میلگرد زیگزاگ از نحوه ساخت گرفته تا نوع بکار گیری در تیرچه برای مجریان ساختمانی قابل اهمیت است. لذا این موضوع بازهم مکررا تاکید میشود که میلگردها یکی از مهم ترین مصالحی هستند که در ساختمان سازی با آن ها سروکار دارید. انواع متنوعی هم از آن ها وجود دارد که برای تحمل نیروهای کششی و فشاری به کار می روند. ما در این مقاله می خواهیم در مورد میلگرد زیگزاگ، اجزای تشکیل دهنده آنها، روش تولید، قیمت و استفاده از آن در تیرچه صحبت کنیم.
*** میلگرد زیگزاگ چیست؟
میلگرد زیگزاگ که یک محصول پیش ساخته است، معمولا از خمکاری میلگردهای انعطاف پذیر و آجدار A3 ساخته می شود و به آن خرپا هم می گویند. از این محصول متشکل از شبکه های عمودی و مورب، به دلیل استحکام بالا در ساخت سقف تیرچه بلوک، اتصال پاشنه ها با بتن، پل های معلق و … استفاده می کنند.
*** اجزای تشکیل دهنده
*** میلگردهای بالا
این میلگردها در ساخت قسمت بالایی تیرچه کاربرد دارند و نقش تحمل نیرو و قالب ریزی بتن بر عهده این میلگردها است. ایجاد اتصال قوی بر عهده این میلگردها است. این میلگردها می توانند نورد گرم یا سرد باشند. اما باید آجدار ۳۴۰ یا بالاتر در نظر گرفته شوند.
*** میلگردهای عرضی
این میلگردها در بخش میانی استفاده می شوند و ایجاد پیوستگی بین ملات و میلگردها و محافظت از سازه در برابر شکستگی بر عهده آن ها است. این میلگردها باید از نوع نورد گرم باشند و قطرشان باید از ۴ میلی متر بزرگ تر در نظر گرفته شود.
*** میلگردهای پایین
این بخش جلوتر از همه بخش ها، نیروهای کششی و باربری سازه را تحمل می کند و باید از استحکام خوبی برخوردار باشد. در این بخش اگر از میلگرد نورد گرم استفاده می کنید، باید از نوع آجدار با اندازه ۳۴۰ یا ۴۰۰ و آج ۵۰۰ باشد. در صورتی هم که از میلگرد نورد سرد استفاده می کنید، میلگرد باید آجدار باشد. قطر میلگردهای پایین ۱۶-۶ میلی متر است.
*** روش تولید و نحوه ساخت میلگرد زیگزاگ
این محصول به دو روش دستی و اتوماتیک می تواند تولید شود.
*** روش دستی
این روش اغلب در کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در روش سنتی، در ابتدا میلگردها را در طول های مورد نظر برش می دهند. سپس دو به دو میلگردهای برش خورده را با زاویه مشخص بهم جوش میدهند. پس از آن میلگردهای عرضی را در محل های تعیین شده تعبیه کرده و میلگردهای بالا و پایین را به موازات هم، به گونه قرار می دهند که سطح مقطع آن ها مثلث شکل شود.
در نهایت میلگردهای پایین به وسیله میلگردهای کوچک به هم و میلگردهای عرضی به میلگردهای بالا و پایین جوشکاری می شوند. فاصله دو نقطه متوالی جوشکاری شده، گام نام دارد. ماکزیمم اندازه گام ۲۰۰ میلیمتر و مینیمم زاویه خم میلگرد ۴۵ درجه است.
*** روش اتوماتیک
این روش در کارخانجات به کار گرفته شده و تمام مراحل با استفاده از دستگاه های مخصوص پیش می رود. از مزایای روش اتوماتیک می توان به امنیت بالای سازه، سرعت بالا، نیاز کمتر به نیروی انسانی و کاهش خطا اشاره کرد. علاوه بر این ها، این روش الکترود ندارد و در نتیجه مشکل گل جوش که استحکام سازه را به خطر می اندازد، پیش نمی آید. در این روش، ابتدا انواع میلگرد های بالا و پایین را روی هم کلاف می کنند. سپس آن ها را به وسیله عبور از غلتک ها صاف کرده و تحت کشش قرار می دهند. سپس میلگردهای عرضی را خم می کنند. در نهایت مقاطع را به هم جوشکاری می کنند.
*** طراحی میلگرد زیگزاگ برای تیرچه
استفاده از میلگرد زیگزاگ برای تیرچه به معنای استفاده از ساختار ترکیبی بتن و میلگرد زیگزاگ پیش آمده در آن است. با این کار بتن و فلز کاملا با هم درگیر میشوند. عموما برای طراحی تیرچه میلگرد موارد ذیل را باید در نظر بگیرید.
- در سیستم تیرچه ای، فاصله تیرچه ها از هم یکسان بوده و یا به صورت عمود بر هم قرار دارند.
- فاصله آزاد تیرجه ها حداکثر ۷۵ سانتی است.
- عرض در تیرچه میلگرد باید بالاتر از ۱۰ سانت باشد و ارتفاع نیز از ۳٫۵ برابر کمترین عرض میلگرد زیگزاگ نباید بیشتر باشد.
- اجزای پرکننده تیرچه ها، اجزای موقتی مثل بلوک ها هستد که فاصله بین آنها نباید در طرفین تیرچه نباید از ۶ سانت و نیم کمتر باشد.
- در مورد حداکثر دهانه مورد پوشش در طول زیگزاگ، دقت کنید که از هست متر فراتر نرود.
*** قیمت میلگرد زیگزاگ
قیمت این سازه پیش ساخته تحت تاثیر قیمت میلگرد زیگزاگ است. برای اطلاعات بیشتر لطفا با کارشناسان آرتان پرس تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه