چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ 7 محرم 1447 Wednesday, 2 July , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    دی ۱۴۰۰
    ش ی د س چ پ ج
    « آذر   بهمن »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    رییس هیات مدیره فولاد جنوب :

    ۵۰ کارخانه فولادسازی تعطیل شد

    شناسه : 59142 08 دی 1400 - 15:00
    رییس هیات مدیره فولاد جنوب از تعطیلی ۵۰ فولاد ساز بعد از دستور العمل وزیر صمت درباره عرضه تمامی محصولات در بورس خبر داد و گفت: کاهش تولید ناشی از تعطیلی واحدها و همچنین قطعی گاز موجب گرانی خواهد شد.
    ۵۰ کارخانه فولادسازی تعطیل شد
    پ
    پ

    رییس هیات مدیره فولاد جنوب از تعطیلی ۵۰ فولاد ساز بعد از دستور العمل وزیر صمت درباره عرضه تمامی محصولات در بورس خبر داد و گفت: کاهش تولید ناشی از تعطیلی واحدها و همچنین قطعی گاز موجب گرانی خواهد شد.

    * احتمال رشد قیمت ها بعد از ژانویه

    به گزارش آرتان پرس، احمد دنیا نور رییس هیات مدیره فولاد جنوب در خصوص وضعیت کارخانه های تولید فولاد بعد از مشکلات پیش آمده در حوزه انرژی گفت:

    به دنبال بخش نامه وزیر صمت درباره اینکه تمام فعالان زنجیره فولاد باید محصولات خود را در بورس عرضه کنند، از حدود ۱.۵ ماه پیش حدود ۴۰ تا ۵۰ فولادساز کوچک تعطیل شده و دیگر قادر به تولید نیستند.

    دنیا نور در ادامه توضیح داد:

     حدود ۶ سال پیش بعد از یک ماراتن نفس گیر یک ساله با همکاری انجمن فولاد و وزارت صمت جدولی از نحوه قیمت گذاری محصولات تعیین شد. به عنوان مثال مبلغی را به عنوان قیمت شمش فولاد خوزستان در نظر گرفته شد. قیمت آهن اسنفنجی ۵۱ درصد و گندله ۲۴ درصد قیمت شمش بود.

    این فعال صنعت فولاد افزود:

    در واقع با این کار وقتی قیمت شمش بالا می رفت قیمت آهن اسفنجی و گندله هم افزایش می یافت و به نوعی ارزش ها در کل زنجیره تقسیم شده بود و همه بخش های زنجیره در سود فعالیت سهیم بودند. اما یک ماه پیش وزارت صمت این دستور العمل را لغو کرد. حالا عرضه آهن اسفنجی به بازار سیاه کشیده شده و کارخانجات کوچک هم تعطیل شده اند. جدای از این قیمت این محصول هم دست کم ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

    وی با بیان اینکه بعد از ژانویه شاهد موجی از گرانی در قیمت محصولات فولادی در بازار خواهیم بود، تصریح کرد:

     بر اساس هدف گذاری صورت گرفته ۶ میلیون تن از تولید ۳۰ میلیون تنی فولاد، توسط فولادسازان کوچک اتفاق می افتد. اما به دلیل سیاست گذاری های اشتباه و البته قطعی گاز و برق مقدار زیادی از آن محقق نشده و همین مساله می تواند به بروز کمبود در بازار و رشد قیمت ها منجر شود.

    رییس هیات مدیره فولاد جنوب ادامه داد:

    در نشستی که با معاون وزیر صمت داشتیم، مسئولین دولتی متوجه اشتباه خود شده و قول لغو این دستور العمل را داده اند.

    * زیان ۴ هزار میلیاردی قطعی گاز و برق برای فولادسازان

    دنیا نور با بیان اینکه فولاد سازان هم اکنون با چند معضل اساسی مواجه هستند، گفت:

     معضل اول ما نبود انرژی است. در تابستان برق و در زمستان گاز ما را قطع می کنند. جالب است که بدانید از حدود ۱.۵ ماه پیش گاز تحویلی به فولادسازان حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

    به گفته دنیا نور، فولادسازان بزرگ در ۸ ماه نخست سال به دلیل قطعی گاز و برق حدود ۴ هزار میلیارد تومان از سود خود را از دست دادند.

    * سهم ۱۰ درصدی انرژی از قیمت تمام شده فولاد

    رییس هیات مدیره فولاد جنوب درباره دیگر چالش های فولادسازان گفت:

    بر اساس تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۰ قیمت حامل های انرژی فولادسازان معادل قیمت فوب خلیج فارس تعیین می شود. به دنبال این مصوبه قیمت برق ما ۶ برابر و قیمت گاز ۹ برابر افزایش یافت.

     این در حالی است که هیچ یک از هزینه های معادل کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست. به عنوان مثال سود تسهیلات در سایر کشور یک درصد است اما در ایران ۳۰ درصد. نرخ تورم در بیشتر کشورها تک رقمی است اما ما یک تورم ۵۰ درصدی دست و پنجه نرم می کنیم. ضمن اینکه به دلیل شرایط تحریمی تولیدکنندگان ایران ناچارند هزینه های بیشتری را چه در مساله واردات مواد اولیه و تجهیزات مصرفی و چه در صادرات تولیدات پرداخت کنند.

    وی همچنین در پاسخ به این سوال که مسئولان وزارت نیرو و نفت سهم انرژی در قیمت تمام شده تولید در ایران را پایین می دانند، گفت:

     این ادعا به هیچ وجه درست نیست. در حال حاضر سهم انرژی از قیمت تمام شده فولادسازان حدود ۱۰ درصد بوده این سهم در سایر کشورها هم همین مقدار است.

    به گزارش آرتان پرس، رییس هیات مدیره فولاد جنوب در پایان در خصوص قیمت گذاری دستوری مواد اولیه گفت:

     وزارت صمت به عنوان یک دستگاه حاکمیتی باید متولی سیاست گذاری باشد و دلیلی ندارد که در قیمت گذاری دخالت کند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.