سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    پروفیل آبرو چیست؛ کاربرد و ویژگی‎‌های آن

    شناسه : 48444 05 خرداد 1400 - 17:00
    احتمالا نام پروفیل ساختمانی را شنیده باشید. در صنعت ساخت و ساز پروفیل‌های مهم صنعتی وجود دارند که با کاربردهای متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از این پروفیل‌ها، پروفیل آبرو می‌باشد. شاید نام این پروفیل به گوشتان خورده باشد. آیا می‌دانید پروفیل آبرو چیست؟ آیا با ویژگی‌ها و کاربردهای این پروفیل کاربردی در صنعت ساخت و ساز آشنایی دارید؟ اگر شما از خریداران این محصول صنعتی هستید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما در ادامه مطلب با آرتان پرس همراه باشید.
    پروفیل آبرو چیست؛ کاربرد و ویژگی‎‌های آن
    پ
    پ

    پروفیل‌‌ها دسته‌ای از محصولات فلزی هستند که در ساخت درب و پنجره و چهارچوب بکار می‌روند. درواقع پروفیل در اصطلاح علمی به معنای این است که مقطعی در طول معین، دارای سطح مقطع ثابتی باشد. با توجه به همین تعریف، انواع مختلفی از پروفیل‌های صنعتی و ساختمانی در بازار وجود دارد. یکی از این‌ها پروفیل آبرو می‌باشد. این محصول به دلیل شکل مقطع آن به پروفیل Z نیز معروف است. این محصول در بازار با نام ناودانی در بین مردم شناخته می‌شود. این پروفیل در دسته پروفیل‌های ساختمانی قرار می‌گیرد.

    *** پروفیل آبرو چیست؟

    مهم‌ترین سوالی که در اینجا پیش می‌آید این است که پروفیل آبرو چیست؟ با توجه به تعریف پروفیل که گفته شد بیشتر برای ساخت درب و پنجره و چهارچوب مورد استفاده قرار می‌گیرد، از این نظر پروفیل آبرو با سایر پروفیل‌ها متفاوت است. از این پروفیل بیشتر برای سقف‌های شیبدار و شیروانی در مناطق با آب و هوای بارانی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا آب باران و برف بر روی این سطوح به سمت زمین هدایت و در مسیر خود قرار بگیرد.

    نمونه‌ای از پروفیل آبرو
    نمونه‌ای از پروفیل آبرو

    *** ابعاد پروفیل آبرو چقدر است؟

    با توجه به نوع کاربری این پروفیل، برای اینکه پوشش مناسبی را بر روی سقف‌های شیروانی بوجود بیاورد؛ ابعاد و سایزهای متفاوتی از این محصول در بازار وجود دارد. معمولا دو نوع پروفیل آبرو یک طرفه و دو طرفه وجود دارد و هرکدام از آنها ویژگی و کاربرد خاصی خواهند داشت.

    ابعاداندازه
    ضخامت۳-۲ میلیمتر
    طول۶ متر
    ارتفاع۱۶ سانتیمتر (در ابعاد مختلف، متفاوت خواهد بود)
    وزنمتناسب با یک‌طرفه‌ و دوطرفه‌بودن، ضخامت، طول و وزن این پروفیل تغییر می‌کند؛ اما معمولاً بیشتر از ۷۰ کیلوگرم است.
    جدول ابعاد پروفیل آبرو

    نکته مهمی که در اینجا مهم می‌باشد این است که ابعاد ذکر شده در جدول فوق به صورت تقریبی می‌باشد و بنا به درخواست مصرف‌کننده و یا مشتری و در موقعیت و شرایط مختلف، ابعاد این محصول تغییر می‌کند.

    *** کاربردهای پروفیل آبرو

    مهم‌ترین کاربرد پروفیل ناودانی یا آبرو کنترل، جمع‌آوری و انتقال آب باران، برف و یا هر نوع مایع دیگری از روی سقف به پایین ساختمان می‌باشد. آبرو یا پروفیل ناودانی به گونه‌ای تولید می‌شود که دارای وزن مناسبی باشد و به علت قرار گرفتن در سطحی بالاتری از سطح زمین به آسانی بتوان آن را حمل نمود و بر روی سطح شیبدار قرار داد.

