چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    تیر ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « خرداد   مرداد »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    احتمال صعود قیمت جهانی نفت قوت گرفت

    شناسه : 50594 15 تیر 1400 - 11:00
    بازار نفت برای سه هفته متوالی روند صعودی خود را همچنان با قدرت ادامه داده است. بازار جهانی نفت نتاثر از عدم رسیدن به یک جمع بندی مشخص در اوپک پلاس با یک شوک قیمت مواجه شده است. نفت برنت نیز از این اقدام اوپک پلاس منتفع شد و پیش بینی می شود قیمت آن تا هفته آینده تا 10 درصد رشد داشته باشد. مصرف گرایی در حوزه انرژی زنگ خطر شاخص های زیست محیطی را به صدا در آورده است.
    احتمال صعود قیمت جهانی نفت قوت گرفت
    پ
    پ

    بازارهای نفت جهانی در روزهای اخیر رشد های قابل توجهی را در تمامی بازارها به ثبت رسانده اند. به دلیل رشد تقاضا و وجود فاکتورهای سیاسی در بازار نفت و رفتار دلت آمریکا در خصوص قیمت گذاری نفت شاهد رشد قیمت در این بازار هستیم. به احتمال زیاد این روند با شیب آهسته ای تا پایان سال ۲۰۲۱ ادامه داشته باشد. بازارهای نفت خام در طی معاملات روز جمعه با نوسان همراه بودند. بازار نفت تاثیر بسیار زیادی در گزارش های آمار بیکاری آمریکا دارد. در ادامه به بررسی آخرین اخبار این حوزه خواهیم پرداخت. لطفا همراه آرتان پرس باشید.

    *** رشد قیمت جهانی نفت و شروع آن از بازار آمریکا

    التهابات و رشد قیمت ها را از بازار آمریکا آغاز خواهیم کرد. قیمت نفت در بازارهای فعلی به شدت به قیمت تمام شده نفت خام در کشورهای تولیدکننده وابسته است. بازار نفت خام وست تگزاس نشان داده است که کاملاً متلاطم و قابل انعطاف است. معاملات نفت این حوزه در سطح ۷۵ دلار به ازای هر بشکه در روزهای اخیر صورت گرفته که این قیمت ها نشان از رشد ۱۵ درصدی قیمت نفت آمریکا در بازه ی کمتر از یک هفته را نشان می دهد.

    مباحث روانی حاکم بر بازار باعث شده تا قیمت نفت برای رشد بیشتر  صف آرایی کند. ادامه این روند و افزایش قیمت نفت می تواند شاخص های بیکاری در آمریکا را بهبود بخشد. به همین دلیل بایدن در شرایط فعلی از رشد قیمت نفت استقبال خواهد کرد. در مجموع ممکن است قیمت نفت پولبک هایی را به نرخ های پایین تر بزند اما چشم انداز کوتاه مدت و میانمدت نفت با قاطعیت مثبت و رو به رشد خواهد بود.

    *** رشد تقاضا؛ عامل اصلی صعود قیمت جهانی نفت

    بازار نفت در روزهای آتی مسیر رو به رشدی را شروع کرده و با توجه به تثبیت تقاضا و بعضا افزایش روزافزون تقاضای خرید در تمام بازار مسیر صعودی خود را طی خواهد کرد. چین و آمریکا به دلیل رقابت تاریخی که با یکدگیر دارند در تلاشند تا حداکثر بازار ممکن از نفت را به خود اختصاص دهند. اینطور پیش بینی می شود که میانگین متحرکت نمایی قیمت نفت برای افق ۵۰ روزه به سطح ۷۵ دلار برسد که این موضوع با یک نگاه واقعی به وجود آمده است. در پیشبینی های خوشبنانه تر برای تولیدکنندگان ممکن است که قیمت نفت تا ۵۰ روز آتی به ۸۵ دلار در هر بشکه نیز برسد. کشورهایی که اقتصاد آنها از کرونا اسیب جدی دیده است در تلاشند تا از این فرصت به وجود آمده در قیمت جهانی نفت نهایت استفاده را ببرند.

