شنبه, ۲ اسفند , ۱۴۰۴ 5 رمضان 1447 Saturday, 21 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    آبان ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « مهر   آذر »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تحلیل چشم انداز پاییزی فولاد ایران و جهان

    شناسه : 5441 20 آبان 1396 - 20:47

    با فرا رسیدن فصل پاییز به‌نظر می‌رسد که میزان معاملات فولاد کاهش چشم‌گیری پیدا کرده است و سرمای پاییز باعث کاهش معاملات فولاد شده است.

    پ
    پ

    البته این روند کاهش معاملات در آبان ماه تشدید شده است و در مهر ماه شاهد رونق بیشتری بودیم. هم اکنون رغبت خریداران بیشتر به محصولات نهایی مانند ورق و میلگرد است و محصولات نیمه‌ساخته مانند شمش بلوم کمتر با اقبال متقاضیان مواجه شده‌اند.

    هفته گذشته متوسط قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین از حدود ۶۰ دلار اول هفته به نزدیکی ۶۴ دلار هم رسید ولی تا پایان هفته مجددا نزولی شد و حدود ۶۲.۵۰ دلار هر تن خشک سی اف آر ثبت شد. مصرف کننده های چینی نگران مقررات سختگیرانه تر برای مقابله با آلاینده ها از ۱۵ نوامبر هستند که می تواند تقاضای سنگ آهن را پایین تر بیاورد. اگر آلودگی هوا بیشتر شود دولت چین تولید فولاد را محدودتر خواهد کرد که مسلما بر جو بازار سنگ آهن نیز اثر منفی خواهد داشت.

    در بازار سنگ آهن صادراتی ایران، آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۰ درصد ۴۰.۵ دلار هر تن فوب شد. سنگ آهن هماتیت صادراتی ایران نیز حدود ۳۶.۵ دلار هر تن فوب ثبت شد.به عقیده بسیاری از فعالان و دست‌اندرکاران صنعت فولاد، فصل پاییز زمان استراحت و کاهش فعالیت‌های ساخت‌وساز در سراسر دنیا است بنابراین فعالیت‌های عمرانی به‌شدت کاهش می‌یابد. در نتیجه معاملات فولاد و خرید و فروش این فلز نیز در بازارها کاهش می‌یابد. در این هنگام قیمت فولاد نیز تا حد زیادی با افت مواجه می‌شود، چرا که سطح تقاضا کاهش پیدا می‌کند. در این برهه زمانی و با آغاز فصل پاییز در چین اقدامات بسیاری برای کاهش تولید فولاد در جهت کاهش آلودگی‌های هوا صورت می‌گیرد. در نتیجه بازار فولاد با کاهش عرضه مواجه می‌شود. کاهش عرضه از یک سو و کاهش تقاضا از سوی دیگر همگی بر روند معاملات فولاد تأثیر منفی می‌گذارند.

    بازار فولاد کشور نیز در شرایط کنونی با افت مقطعی معاملات مواجه شده است و بر این اساس هم عرضه و هم تقاضا در بازار کاهش پیدا کرده‌اند. این روند از ابتدای فصل پاییز آغاز شده است و تا آبان ماه و به‌ویژه هفته دوم آن ادامه یافته است. در این برهه زمانی اغلب معاملات فولاد در مورد محصولات نهایی مانند ورق و میلگرد صورت گرفته است و محصولات نیمه‌ساخته مانند شمش بلوم تا حدی به‌صورت مازاد باقی ماندند و با تقاضا مواجه نشدند.

    طی هفته دوم آبان ماه یعنی از ۶ تا ۱۱ این ماه، بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات فولادی در بازار عرضه شدند که در مقابل آن ۶۸ هزار تن تقاضا وجود داشت. اما در نهایت ۶۳ هزار تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفتند. در این میان شمش بلوم به میزان ۲۹ هزار تن در بازار عرضه شد که با وجود تقاضای ۳۰ هزار تنی، تنها ۲۵ هزار تن از آن به فروش رفت. ورق گرم نیز به میزان ۲۹ هزار تن عرضه شد که با همین میزان تقاضا مواجه شد و به فروش رفت. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول در انزلی روز شنبه ۲۹۸۵ تومان عرضه میشد ولی تا آخر هفته به ۳۰۰۰ تومان رسید، علت این افزایش قیمت تغییر نرخ ارز و مهم تر از ان محدود شدن تعداد عرضه کننده ها بود.

    ضخامت های ۳ تا ۱۵ میلبیمتر محصول مبارکه در طول هفته بطور نسبی ثابت ماند و در محدوده ۲۵۱۰ تومان بازی میکرد ورق های ضخامت ۱۵ میلیمتر به بالا محصول کاویان روز شنبه ۲۲۸۸۹ ریال بود که از روز یکشنبه شروع به تنزل کرد و تا آخر هفته به ۲۲۵۵۰ ریال رسید در حالیکه محصولات اکسین با کاهش محدودی روبرو شد و از میانگین ۲۳۱۸۱ ریال به ۲۲۹۳۸ ریال کاهش یافت .

    در هفته گذشته صحبت کاهش تعرفه واردات ورق گرم ضخامت های ریز مخصوص پروفیل و لوله از ۲۰% به ۱۰% عنوان شد. قیمت پیشنهادی فروشنده های سی آی اس ۵۷۰ دلار سی اف آر بنادر ایران است با احتساب نرخ ارز حواله ۴۱۰۰ تومان قیمت تمام شده برای واردکننده کمتر از هر کیلو ۲۵۸۰ تومان پس از ترخیص با نرخ ۱۰ درصد حقوق گمرکی نخواهد بود این در حالیست که مبارکه روز دوشنبه همین کالا را در تناژ ۴۸ هزار تن در قیمت پایه ۲۵۹۹۷ ریال فروخته است، اگر دولت با تعرفه ۱۰ درصد حقوق گمرکی موافقت کند گلی به سر واردکننده ها نزده است فقط یک مطلب می ماند آنکه می توان این کالا را در حجم وسیع با استفاده از اعتبارات یوزانس ۶ ماهه وارد کرد این در واقع تنفسی است برای بازار و اشک حسرت برای مبارکه . چون روند قیمت در دنیا رو به کاهش است و مبارکه به جای ترک تازی در بازار داخل باید به رقابت در صحنه جهانی برود که بخشی از آن زیر ذره بین است ، فارغ از انکه مبارکه فرزند خاص صنعت فولاد است ولی سئوال اینست که چرا ما برای درمان درد یک بیمار، شخص دیگری را مبتلا می کنیم دولت می تواند فرصتی در اختیار تولیدکنندگان لوله و پروفیل بگذارد که خودکفا شوند به جای کاستن از حقوق گمرکی باید این ۱۰ درصد را جایزه صادراتی گذاشت بنابراین تولیدکننده لوله و پروفیل هم اشتغال ایجاد می کند هم ارز آوری ، از همان بودجه ای که می خواهند مابه التفاوت کاهش ۱۰ درصد عوارض را تامین کنند از همان محل جایزه صادراتی بدهند، تولید کنندگان لوله و پروفیل از حمایت لازم برای صادرات برخوردار نیستند دولت هم نمی خواهد به خودش زحمت بدهد در نتیجه همه چیز را سر بازار داخلی خراب می کنند آنچه اینجا گم شده اول اشتغال است دوم صادرات. ما در سال های آینده زیان این نگرش را با تاوان سنگینی خواهیم داد. بهتر است مسئولان امروز در فکر چاره باشند که بازار عراق و سوریه در دسترسشان است سال آینده این بازارها با محصولات ترک و چین انباشته شده و دیگر فضائی برای ما نیست از طرف دیگر اجازه ورود ورق با ۱۰ درصد عوارض برای ما تعهدات ارزی سنگینی ایجاد خواهد کرد اگر هر آینه رکود ادامه داشته باشد که در بودجه سال آینده این طور به نظر میرسد ما با مشکلات عدیده ای روبرو خواهیم بود.

    در شکل زیر وضعیت معاملات مقاطع فولادی تا تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۹۶ قابل مشاهده است :

    روی دیگر بازار فولاد :

    ورق سرد بازار رو به صعودی داشت ولی به علت تعطیلات فرصت خودنمائی پیدا نکرد قیمت این کالا در بازار جهانی طی دو ماه گذشته حدود ۴۰ دلار پائین آمده که با افزایش نرخ ارز جبران شده است به نظر میرسد قیمت این کالا به سطح قیمت مبارکه نزدیک میشود در شرایط فعلی واردات با احتیاط صورت میگیرد و واردکننده ها نگران آینده بازار هستند .

    ورق گالوانیزه بازار با ثباتی داشت عرضه آن محدود شده و روند معاملات در آن به شکل روان تری جاریست. محصول کاشان آخر هفته با هر کیلو ۲۰۰ ریال افزایش قیمت پیشنهاد میشد که احتمالاً این روند هفته آینده ادامه یابد.  انواع میلگرد نیز از سوی تولیدکنندگان به میزان ۹ هزار و ۲۰۰ تن عرضه شد که در مقابل آن ۸ هزار و ۹۰۰ تن تقاضا وجود داشت؛ اما در نهایت ۸ هزار و ۷۰۰ تن میلگرد به فروش رفت.

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان با عرضه ۲۹ هزار تنی ورق گرم خود در بورس کالا، بزرگ‌ترین معامله‌گر بازار بود که البته نسبت به هفته‌های گذشته افت قابل ملاحظه‌ای داشته است. شرکت فولاد خوزستان نیز ۲۵ هزار تن شمش بلوم را در بازار عرضه و معامله کرد. ذوب آهن اصفهان نیز توانست با عرضه ۸ هزار و ۶۰۰ تنی خود در بازار، تمامی محصولات را به فروش برساند. اما شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با وجود عرضه ۴ هزار تنی شمش بلوم نتوانست معامله‌ای را صورت دهد. شرکت فولاد کرمان نیز ۱۱۰ تن میلگرد را معامله کرد؛ اما فولاد آذربایجان نتوانست ۵۵۰ تن میلگرد خود را به فروش برساند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.