در حالی که ابراهیم رئیسی در جلسه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، از وزارتخانه های کشاورزی و صمت خواسته بود دلایل افزایش قیمت کالاها را بررسی کنند اما با وجود کاهش قیمت ارز، انجمن فولاد درخواست افزایش قیمت برخی محصولات فولادی را داده است.
* درخواست برای گرانی فولاد یا احیای رانت؟
به گزارش آرتان پرس، این درخواست درحالی مطرح می شود که انجمن تولیدکنندگان فولاد در ادامه نامه نگاری های خود، در حمایت از واحدهای القایی و با ذکر برخی فرضیات نظیر حمایت سیاست گذار از صنایع و واحدهای پایین دستی و تعیین حداقل قیمت پایه برای میلگرد، اکنون به دنبال تعیین حداقل قیمت پایه شمش براساس ضریبی بالاتر از قیمت کشف شده آهن اسفنجی است.
در شرایطی که وزارت صمت تصمیم گرفته به دور از قیمت گذاری دستوری و کاهش اثرات دلار در اقتصاد، عرضه ها در بورس را زیاد کرده و با تامین نیاز داخل، تاثیری بر فروکش کردن قیمت ها داشته باشد، چرا این تشکل درخواست گرانی می کند؟
در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند، امروز که وزارت صمت قرار است توازن را به زنجیره فولاد بازگرداند، برخی نسبت به از دست رفتن حمایت هاى گذشته و رانتها گلایه مند هستند.
طی سال های گذشته به واسطه وجود قیمت های دستوری در زنجیره و اجحاف در حق حلقه های دیگر تولید، سودهای کلانی به واسطه رانت و نه رقابت و کارآمدی وجود داشته است و برخی از گرانی های فعلی علیرغم کاهش نرخ ارز، ریشه در همین رانتها دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.











ثبت دیدگاه