    *** عدم توافق در اوپک و شروع التهاب در بازار نفت

    به دنبال اخباری که از نشست سران اوپک پلاس در مورد سیاست تولید نفت و به تعویق انداختن آن به رسانه ها مخابره شد ، قیمت نفت در روز دوشنبه با افزایش قابل توجه هر بشکه ۷۶ دلار همراه شد. این قیمت بالاترین رکورد در سه سال گذشته این بازار محسوب می شود.. هفته گذشته پس از جلوگیری از توافق عربستان و روسیه مبنی بر افزایش تولید ۲ میلیون بشکه در روز در نیمه دوم سال ، تولید کنندگان عمده نفت نتوانستند به اجماع عمومی برسند. آنها اعلام کردند که این تمدید منوط به تجدید نظر در تولیدات پایه آن ها است.

    در همین حال ، در ایالات متحده ، شرکت های انرژی سکوهای نفت و گاز طبیعی را برای سه هفته متوالی افزایش دادند. هفته گذشته ، نفت ایالات متحده ۱٫۵٪ ، ششمین هفته متوالی افزایش قیمتی را تجربه کرده است. در همین حال ، معیار جهانی هفته گذشته ۱ درصد کاهش یافت که اولین کاهش هفتگی در  این هفته بوده است ، در میان نگرانی از گسترش سریع ویروس کرونا در دل آسیا و در برخی از کشورهای اروپایی شاهد رشد تقاضا برای مقابله با این ریسک هستیم.

    *** عدم قطعیت ها در بازار جهانی نفت

    معیار وست تگزاس اینترمدیت (WTI) برای نفت خام آمریکا معتبرترین شاخص کالایی مورد معامله در جهان است. قیمت نفت خام نشان داده شده در معاملات اقتصادی براساس ابزارهای مالی بدون نسخه (OTC) و قرارداد تفاوت قیمت (CFD) در گزارشات بری تحلیلگران صورت گرفته است. بر این اساس قیمت های بازار به جای اینکه به عنوان پایه ای برای تصمیم گیری در معاملات باشد ، فقط یک مرجع برای پیش بینی وضعیت بازار جهانی نفت خواهد بود. در این قشر تحلیل ها تجارت جهانی هیچ داده ای را تأیید نمی کند و از هرگونه تعهد به این کار صرف نظر می کند.

    *** رشد قیمت جهانی نفت برنت به دنبال نشست اوپک

    بازار نفت نیم نگاهی هم به معاملات در حوزه نفت برنت دارد. تقریبا ۳۰ درصد بازار نفت جهانی در تسخیر این حوزه است. لذا ارزیابی تحرکات این بخش نیز به درک بهتر شرایط کمک می کند. معاملات آتی نفت خام برنت برای چهارمین روز متوالی رشد قیمت جهانی نفت را به سمت ۷۷ دلار در هر بشکه افزایش داد. این رقم بالاترین میزان از اکتبر ۲۰۱۸ بوده است. بحران تصمیم گیری در بخش اوپک باعث رشد قیمت در حوزه نفت برنت شده است.

    دیروز نشست OPEC پلاس برای دستیابی به توافق یکپارچه در مورد افزایش میزان تولید برای سال جاری و در سال ۲۰۲۲ پس از دو بار ناکامی در رسیدن به توافق هفته گذشته ، روز دوشنبه بار دیگر به تعویق افتاد و هیچ تاریخ جدیدی تعیین نشده است. امارات، عربستان سعودی و روسیه در به نتیجه نرسیدن این نشست نقش مهمی را ایفا کردند. آنها معتقدند که هر تغییری در سیاست های نفتی اوپک شرط منوط به تجدید نظر در تولیدات پایه است. سرمایه گذاران نگرانند که عدم توافق می تواند به معنای ادامه تولیدکنندگان اصلی با سطح تولید فعلی باشد و قیمت نفت را بالاتر ببرد و به بهبود اقتصادی کشورهای مصرف کننده آسیب بزند.

    *** نگاه تحلیلگران به آینده قیمت جهانی نفت

    نشریه تایمز با وندانا هاری از تحلیلگران خبره حوزه انرژی یک مصاحبه صورت داده که وی در این مصاحبه اعلام کرده است که بعد از عادی شدن شرایط کرونا در آمریکا این کشور به شدت بر بازگشت به رشد اقتصادی خود تاکید دارد. این کشور باید وضعیت بیکاری خود را سامان دهد و از سویی مراقب تحرکات چین در بازار جهانی باشد.