    این نوع پروفیل بر روی ساندویچ پانل‌های سقفی نیز باید نصب شود. علت نصب این پروفیل بر روی ساندویچ پانل هدایت آب از روی این سازه‌ها به سمت پایین بوده و به علت اینکه وزن باران و برف بر روی اینگونه از سقف‌ها ممکن است که ایجاد مشکل نماید، بکارگیری آبرو بر روی این سازه‌ها باید با رعایت نکات ایمنی و مهم همراه باشد. در ادامه به برخی از کاربردهای پروفیل آبرو اشاره کرده‌ایم.

    • اتصال روی ساندویچ پانل‌های سقفی
    • انواع سقف‌های شیروانی و غیرشیروانی
    • انواع پارکینگ و سقف پارکینگ برای کنترل جریان آب
    • انواع محیط‌های فرآوری مانند مرغ‌داری، گلخانه و گاوداری
    • ساخت در‌های چوبی و ام‌دی‌اف

    *** آشنایی با انواع پروفیل آبرو

    مدل‌ها، ابعاد و سایزهای متفاوت آبرو و نیازهای متفاوتی که این پروفیل پاسخگو می‌باشد، باعث شده است که دارای انواع مختلفی باشد. از نظر ساخت، پروفیل آبرو به دو نوع یک طرفه و دو طرفه تقسیم می‌شود. نوع دیگری از دسته بندی این پروفیل بصورت مدل‌های لندنی، جعبه‌ای، گرد، مخفی و فیتیله‌ای می‌باشد.

    پروفیل آبرو یک طرفه از آنجاییکه تنها از یک طرف امکان اتصال و نصب دارد به این نام معروف شده است؛ اما آبرو دو طرفه، از هر دو طرف لبه داشته و می‌تواند از دو طرف به کار متصل شود. پروفیل‌های آبرو یک طرفه و دو طرفه معمولا با ضخامت‌های ۲.۵ و ۳ میلیمتر تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

    *** پروفیل لندنی

    ضخامت این پروفیل برابر با ۰٫۴ میلیمتر و طول آن نیز برابر ۳ متر می‌باشد. پروفیل لندنی به پروفیل گرد یا فیتیله‌ای نیز معروف است. از این نوع پروفیل برای پوشش دادن سقف‌های بزرگتر مانند سقف‌های شیروانی استفاده می‌شود. برای این منظور پروفیل‌های لندنی به یکدیگر متصل شده و قسمت‌های اضافی گاها برش می‌خورند. پروفیل لندنی از جمله پرکاربردترین و پروفروش‌ترین پروفیل‌های آبروی موجود در بازار می‌باشد.

    از معایب این نوع پروفیل می‌توان به خوردگی و فرسودگی در طولانی مدت اشاره کرد. با توجه به اینکه فلزات در برابر رطوبت و آب آسیب‌پذیر هستند،؛ پروفیل آبروی لندنی گالوانیزه می‌شود تا مقاومت در برابر خوردگی آن افزایش یابد. اما با این وجود در مدت زمان طولانی این پروفیل دچار فرسودگی و آسیب‌هایی خواهد شد.

    پروفیل آبرو لندنی
    پروفیل لندنی

    *** پروفیل جعبه‌ای

    ظاهر این نوع پروفیل آبرو در مقایسه با پروفیل لندنی بسیار زیباتر می‌باشد که در نتیجه در ساز‌ه‌های گران قیمت از آن استفاده می‌شود. ضخامت این نوع از پروفیل بیشتر از ۰٫۴میلیمتر می‌باشد و در قیاس با پروفیل لندنی در برابر آسیب‌های ناشی از خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم‌تر می‌باشد. کاربردهای پروفیل جعبه‌ای عبارتند از:

    • انواع سوله
    • ساختمان‌های صنعتی و تولیدی‌ها
    • ساختمان‌های بیمارستان یا خانه‌های بهداشت

