ترکیه یکی از بزرگترین فولادسازهای خاورمیانه است که برای حفظ این جایگاه در منطقه سرمایه گذاریهای زیادی کرده است اما به نظر میرسد صنعت فولاد این کشور با مشکلات زیادی در سالهای اخیر روبرو بوده است که نتیجه آن کاهش ارزش صادرات ترکیه و رسیدن آن به سطحی کمتر از سطح صادرات در سال ۲۰۱۲ میلادی بود. ویسل یایان مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فولاد ترکیه در مصاحبه ای با بلومبرگ به تشریح وضعیت کنونی این صنعت پرداخت و از ضعفها و نقاط قوت آن صحبت کرد.او که یکی از حامیان حمایت دولت از صنعت فولاد و ممانعت از تجارت آزاد است می گوید در صورتیکه از صنعت حمایت نشود در آینده ای نه چندان دور باید منتظر از بین رفتن این صنعت در ترکیه باشیم.
مدیر عامل اتحادیه فولادسازان ترکیه از رقابت ناعادلانه در بازار فولاد ترکیه به دلیل واردات فولاد ارزان قیمت از کشورهای دیگر، استفاده اندک از فولاد در پروژههای زیرساختی در این کشور و تعلق نگرفتن تعرفههای وارداتی به فولاد و فراورده های فولادی که وارد ترکیه می شد به عنوان مهمترین ضعفهای موجود در صنعت فولاد این کشور نام برد و گفت: صنعت فولاد ترکیه نیاز به جذب سرمایه های تازه دارد تا ظرفیت تولید رشد کند و کیفیت محصولات به گونه ای باشد که قدرت رقابت با محصولات خارجی را داشته باشد. خاورمیانه بازار مصرف بزرگی است و اگر ترکیه بتواند حجم تولید خود را افزایش دهد و محصولاتش را به بازارهای مصرف خاورمیانه صادر کند، درآمد زایی این صنعت رشد زیادی خواهد کرد.
ویسل یایان تاکید کرد ارزش صادرات فولاد ترکیه در سال ۲۰۱۲ برابر با ۱۷ میلیارد دلار بود و ما در نظر داریم تا سال ۲۰۲۳ میلادی درآمد صادرات فولاد را به ۵۰ میلیارد دلار برسانیم. اما در سالهای اخیر نه تنها درآمد صادراتی ما رشد نکرد بلکه به سطحی کمتر از میزان صادرات در سال ۲۰۱۲ هم رسید. در سال ۲۰۱۶ میلادی ارزش صادرات فولاد ترکیه برابر با ۱۱ میلیارد دلار بود و انتظار میرود در سال جاری هم حداکثر به ۱۵ میلیارد دلار برسد.
او یک راه حل برای اصلاح مشکل صنعت فولاد را حمایت از صنعت داخلی و اجباری شدن استفاده از فولاد تولید ترکیه در پروژه های داخلی ذکر کرد و گفت: در امریکا قانون استفاده از فولاد امریکایی برای اجرای پروژههای زیرساختی اجرا شده است و این قانون می تواند زمینهساز احیای صنعت فولاد سازی امریکا شود. به نظر من قانون مشابهی باید در ترکیه وضع شود تا از این طریق فولادسازان ترکیهای انگیزه بیشتری برای فعالیت داشته باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه