوز بازارساز برای افت بیشتر قیمت دلار برداشت کنند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.