چهارشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۴ 12 رجب 1447 Wednesday, 31 December , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    بهمن ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « دی   اسفند »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    رقابت تنگاتنگ ایران و عمان در صادرات بیلت و بلوم

    شناسه : 6489 01 بهمن 1396 - 11:17

    صادرات اسلب فولادی ایران در سال‌های اخیر جهش قابل مشاهده‌ای داشت و تقریبا تمام صادرات اسلب منطقه خاورمیانه توسط ایران صورت می‌گیرد.

    پ
    پ

    طبق اطلاعات تجارت سازمان ملل متحد، صادرات کل منطقه خاورمیانه در سال ۲۰۱۶ برابر ۷۶۴هزار و ۸۲۹ تن بود که ایران با ۷۶۴ هزار و ۶۱۱ تن صادرات در مقام اول جای گرفت، جایگاه بعدی با اختلاف بسیار زیاد و با ۲۱۸ تن در اختیار ترکیه بود اما در صادرات سایر محصولات نیمه‌ساخته (بیلت و بلوم) ایران رقابت تنگاتنگی با عمان دارد.

    حجم اصلی صادرات اسلب خاورمیانه توسط ایران صورت گرفته است. فولاد مبارکه و کارخانه‌های زیرمجموعه آن بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادر‌کننده محصولات نیمه‌ساخته ایران هستند. عمده صادرات اسلب ایران در سال ۲۰۱۶ به کشورهای تایلند و تایوان انجام شد.

     بیلت و بلوم نیز از فرآورده‌های میانی نورد فولاد است که سطح مقطع بیلت کوچک‌تر از ۲۳۰ سانتی‌متر مربع و شکل آن دایره یا مربع با عرض کمتر از ۱۵ سانتی‌متر است. از بیلت بیشتر برای تولید میلگرد و مفتول استفاده می‌شود.

    بلوم مشابه بیلت است و در واقع اگر عرض بیلت بیش از ۱۵ سانتی‌متر و سطح مقطع آن بزرگ‌تر از ۲۳۰ سانتی‌متر مربع باشد آن را بلوم می‌نامند. از بلوم برای ساخت ریل، تیر آهن و قوطی استفاده می‌شود. در نمودار شماره ۲ میزان صادرات بیلت و بلوم کشورهای ایران، عمان و ترکیه در سال‌های اخیر باهم مقایسه شده است.

    حجم صادرات بیلت و بلوم ترکیه در سال‌های اخیر کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. صنایع فولاد ترکیه ابتدا با هدف تأمین فولادهای ساختمانی مورد نیاز در توسعه زیربناهای ابتدایی شهری و روستایی این کشور ایجاد شد، اما پس از مدتی ترکیه به بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات طویل در منطقه خاورمیانه مبدل شد، اما این موازنه به سرعت در حال تغییر است.

    صنایع رو به رشد ترکیه تمایل روزافزونی به مصرف محصولات تخت فولادی از خود نشان می‌دهند. نیاز روزافزون صنایع اتومبیل‌سازی، ماشین‌سازی و کالاهای خانگی این کشور باعث شده تا از حجم صادرات محصولات نیمه‌ساخته این کشور کاسته شود و سرمایه‌گذاری‌ها در بخش محصولات پایانی از جمله انواع ورق‌های فولادی افزایش یابد.

    اما کشورهای ایران و عمان در سال‌های اخیر جایگاه خوبی در صادرات محصولات نیمه‌ساخته به‌دست آورده‌اند.

    در سال ۲۰۱۶، کشور عمان با صادرات ۶۲۴ هزار و ۶۲۴ تن و ایران ۶۵۹ هزار و ۶۲۹ تن رقابت نزدیکی با هم دارند. عمان در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های ویژه‌ای در بخش تولید محصولات فولادی انجام داده و همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد به رقیب منطقه‌ای ایران تبدیل شده است.

    عمده صادرات بیلت و بلوم ایران در سال ۲۰۱۶ به کشورهای امارات متحده عربی و تایلند، تایوان و ترکیه انجام شده است و اصلی‌ترین شرکای صادرات عمان در همین سال کشورهای امارات متحده عربی قطر و عربستان سعودی بودند.

    منبع: فولادمهر

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.