رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: نرخ محصولات فولادی در سال ۲۰۲۲ میلادی با توجه به پایان بحران کرونا و کاهش تولید فولاد چین افزایش نسبی خواهد داشت.
* کاهش تولید چین باعث تقویت بازار خواهد شد
به گزارش آرتان پرس، بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، قیمت محصولات فولادی را در سال آتی افزایشی پیشبینی کرد و افزود:
قیمتهای سال ۲۰۲۲ به دو دلیل در مقایسه با سال ۲۰۲۱ افزایشی خواهد بود باشد البته نه خیلی محسوس ولی قطعا قیمتها ریزشی و کاهشی نخواهد بود.
وی در ادامه اظهار کرد:
پایان بحران کرونا، آغاز فعالیتهای عمرانی و ساختوساز و بازگشت به شرایط عادی زندگی مانع از کاهش نرخ محصولات فولادی خواهد شد.
این فعال صنعتی با اشاره به سیاست چین و کاهش تولید تصریح کرد:
تولید محصولات فولادی چین یک میلیارد تن در سال است و اعلام شده سال آینده ۱۰ درصد از حجم تولیدات فولادی خود را در بازار خواهد کاست که قطعا کاهش یکباره ۱۰۰ میلیون تنی محصولات فولادی چین باعث تقویت بازار خواهد شد که این موضوع در مورد آهن اسفنجی هم صادق است.
سبحانی با اشاره به موضوع تامین انرژی برای تولید آهن اسفنجی گفت:
روند نرخ انرژی در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال ۲۰۲۱ با شیب ملایم افزایشی خواهد بود و نرخ آهن اسفنجی هم کاملا تابع نرخ گاز است با توجه به افزایش نرخ انرژی گاز در بودجه سال آینده طبیعتا نرخ تمام شده آهن اسفنجی هم اثر خواهد گذاشت.
وی صحبت هایش را اینگونه ادامه داد:
عرضه تمام محصولات از سنگ آهن تا محصولات نهایی در بورس کالا سیاست درستی نیست پیشنهاد من این است با تولیدکنندگان با ثبت یک شرکت، آهن اسفنجی مورد نیازشان را خریداری و آهن اسفنجی خریداری شده را بین تولیدکنندگان فولادی تقسیم کند در چنین شرایطی گرانی خرید سرشکن میشود و به نفع تولیدکننده خواهد بود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد:
شرکتی که ۱۰۰ درصد آهن اسفنجی خود را با نرخ بالا از بورس کالا خریداری میکند تمام محصولات بالادستی هم از آن نرخ تبعیت خواهد کرد ولی چنانچه نرخ شمش پایین تعیین شود و نرخ آهن اسفنجی یا کنسانتره بالا برود نوعی عدم توازن در زنجیره ایجاد میشود اگر دو طرف زنجیره سود خوبی از قیمتهای بالا ببرند اما شمش سود مناسبی نداشته باشد ورشکستگی، توقف و تعطیلی واحدها را در پی خواهد داشت.
به گزارش آرتان پرس، سبحانی در خاتمه درباره افزایش نرخ محصولات بالادستی و از شمش به بعد یعنی میلگرد و نبشی گفت:
تولید آهن اسفنجی و گندله در صورتی مفید خواهد بود که به تولید فولاد بیانجامد و افزایش نرخ آن در صورتی که بازار کشش داشته باشد میتواند مفید باشد ولی اگر نرخ شمش ۱۲ تومان و آهن اسفنجی ۱۰ هزار تومان باشد بازار کشش نخواهد داشت زیرا علاوه بر هزینه مواد اولیه، هزینه حملونقل از محل تولید تا محل کارخانه هم به تولید افزوده میشود که تولید را به صرفه نخواهد کرد، این است که تعیین نرخ بالادستیها باید حتما تابع نرخ محصول نهایی باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه