در سال ۲۰۱۳ ایران حدود ۲۳.۵ میلیون تن سنگ آهن به چین صادر کرد که سهم ۲.۵ درصدی از بازار سنگ آهن وارداتی به چین را به خود اختصاص داده بود. اکنون این سهم به یک درصد کاهش یافته است. دلیل این سقوط سهم صادرات سنگ آهن ایران، افزایش صادرات سنگ آهن از دیگر کشورهاست. ۹۱ درصد از سنگ آهن صادر شده از ایران به مقصد چین است که کاهش تقاضا مانع توسعه صادرات از ایران شده است. صادرکنندگان ایرانی سعی دارند بازارهای هدف دیگری نظیر ژاپن، کره جنوبی و ترکیه پیدا کنند اما به جهت تحریم ها این امر ممکن نبوده و حتی در برخی موارد قیمت های کشورهای دیگر چندان رقابتی نبوده است. بنابراین صادرکنندگان ایرانی عمدتا سنگ آهن خود را به فولادسازهای چینی از طریق تجار چینی مستقر در هنگ کنگ، شانگهای و سنگاپور صادر کرده و می فروشند.
در این تعاملات با کشورهای مقصد برای سنگ اهن دولت ایران هنوز هم از صادرات سنگ آهن خرسند نیست . در این خصوص دکتر جعفری طهرانی معتقد است همواره مسئله وضع عوارض های صادراتی را هر از چند گاهی مطرح می کند. تولیدکنندگان سنگ آهن ایران، همواره مانع وضع عوارض صادراتی از سوی دولت شدند چراکه معتقدند قیمت ها در بازارهای جهانی در سطوح پایینی است و بازارهای بین المللی از صادرکنندگان ایرانی حمایت نمی کند. انتظار می رود قیمت های سنگ آهن در چین در اوایل سال ۲۰۱۸ همچنان در سطوح پایینی باقی بماند. پس از بیستمین نشست حزب کمونیسم چین که در اوایل ماه مارس ۲۰۱۸ برگزار می شود، دولت ادامه پروژه های جاده ابریشم جدید را اعلام خواهد کرد.
منطقی به نظر می رسد که اگر شرکت های فولاد مجبور شوند که تولید را به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کاهش دهند، تقاضا برای سنگ آهن در واردکننده بزرگ جهان نیز کاهش خواهد یافت تا منعکس کننده کاهش تولید فولاد باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.











ثبت دیدگاه