    به دلیل مازاد تولید چین رشد قیمت نفت می تواند یک ضربه به اقتصاد این کشور باشد که آمریکا این رویکرد را اتخاذ کرده است. از آنجایی که چین نفت ارزان از ایران می خرد آمریکا به ایران برای کاهش تولید نفت خواهد آورد. این موضوع می تواند تکلیف مذاکرات هسته ای ایران را نیز کمی روشن کند. رشد قیمت نفت تا انتهای سال میلادی مورد قبول بسیاری از تحلیلگران واقع شده است. این موضوع با توجه به بازی های موجود در بازار بسیار محتمل است. حداقل می توان گفت که قدرت کشورهای تولید کننده نفت در این برهه بیشتر است.

    *** سه گانه برهم زننده توافق اوپک

    عربستان، امارات متحده عربی و روسیه در یک پیمان نانوشته مسیر توافقات اوپک را زیر سوال بردند. این کشورها به دنبال فروش بیشتر و عرضه بیشتر نفت در بازار هستند. آمریکا در این برهه با این موضوع موافق است.چرا که بخشی از خریدهای خود را از بازار نفت خاورمیانه انجام می دهد. ادامه هجدهمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به ائتلاف اوپک پلاس که بامداد روز شنبه (۱۲ تیرماه) بدون نتیجه پایان یافته بود و قرار بود دیروز (دوشنبه، ۱۴ تیرماه) ادامه یابد به‌دلیل بی‌نتیجه ماندن رایزنی‌ها لغو شد و محمد بارکنید و دبیرکل اوپک ضمن عذرخواهی گفت تاریخ برگزاری نشست بعدی متعاقبا اعلام می‌شود. این موضوع باعث شد تا کشورهایی که قصد خرید نفت از این مجموعه را داشتند تغییر عقیده بدهند و از نفت برنت برای خوراک کارخانجات خود استفاده کنند.

    *** نگاهگلدمن ساکس به آینده بازار جهانی نفت

    بد نیست که نیم نگاهی به پیش بینی قیمت نفت از نگاه گلدمن ساکس داشته باشیم. گلدمن ساکس در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ قیمت های Brent را به طور متوسط بالای ۸۰ دلار در نظر گرفته است که جهش مجدد تقاضا با جهش بالقوه “بسیار بالاتر” از این سطح است. در همین حال ، جی پی مورگان انتظار دارد قیمت های نفت خام طی سه ماه پایانی سال “قاطعانه” به ۸۰ دلار برسد. تحلیلگران بانک های آمریکایی حتی این روند را صعودی تر پیش بینی کرده اند. آنها استدلال می کنند که قیمت های برنت در تابستان سال آینده می تواند ۱۰۰ دلار باشد. این برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ رخ خواهد داد که نفت رقم های سه رقمی را به ازای هر بشکه تجربه کند.

    *** چالش های زیست محیطی پشت پرده تقاضای بالای انرژی

    اما شاید یک روی خوب داستان تقاضای بالا در بازار نفت و کسب سود از این بازار برای کشور باشد.اما مسئله ی مهم که غالبا فراموش می شود موضوع زیست محطی و مصرفی شدن جوامع و عبور از خط قرمزهای مصرف گرایی است. اکنون که بحران‌های زیست محیطی سراسر جهان را در بر گرفته‌، انگشت اتهام درباره این بحران صنایع سوخت‌های فسیلی را هدف گرفته و تنها در ایالات متحده ۱۲ پرونده قضایی بر روی میز محاکمه قرار گرفته است.

    اتهام آنها «سرکوب هشدارها در باب تاثیر سوخت‌های فسیلی بر بحران‌های زیست محیطی» است. روزنامه «گاردین» در گزارشی بر این نکته تاکید کرده که اکنون وقت آن است تا جوامع، خواستار پرداخت خسارت از سوی شرکت‌های نفت و گازی برای کاهش آسیب ناشی از به کار‌گیری سوخت‌های فسیلی شوند. پس از گذشت یک قرن استفاده بی‌حد و حصر از قدرت اقتصادی و سیاسی، اکنون این کمپانی‌ها، بزرگ‌ترین تهدید وجودی در طول زندگی ما به شمار می‌آیند

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.