پنجشنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۴ 4 شعبان 1447 Thursday, 22 January , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    دی ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « آذر   بهمن »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    سهام ذوب آهن و فولاد مبارکه در بورس داخلی در مسیر رشد قرار گرفته است ؟

    شناسه : 6179 15 دی 1396 - 16:13

    ذوب آهن اصفهان سال قبل ۷.۴میلیون تن فولاد تولید کرده است که این مقدار امسال به ۸.۶میلیون تن خواهد رسید. شرکت فولاد مبارکه اصفهان سال قبل ۷.۴تن فولاد در کشور تولید کرد که این مقدار امسال به ۸.۶میلیون تن خواهد رسید.

    پ
    پ

    هم‌اکنون ۲۵هزار نفر به‌صورت مستقیم در گروه فولاد مبارکه اصفهان ارتزاق می‌کنند و ۳۵۵هزار نفر هم به‌صورت غیرمستقیم و در صنایع پایین‌دستی فولاد فعالیت می‌کنند. هم‌اکنون سهم تولیدات فولاد مبارکه اصفهان در صنایع تکمیلی و نورکاران۲۲درصد، در لوله و اتصالات ۶.۵درصد، لوله و پروفیل ۲۳.۹درصد، حمل‌ونقل خودرو ۱۷.۵درصد، خرده‌فروشی ۱۰درصد و اسلب ۹درصد است.

    با این رویه درصورتی‌که شرکت فولاد مبارکه اصفهان موفق به خرید ۵۵درصد از سهام فولاد مبارکه اصفهان شود، سهم این شرکت به‌شدت در بازار اضافه خواهد شد چراکه نوع تولیدات و شیوه کار این کارخانه تفاوت‌های آشکاری با یکدیگر دارند. از یک طرف شرکت فولاد مبارکه اصفهان محصولات خود را با سوخت گاز تولید می‌کند درحالی‌که ذوب‌آهن اصفهان محصولاتش را با سوخت زغال‌سنگ تولید می‌کند. هم‌اکنون شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین تولید‌کننده آهن اسفنجی و ورق فولادی کشور است درحالی‌که ذوب‌آهن اصفهان سهم اصلی مقاطع ساختمانی، تیرآهن و میلگرد را در اختیار دارد. به این ترتیب درصورت خرید ۵۵درصد از سهام ذوب‌آهن اصفهان توسط فولاد مبارکه اصفهان ریسک این شرکت در استفاده از سوخت‌های فسیلی کاهش و همینطور تنوع تولیدات این شرکت افزایش خواهد یافت.

    هم‌اکنون ایمیدرو با ۱۷درصد و سبد سهام عدالت با ۳۰درصد مالک عمده شرکت فولاد مبارکه اصفهان تلقی می‌شوند. ضمن اینکه ۱۵درصد از سهام این شرکت نیز در اختیار سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی و ۲.۷درصد هم در اختیار بانک تجارت است. همچنین ۲۰درصد از سهام این شرکت در اختیار سهامداران خرد است.

     الزام تأمین اجتماعی به فروش سهام

    بحران شدید مالی در صندوق‌های بازنشستگی، دولت را دچار چالش‌های بزرگی کرده است، به همین دلیل از ابتدای امسال کمیته‌ای که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم در آن عضو است، تشکیل شد تا مشکل صندوق‌های بازنشستگی را حل کند. هم‌اکنون ۱۸صندوق بازنشستگی در ایران فعالند که همگی با بحران نقدینگی مواجهند و حتی برخی از آنها قادر نیستند مطالبات بازنشستگان را پرداخت کنند و برای این کار هر‌ماه به منابع مالی دولتی متوسل می‌شوند. از این جهت در تازه‌ترین اقدام کمیته نجات صندوق‌های بازنشستگی قرار شده ترکیب سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها تغییر کند تا با استفاده از یک الگوی اقتصادی بهتر بنیه مالی آنها تقویت شود. اطلاعاتی در مورد نحوه تغییر و تحولات در صندوق‌های بازنشستگی منتشر نشده اما برنامه‌ها نشان می‌دهد که الگوی اقتصادی این صندوق‌ها به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک پیش می‌رود.

    بر همین اساس تأمین اجتماعی هم براساس تکالیف درنظر گرفته شده باید ظرف سال‌های آینده بخشی از سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود را بفروشد، بر این اساس این یک فرصت مناسب برای شرکت فولاد مبارکه اصفهان برای خرید سهام ذوب‌آهن اصفهان ایجاد کرده و قدرت چانه‌زنی این شرکت را افزایش داده است.

    رشد قیمت سهام ذوب‌آهن

    همزمان با مطرح‌شدن بحث خرید ۵۵درصد از سهام ذوب‌آهن اصفهان توسط فولاد مبارکه اصفهان، ارزش سهام ذوب‌آهن اصفهان در بازار با رشد مواجه شد و حتی دیروز برای خرید سهام این شرکت در بورس صف خرید تشکیل شد. سهام شرکت ذوب‌آهن اصفهان از ابتدای سال تاکنون ۲۰درصد بازده نصیب سهامداران خود کرده است و به‌زعم تحلیلگران درصورت خرید سهام این شرکت توسط فولاد در روز‌های آینده بار دیگر با رشد مواجه خواهد شد.

     

    صمت

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.