سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    مرداد ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « تیر   شهریور »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    ورق شادولاین چیست؛ مشخصات و کاربرد آن

    شناسه : 53139 24 مرداد 1400 - 17:00
    یکی از زیر مجموعه‌های محصولات ورق رنگی، ورق شادولاین می‌باشد. ویژگی‌هایی نظیر مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون به علت روی اندود شدن و رنگ آمیزی، این ورق را به محصولی منحصر به فرد تبدیل کرده است. آیا با ورق شادولاین آشنایی دارید؟ آیا انواع، مشخصات و کاربردهای این ورق را می‌شناسید؟ برای پاسخ به سوال‌هایتان پیشنهاد می‌کنیم در ادامه با آرتان پرس همراه باشید.
    ورق شادولاین چیست؛ مشخصات و کاربرد آن
    پ
    پ

    احتمالا نام ورق شیروانی به گوشتان خورده است. از ورق شادولاین که طرح خاصی از ورق گالوانیزه رنگی می‌باشد، برای پوشش دادن سقف‌ها و قسمت‌هایی که در معرض رطوبت قرار دارند استفاده می‌شود. در کنار ویژگی‌های خاص این محصول که طول عمر آن را افزایش داده، زیبایی و طرح آن نیز یکی از عواملی است که محبوبیت و استفاده از ورق شادولاین را روز به روز افزایش داده است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با این محصول آشنا شوید.

    *** ورق شادولاین چیست؟

    ورق شادولاین از جمله ورق‌های گالوانیزه رنگی بوده که دارای طرحی موجدار می‌باشد و بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان سازی دارد. اغلب در ساخت شیروانی از این نوع ورق استفاده می‌شود. در گذشته از ورق‌های شادولاین در ساخت ساندویچ پنل‌ها استفاده می‌شد، اما امروزه با توجه به زیبایی که دارند، کاربردشان نیز گسترده‌تر شده است.

    در تعریف ورق شادولاین سه ویژگی بارز آن بیان می‌شود که در ادامه به این تعریف می‌پردازیم:

    *** روی اندود بودن

    نخستین ویژگی بارز ورق شادولاین، روی اندود بودن آن است. در واقع به ورقی که روی اندود باشد، ورق گالوانیزه نیز گفته می‌شود. در حقیقت با توجه به آسیپ‌پذیر بودن ورق‌های فولادی، با استفاده از پوشش فلز روی Zn ورق گالوانیزه بوجود می‌آید تا مقاومت به خوردگی آن افزایش یابد.

    *** رنگی بودن

    بعد از آنکه با فرآیند روی اندود کردن، ورق‌های گالوانیزه بوجود آمدند، برای بهبود عملکرد و زیبایی بر روی آنها پوشش رنگی داده می‌شود. در حقیقیت با ایجاد پوشش رنگ الکترواستاتیک بر روی ورق گالوانیزه علاوه بر بهبود عملکرد آن در برابر خوردگی، زیبایی ظاهری آن هم افزایش می‌یابد.

    *** طرح موجدار بودن

    بعد از اینکه ورق رنگی گالوانیزه تولید شد، بنابه کاربرد و مصارف خاصی که وجود دارند، طرح‌های خاصی مانند ذوزنقه‌ای، سینوسی و یا کرکره‌ای را می‌توان با استفاده از فرآیند خم‌کاری بوجود آورد. در حقیقت فرآیند خم‌کاری این ورق‌ها باتوجه به کاربرد نهایی آنها انجام می‌شود. به عنوان مثال با توجه به اینکه بیشترین کاربرد ورق شادولاین در سقف‌های شیروانی و سوله‌ها می‌باشد، هدف از خم‌کاری آنها نیز هدایت راحت‌تر آب برف و باران از روی سقف به سمت زمین است.

