منابع خبری گزارش دادند که قیمت های صادراتی فولاد روسیه به غیر از فولاد تخت در هفته منتهی به 4 آوریل، کمتر از سطح بازارهای جهانی بود و از زمانی که پوتین تصمیم حمله به اوکراین گرفت، تعداد کشورهایی که مایل به خرید محصولات روسیه بودند به شدت کاهش یافته است.
* روسیه تنها با قیمتهای پایین قادر به جذب خریدار است
به گزارش آرتان پرس، از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، تحریمهای اعمال شده توسط «غرب» و پتانسیل محدودیتهای تجاری بیشتر، خریداران را از خرید محصولات فولادی با مبداء روسیه باز داشته است.
ترکیه همچنان یکی از مراکز صادراتی کلیدی است و خریداران همچنان در حال بررسی امکان خرید محصولات فولادی تخت روسیه هستند. همچنین شنیده شد که تامین کنندگان تنها از اواسط ماه مارس محصولات فولادی را به این مقصد عرضه می کنند.
یک تاجر از ترکیه گفت:
ترکیه برای محصولات فولادی بلند [در حال حاضر] کاملاً خودکفا است و ما نیاز شدیدی به واردات آن نداریم. بنابراین، برای جذب خریداران در اینجا، صادرکنندگان روسیه باید قیمتهای بسیار جذابی را ارائه دهند، به همین دلیل است که تامینکنندگان روسی ممکن است قیمت این محصولات را کم و بیش مطابق با بازار نگه دارند.
خرید محصولات نیمه تمام نیز گزینهای برای خریداران در ترکیه است، اما باز هم صادرکنندگان روسی تنها با قیمتهای پایین قادر به جذب خریداران در آنجا خواهند بود.
یک تاجر از مصر گفت:
در بازار فولاد تخت، پیشنهادات روسیه در همان سطح تامین کنندگان چینی است، اما روسیه محصولاتش را با تحویل فوری پیشنهاد می کند در حالی که چینی ها محموله را در ژوئن ارائه می دهند – به این معنی که نیازی به کاهش قیمت به طور کامل ندارند.
این تاجر در ادامه افزود:
برای فولاد بلند و محصولات نیمه تمام، پیشنهادات روسیه نیز [در حدود] معیار چین است، اما با برخی مزیتهای قیمتی.
* بازار فولاد تخت روسیه / سکوت و رکود
ارزیابی قیمت فست مارکت در روز دوشنبه برای کویل نورد گرم فولادی صادراتی fob دریای سیاه، 955 – 990 دلار در هر تن بود که نسبت به یک هفته قبل بدون تغییر بود.
منابع گفتند که در اوایل هفته منتهی به دوشنبه، پیشنهادات NLMK روسیه قرار بود 1100 دلار در هر تن cfr در ترکیه یا نزدیک به 1040 دلار در هر تن فوب باشد، اما منابع گفتند که این فولادساز از زمان پیشنهادات قبلی خود در دو هفته پیش به بازار بازنگشته است.
آخرین پیشنهادات کویل نورد گرم از MMK با قیمت 1015 – 1040 دلار به ازای هر تن cfr در ترکیه یا نزدیک به 955 – 980 دلار در هر تن فوب شنیده شد که مطابق با آخرین فروش کویل نورد گرم از چین به ترکیه بود.
با وجود تلاش صادرکنندگان کویل نورد گرم از روسیه برای حفظ پیشنهادات مطابق با سطح بازار در ترکیه، هیچ فروشی به مقصد تأیید نشد. منابع گفتند، در همین حال، چین حدود 200000 تن کویل نورد گرم را در ماه مارس به ترکیه فروخت.
ارزیابی قیمت فست مارکت در روز دوشنبه برای کویل نورد سرد فولادی صادراتی fob دریای سیاه، 1055 – 1090 دلار در هر تن بود، که نسبت به هفته گذشته بدون تغییر بود، در حالی که ارزیابی قیمت برای ورق فولادی سنگین 8 – 50 میلی متری صادراتی fob دریای سیاه نیز در قیمت 955 – 990 دلار در هر تن ثابت بود.