    *** همه چیز درباره آبرو سقف‌ شیروانی

    همانطور که گفتیم در مناطق با آب و هوای بارانی، برای جمع‌آوری آب‌های سقف خانه‌ها نیاز است تا از پروفیل آبرو استفاده کرد. در این مناطق معمولا از سقف‌های شیروانی برای راحتی کار استفاده می‌شود. نوع پروفیل آبروی مورد نیاز با توجه به ابعاد و ضخامت موردنظر انتخاب می‌شود. در حقیقت وظیفه این نوع از پروفیل در سقف‌های شیبدار هدایت آب جمع‌آوری شده بر روی آنها می‌باشد.

    در ادامه می‌خواهیم نحوه قراردادن پروفیل‌های آبرو روی سقف‌های شیروانی را مرحله به مرحله بررسی کنیم.

    مرحله اول: بر اساس شرایط محیطی و میزان رطوبت هوا، پروفیل آبروی مناسب را تهیه کنید؛ بایستی به این نکته توجه داشت که پروفیل‌های ضخیم‌تر، مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و خوردگی دارند.

    مرحله دوم: قاب‌های مخصوص قرارگیری آبرو را به سقف، جوش‌کاری کرده و پس از آن، پروفیل را به قاب متصل کنید. در این مرحله، باید پروفیل‌ها را در اندازه‌ی دلخواه در آورده و فرآیند خم‌کاری و بُرش را به صورت دقیق، پشت سر بگذارید.

    مرحله سوم: پس از خم‌کاری و بُرش، به سراغ ساخت تراس و آبروی مخصوص تراس بروید.

    مرحله چهارم: در این مرحله، صرفا باید نحوه‌ی نصب و قرارگیری آبرو و قاب را بررسی کنید. گاهی اوقات، نصب به صورت ناقص و غیراصولی انجام می‌شود؛ در نتیجه، آب‌ داخل سقف نفوذ می‌کند و موجب آسیب‌های کوچک و بزرگ می‌شود.

    بهتر است برای نصب و راه‌اندازی پروفیل آبرو به سراغ متخصصان این عرصه بروید و از آنها کمک بگیرید.

    همه چیز درباره پروفیل‌ آبرو در سقف‌های شیروانی
    همه چیز درباره پروفیل‌های آبرو در سقف‌های شیروانی

    *** روش تولید پروفیل‌های آبرو چگونه است؟

    پروفیل آبرو به طور مداوم در معرض مایعات و به خصوص آب قرار می‌گیرد لذا باید برای تولید آن از ورق‌های فولادی که در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد استفاده کرد. معمولا از ورق گالوانیزه یا ورق رنگی برای ساخت پروفیل‌های آبرو استفاده می‌شود. به منظور افزایش استقامت محصولات فولادی در برابر رطوبت، از راهکارها و شیوه‌های متفاوتی استفاده می‌شود؛ یکی از رایج‌ترینِ آن‌ها، گالوانیزاسیون یا «روی‌اندود کردن» ورق‌های فولادی است. ورق‌هایی که با این روش استفاده می‌شوند، به ورق گالوانیزه معروف هستند. این نوع پروفیل باید از نظر وزنی سبک باشد لذا از ورق فولادی با ضخامت ۲، ۲.۵ و ۳ میلیمتر برای تولید آن استفاده می‌شود. برای تولید این نوع از پروفیل از دستگاه رول فرمینگ استفاده می‌شود به این صورت که پس از برش زدن ورق فولادی در ضخامت و پهنای مورد نظر آن را وارد دستگاه رول فرمینگ کرده تا با استفاده از قالب‌های مخصوصی که در دستگاه تعبیه شده، ورق به شکل پروفیل آبرو درآمده و از انتهای خط تولید خارج شود.

    برای اطلاع از قیمت ها کلیک کنیدقیمت انواع قوطی و پروفیل

    امیدواریم تا با مطالعه مقاله فوق پاسخ سوال‌هایتان را پیرامون پروفیل آبرو دریافت کرده باشید و بتوانید از این داده‌ها هنگام خرید این محصول استفاده نمایید.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.