    شماتیکی از ورق شادولاین
    شماتیکی از ورق شادولاین

    *** ویژگی‌های ورق شادولاین

    به غیر از سه ویژگی روی اندود بودن، رنگی بودن و موجدار بودن ورق شادولاین که در تعریف آن نیز ذکر کردیم، این ورق دارای ویژگی‌های دیگری هم است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

    • این ورق در برابر تغییر رنگ و یا تغییر شکل ناشی از تغییرات آب و هوایی مقاوم است و در مقابل پوشش‌های بیرونی دوام بسیار زیادی دارد.
    • نقل و انتقال این ورق‌ها به سادگی انجام می‌گیرد؛ زیرا در مقایسه با اینکه گالوانیزه و رنگ‌کاری شده‌اند، وزن کمی دارند.
    • این ورق‌ها به دلیل اینکه تا حدود زیادی در برابر ضربه و فشار مقاوم هستند، در مناطق زلزله خیز برای استفاده در ساختمان‌ها مناسب می‌باشند.
    • در برابر تغییرات جوی که در طول گذر زمان بوجود می‌آیند، شکسته نمی‌شوند و مقاومت خوبی دارند.

    *** ابعاد ورق شادولاین

    ورق شادولاین مانند سایر ورق‌های فولادی دارای ابعادی مشخصی می‌باشد. این ورق به دو صورت سفارشی و فابریک در بازار عرضه می‌شود. ابعاد ورق شامل طول، عرض و ضخامت می‌باشد که در ادامه ویژگی‌های ابعادی این ورق را بیان می‎‌کنیم:

    *** عرض ورق

    عرض این ورق قبل از عملیات رول فرمینگ بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ سانتیمتر است. بعد از عملیات خم‌کاری و رول  فرمینگ، عرض آن به ۹۰ تا ۱۱۵ سانتیمتر کاهش خواهد یافت. با خم کردن لبه ورق‌ها در هنگام نصب، می‌توان عرض آنها را به ۸۰ تا ۱۰۲ سانتیمتر کاهش داد.

    *** طول ورق

    کارخانجات تولیدکننده این محصول بنابه درخواست مشتری، طول این ورق را اندازه‌گیری کرده و برش می‌زنند. عموما طول برش خورده برای این ورق ۶ متر می‌باشد.

    *** ضخامت ورق

    ضخامت این ورق از ۰٫۳ تا ۰٫۷ میلیمتر متغیر می‌باشد.

    *** وزن ورق

    وزن ورق شادولاین به نوع رنگ، ابعاد و ضخامت آن وابسته است. با توجه اندازه‌گیری‌های رایج این ورق، وزن هر متر از آن حدود ۵ کیلوگرم می‌باشد.

    *** ابعاد فابریک

    این ورق به دو صورت شیت و یا فابریک برش داده می‌شود. عرض این ورق بصورت فابریک معمولا ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتیمتر و در طول ۶ متر می‌باشد.

    ابعاد ورق شادولاین
    ابعاد ورق شادولاین

    *** رنگ ورق شادولاین

    ورق‌های شادولاین با بسیاری از رنگ‌های تخصصی و غیرتخصصی پوشش داده می‌شوند. در اینجا این نکته قابل ذکر است که این ورق بصورت گالوانیزه بی رنگ نیز در بازار موجود است. در جدول زیر رنگ‌های رایجی که براساس استاندارد جهانی رال برای این ورق وجود دارد را آورده‌ایم:

    رنگ ورقکد رنگ
    کرم رال۱۰۱۵
    قهوه‌ای سوخته رال۸۰۱۷
    نقره‌ای رال۸۰۰۴
    طوسی رال۷۰۳۳
    بنفش رال۴۰۰۵
    صورتی رال۴۰۰۳
    قهوه‌ای رال۸۰۰۴
    سبز رال۶۰۲۴
    پرتقالی رال۱۰۲۸
    نارنجی رال۲۰۰۳
    زرد رال۱۰۲۳
    جیگری رال۳۰۲۰
    آبی تیره رال۵۰۱۵
    آبی آسمانی۵۰۱۲
    قرمز رال۳۰۰۰
    سفید رال                         ۹۰۱۶
    جدول استاندارد رنگ‌های ورق شادولاین