* بازار سیم مفتول روسیه / کاهش شدید قیمت ها
با توجه به تعداد محدود مقاصد و مشتریان آماده برای خرید فولاد روسیه، قیمت مفتول صادراتی از این کشور طی هفته به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
هفته گذشته یک محموله در اسرائیل به قیمت 945 دلار در هر تن سی اف آر رزرو شده و به گفته فروشنده، هزینه حمل 95 دلار در هر تن است که معادل 850 دلار در هر تن فوب است.
اوایل هفته گذشته یک منبع تجاری مستقر در اروپا نیز اشاره کرد که مواد روسی در منطقه خاورمیانه – شمال آفریقا (Mena) با قیمتی معادل 850 – 860 دلار در هر تن فوب دریای سیاه عرضه شده است.
ارزیابی قیمت فست مارکت در روز دوشنبه، برای سیم فولادی (کیفیت مش) صادراتی fob دریای سیاه، 850 – 860 دلار در هر تن بود که 25 – 60 دلار در هر تن کاهش یافته است.
پس از ثبت این ارزیابی، یک کارخانه روسی گزارش داد که سیم فولادی را به قیمت 870 دلار در هر تن فوب دریای سیاه عرضه می کند.
* بازار بیلت فولادی روسیه / بدون پیشنهاد، بدون معامله
قیمت بیلت روسیه نیز در هفته گذشته به میزان قابل توجهی هم از نظر پیشنهادات و هم از نظر معاملات کاهش یافت.
در هفته گذشته پیشنهادات رسمی شمش فولادی از برخی کارخانههای روسیه به 800 – 810 دلار در هر تن فوب دریای سیاه کاهش یافت که نسبت به قیمت 820 – 850 دلار به ازای هر تن فوب در یک هفته قبل کاهش یافته است.
منابع بازار گزارش دادند که کارخانه ها آماده مذاکره با قیمت های پایین تر هستند.
طبق شنیده ها، قیمت ها در معاملات هفته گذشته حتی پایین تر هم بوده است.
در ترکیه، چندین رزرو بیلت با قیمت 830 – 850 دلار به ازای هر تن cfr گزارش شده است که معادل 775 – 785 دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه است.
در مصر، یک محموله 10000 تنی به قیمت 830 دلار در هر تن به فروش میرسد که هزینه حمل و نقل آن به مقصد حدود 70 تا 75 دلار در هر تن است.
* بازار اسلب روسیه / آرامش در بازار
بازار اسلب فولادی در هفته منتهی به دوشنبه نسبتاً آرامتر بود.
چندین منبع بازار گفتند که NLMK در تلاش است تا حد ممکن مواد را به واحدهای اروپایی خود بفروشد و بنابراین تقریباً به طور کامل در بازار نقدی غایب است.
با این حال، سه منبع از فروش 860 تا 870 دلاری در هر تن فوب دریای سیاه به ترکیه خبر دادند.
این معامله زمانی انجام شد که پیشنهاد رسمی این شرکت در اوایل هفته گذشته 900 دلار در هر تن فوب گزارش شد.
ارزیابی قیمت هفتگی فست مارکت برای اسلب فولادی صادراتی fob دریای سیاه 860 – 870 دلار در هر تن بود که، 30 – 40 دلار در هر تن کاهش یافت.
یک منبع تجاری در اروپا از اینکه فعالان بازار ترکیه در حال رزرو مواد روسی بودند متعجب شد.
وی خاطرنشان کرد:
«من مواردی را که ترکیه بیلت روسی میخرد، درک میکنم اما وقتی صحبت از واردات اسلب می شود، فقط کارخانه های بزرگ به آن نیاز دارند. همه آنها محصولات خود را به آمریکا و اروپا می فروشند بنابراین، خطر قرار گرفتن تحت تحریمها بسیار بیشتر از تامین سود خوب است.»
در آسیا، پیشنهادات اسلب از طرف تامین کننده روسی Evraz با قیمت 830 تا 850 دلار در هر تن cfr شنیده شد، اما در چند هفته گذشته خبری از فروش اسلب نشده است.
منابع بازار گفتند که Severstal که به طور سنتی محصولات فولادی تخت تمام شده را قبل از تحریم ها به اروپا می فروخت، ممکن است بخشی از این حجم را به صورت فولاد تخت و تختال مجدداً به آسیا اختصاص دهد اما تا زمان انتشار هیچ پیشنهادی برای هیچ کدام از این مقاصد گزارش نشده بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.











ثبت دیدگاه