چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳ 7 شعبان 1446 Wednesday, 5 February , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۳۹۵
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن   فروردین »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    آیا اتهام دامپینگ به فولاد ایران می چسبد ؟

    شناسه : 524 08 اسفند 1395 - 8:47

    عرضه فولاد در بازارهای جهانی با افزایش مواجه است و چین تاثیر بسزایی در این امر داشته این درحالیست که صادرات سال گذشته این کشور به مرز ۱۲۰ میلیون تن رسید. بازارهای اروپایی نگرانند تا این مازاد عرضه در چین و کشورهایی مانند ایران به کارخانه های داخلی این کشور آسیب بزند. بالاخص که ایران برنامه های جدیدی برای افزایش صادرات در افق ۲۰۲۵ خود اعلام کرده است.

    پ
    پ

    فولاد ایران به دلیل رقابت پذیری می تواند سهم قابل توجهی در بازار فولاد جهان داشته باشد و صادرات فولاد از فرصت های مهم اقتصادی کشور محسوب می شود و ایجاد عملیات ساختاری برای صادرات محصولات فولاد در کشور ضرورت محسوب می شود. اما دامپینگ راه انتخابی ایران نبوده و زیر بار اتهام جدید اروپا نمی رود.

    دامپینگ زمانی صورت می پذیرد که یک تولید کننده خارجی محصول تولیدی خود را کمتر از قیمت های بازار داخلی خود مثل قیمت آهن آلات در بازار ایران به فروش برساند یا با نرخ کمتر از قیمت تمام شده کالا در داخل کشور در بازارهای خارجی به فروش برساند. این در حالیست که هیچ مدرکی برای تایید این اتهام وجود ندارد و این تنها از پیش داوری ها و روش های قدیمی اروپا برای اتهام غیر مستقیم به چین است.

    در ابتدا تصورها بر این بود که هدف اصلی اروپا از تحقیقات ضددامپینگ فولاد ، فقط چین باشد. چین متهم شد اقدام به صادرات محصولات و کالاهای خود با تعرفه های پایین تر کرده است در این میان آمارها نشان می داد که بسیاری از این بازرسی ها بر روی واردات فولاد و محصولات فولادی از چین صورت گرفته است. نام چند کشور دیگر مانند ایران را هم مطرح کرده بودند و تصور می شد بر این مبناست که از این تحقیقات برداشت سیاسی نشود.

    چین نیز موضع خود در مقابل این ادعا مطرح کرد و وزارت بازرگانی این کشور اعلام کرد، در صورت ضایع شدن حق این کشور در سازمان تجارت جهانی، با اعضای این سازمان که تدابیر ضد دامپینگ علیه پکن اتخاذ کرده اند برخورد خواهد کرد.

    مسیر این تحقیق کوتاه هم نیست نزدیک به یک سال است که اروپا انگشت اتهام خود را به روی کشورها می برد و این بار به سوی ما نشانه رفته است. بررسی شرایط تولید و آنچه از سوی اتحادیه اروپا، دامپینگ فولادی نامیده می‌شود از مدت‌ها قبل درباره ایران نیز آغاز شده و آنگونه که برخی منابع رسانه‌ای مدعی شده‌اند، قرار است نتیجه این بررسی‌ها تا اواخر فروردین ماه سال آینده اعلام شود. یکی از مواردی که اتحادیه اروپا در تحقیقات خود درباره دامپینگ تولید فولاد در ایران به آن استناد کرده، وضع تعرفه صادراتی توسط دولت برای صادرات سنگ‌آهن است. در صورت وضع این تعرفه از سال آینده که البته مسئولان وزارت صنعت معدن تجارت ایران بر آن اصرار دارند، تولید فولاد در کشورمان ارزان‌تر تمام خواهد شد و طبیعتا امکان صادرات ارزان‌تر هم برای تولیدکنندگان فراهم‌می‌شود.

    این اتفاق در کنار افزایش ۸ برابری صادرات فولاد ایران طی سه سال اخیر، تهدید فولادسازهای ایرانی را برای اتحادیه اروپا جدی‌تر کرده‌ است.

    در ادعای جدید کشورهای اروپایی در خصوص دامپینگ فولاد کشور ایران و روسیه و برزیل به دامپینگ در اروپا متهم شده اند درحالیکه چین با داشتن بیشترین میزان مازاد فولاد در جهان در این لیست جدید قرار ندارد.

    دکتر جعفری طهرانی، رییس امور بین الملل انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن در این خصوص عنوان کرد: اتحادیه اروپا از چند ماه قبل ۳۷ اقدام ضد دامپینگی در بخش فولاد را آغاز کرده که ۱۵ مورد آن، ناشی از نگرانی درخصوص اقدامات چین است. البته این اقدامات منحصر به چین نیست و اتحادیه اروپا در مورد هر کشوری که بابت صادرات محصولات فولادی آن به این اتحادیه دچار نگرانی شود، چنین اقداماتی را انجام می‌دهد. به همین خاطر هم علاوه بر اقدامات انجام گرفته درباره چین، برخی از این اقدامات مربوط به دامپینگ محصولات فولادی از کشورهای روسیه، برزیل، صربستان و اوکراین است.

    این فعال حوزه معدن در پاسخ به این پرسش که اگر اتحادیه اروپا به این نتیجه برسد که تولید فولاد در ایران مشمول دامپینگ است، چه اقدامی خواهد کرد، گفت: در این صورت شاهد وضع تعرفه های وارداتی برای محصولات فولادی ایران خواهیم بود.

    جعفری‌طهرانی با اشاره به آنچه اتحادیه اروپا درباره واردات محصولات فولادی از چین انجام داد، گفت: تعرفه های واردات میلگرد و برخی محصولات فولادی به کار رفته در تقویت و مسلح کردن بتن از چین به کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۱۸.۴ تا ۲۲.۵ درصد افزایش یافت.

    وی اظهار داشت: چینی‌ها پس از اعمال تعرفه‌های بالا تنها به صدور اعلامیه و اعتراض اکتفا کردند؛ ولی در عمل اقداماتی در راستای کاهش هزینه‌ها به صورت دیگری انجام دادند از جمله اینکه در صربستان و در مرز اتحادیه اروپا، کارخانه فولادسازی ایجاد کردند.

    منبع:فولاد نیوز

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.