    *** کاربردهای ورق شادولاین چیست؟

    در گذشته بیشترین کاربرد این ورق‌ها در ساخت ساندویچ پنل‌ها، سقف انبارهای بزرگ و سوله‌ها بوده است. ورق شادولاین با توجه به رنگ و زیبایی ظاهری که دارد، با گذشت زمان کاربردهای متنوعی نیز پیدا کرده است. یکی از آنها استفاده به عنوان سقف شیروانی خانه‌ها به ویژه در محیط‌های مرطوب می‌باشد. این نوع از ورق عمر طولانی در برابر رطوبت بالا دارد. از جمله کاربردهای ساخت و ساز و صنعتی این ورق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • ساخت سقف‌های شیروانی
    • استفاده در پارتیشن‌بندی سالن‌های کارخانه یا کارگاه
    • ساخت انواع خانه‌های پیش ساخته
    • ساخت اتاقک‌های فلزی
    • ساخت سقف‌ و دیوارهای کاذب
    • ساخت سایه‌بان، پارکینگ و کارگاه
    کاربرد ورق شادولاین
    کاربرد ورق شادولاین

    *** مزایای ورق شادولاین چیست؟

    یکی از سوال‌هایی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که ورق شادولاین در مقایسه با سایر ورق‌های فولادی چه مزایایی دارد که استفاده از آن توصیه می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه به مزایایی این ورق اشاره خواهیم کرد:

    • یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این ورق، داشتن زیبایی ظاهری آن می‌باشد
    • این ورق‌ها با وجود داشتن دو لایه پوشش فلز روی Zn و رنگ بازهم از وزن کمی برخوردار می‌باشند و برای ساخت و ساز بسیار مناسب هستند.
    • این ورق در برابر تغییر شکل، تغییر رنگ، شکستگی، فشار و ضربه مقاومت بسیار بالایی دارد.
    • این ورق‌ها براساس استانداردهای بین‌المللی و جهانی تولید می‌شوند. از این رو می‌توان از کیفیت، ابعاد و وزن آنها اطمینان حاصل کرد.
    • این ورق‌ها در برابر خوردگی و اکسیداسیون مقاومت بالایی دارند که در نتیجه از آسیب‌های ناشی از رطوبت در امان هستند.
    • وجود دو لایه محافظ بر روی این ورق فولادی، باعث افزایش طول عمر آن شده است. ورق گالوانیزه رنگ شده در مناطق مرطوب تا ۳۰ سال عمر می‌کند.

     *** عوامل موثر بر قیمت ورق شادولاین

    عوامل مختلفی بر قیمت این محصول تاثیرگذار است. با توجه به اینکه این ورق دارای دو پوشش گالوانیزه و رنگ می‌باشد و فرآیند تولید آن نیز طولانی است، قیمت این محصول تحت تاثیر قرار گرفته و افزایش می‌یابد. با توجه به اینکه یک فرآیند اضافی فرم‌دهی بنام رول فرمینگ نیز انجام می‌شود، قیمت این محصول در مقایسه با ورق گالوانیزه و ورق رنگی بیشتر خواهد بود.

    قابل ذکر است که نحوه پوشش رنگ نیز بر قیمت موثر است. استفاده از رنگ‌های فابریک کارخانه‌ای و یا رنگ‌های دستی کارگاهی از دیگر عواملی هستند که بر قیمت این محصول تاثیر می‌گذارند. قیمت ورق گالوانیزه شادولاین هر برند متناسب با کیفیت و ابعادی که دارد متفاوت خواهد بود. نرخ ارز و ماده اولیه تولید این محصول از دیگر عوامل موثر بر قیمت نهایی آن هستند.

    *** کارخانه‌های تولیدکننده ورق شادولاین

    معمولا کارخانه‌هایی که ورق گالوانیزه و رنگی تولید می‌‎کنند، تولید کننده ورق شادولاین در ابعاد و رنگ‌های محدود نیز هستند. شرکت فولاد مبارکه اصفهان از شناخته‌ شده‌ ترین تولیدکنندگان این محصول در ایران هستند.

    *** نتیجه گیری

    ورق شادولاین از جمله محصولات کاربردی در سقف‌های شیروانی بخصوص در مناطق با رطوبت بالا می‌باشد که با فرآیند فرم دهی ورق گالوانیزه رنگی بوجود آمده است. ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد این ورق آن را تبدیل به یک محصول تقریبا گران کرده است. امیدواریم تا با مطالعه این مقاله پاسخ سوال‌هایتان را دریافت کرده باشید.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.