ورق گالوانیزه در مقایسه با ورق های فولادی معمول از کاربرد ویژه تری در صنایعی همچون لوازم خانگی، خودروسازی، ساخت تابلوهای محیطی و سقف های شیروانی منازل شمالی ایران برخوردار است. علت آن هم بخاطر مقاوم بودن در برابر خوردگی در محیط های مرطوب و شرجی است. لذا نمودار تغییرات قیمت ورق گالوانیزه به صورت روزانه در بازار ایران توسط ۴ برند تولیدی با نام های فولاد شهرکرد، سمنان، هفت الماس و فولاد کاشان اعلام میگردد.
قیمت این ورق به علت وابسته بودن به ورق روغنی در ساخت آن، به قیمت ورق روغنی نیز وابسته است. اما در هر صورت، پارامترهای مهم دیگری هم وجود دارد که باید به آنها دقت کنید. با این توضیحات شما عزیزان و خریداران محترم میتوانید نمودار قیمت ورق گالوانیزه از سال ۱۳۹۶ تا به امروز بر روی سایت آرتان پرس مشاهده کنید و اگر علاقه مند هستید در مورد پارامترهای موثر و نمودار تغییرات قیمت ورق گالوانیزه شهرکرد در سال ۱۴۰۱ بیشتر بدانید با ما همراه باشید.

ورق گالوانیزه به علت داشتن فرایندی لایه نشانی فلز روی بر روی سطح ورق روغنی و همچنین یک لایه روغن کاری اضافه، از قیمت بالاتری نسبت به دیگر ورق های پایه آهن برخوردار است. اما بد نیست بدانید که حساسیت کاربرد این محصول در برخی صنایع بالاتر بودن قیمت آن را برای کارفرماها توجیه پذیر میکند.
از جمله مزایای قابل توجه کارفرمایان برای ورق گالوانیزه این است که با وجود بالاتر بودن قیمت نسبت به ورق آهن معمولی، دارای مقاومت خوبی در شرایط خوردگی است و همین موضوع طول عمر مفید آن را بالاتر میبرد. بنابراین توجه به نمودار نوسانات قیمت ورق گالوانیزه پیش از خرید میتواند به داشتن تجربه خریدی مطمئن و حساب شده کمک کند.
*** چه عواملی بر روند نمودار قیمت ورق گالوانیزه موثر است؟
از آنجائیکه ورق گالوانیزه در صنایع مختلفی همچون لوازم خانگی، صنایع دریایی، کشتی رانی، نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین صنعت خودروسازی ایران کاربرد زیادی دارد، مهم است که بدانیم پرمصرف ترین ضخامت ورق گالوانیزه در بین صنایع فوق کدام است. به عبارتی پرمصرف ترین ضخامت برای ما نقش پرتقاضاترین را ایفا میکند. لذا هر چند ورق های گالوانیزه تولیدی در ایران در ضخامت های ۰.۴، ۰.۵، ۰.۶، ۰.۷، ۰.۸، ۰.۹، ۱، ۱.۲۵، ۱.۵، ۲ و ۲.۵ به بازار عرضه میشود، اما طبق نظر متخصصان، همواره نمودار قیمت ورق گالوانیزه ۰.۵ و ۰.۶ دارای تفاوت های جزئی میباشد. چرا که در بین ضخامت های فوق، ضخامت ۰.۵ و ۰.۶ بیشترین میزان تقاضا را به خودش اختصاص داده است.
عامل مهم دیگر در بازار ایران، نوسانات و نمودار تغییرات قیمت ورق گالوانیزه در بورس کالا است. این موضوع کمی با قیمت گذاری دستوری و تنظیم بازار عجین شده است. به عبارتی از آنجائیکه ورق گالوانیزه در بازار بورس کالا نیز مورد معامله قرار می گیرد، مهم است که پذیرش سطوح قیمتی این محصول در بازار بورس کالا نیز مورد ارزیابی خریداران قرار گیرد. این نکته را همواره مدنظر قرار دهید که اختلاف قیمت مشخصی بین معاملات صورت گرفته در بورس کالا و بازار آزاد وجود دارد. بنابراین در صورتی که بازار بورس کالا در طی بیش از یکبار با افزایش قیمت مقابله کند و به عبارتی معاملات را ابطال کند، باید انتظار داشت که با حفظ حاشیه قیمت بین بازار آزاد و بورس، نمودار قیمت ورق گالوانیزه در بازار آزاد نیز از سقف مشخصی در آن بازه زمانی بالاتر نرود.
علاوه بر دو مورد فوق، عواملی همچون نوسانات نرخ ارز، تغییرات قیمت جهانی ورق گالوانیزه به خصوص در کشورهای چین و حوزه CIS، هزینه تولید، تعمیرات سالیانه خط تولید و نرخ کارگران بر قیمت نهایی این محصول مهم فولادی اثر گذار میباشد.
** آیا عرض ورق گالوانیزه هم بر روی قیمت روز اعلامی موثر است؟
این فاکتور بر روی تمامی ضخامت ها قابل استناد نیست، اما در برخی ضخامت های پرکاربرد، با توجه به اینکه کدام عرض از تقاضای بالاتری داشته باشد و یا در شرایط زمانی مورد نظر از عرضه کمتری در بازار آزاد و بورس کالا برخوردار باشند، میتوان انتظار قیمت بالاتر را داشت.
به طور کلی انواع ورق گالوانیزه در بازار با دو عرض ۱ و ۱.۲۵ وجود دارند. به عرض ۱ متر عرض کوتاه و به عرض ۱.۲۵ عرض بلند گفته میشود.
*** بررسی و تحلیل روند نمودار قیمت ورق گالوانیزه شهرکرد در سال ۱۴۰۱ (سه ماهه نخست سال)
همانطور که گفتیم فاکتور ضخامت بر روی روند نوسانات و تغییرات قیمت ورق گالوانیزه فاکتور موثری است. لذا برای محصول تولیدی کارخانه شهرکرد تصمیم گرفتیم در مورد ضخامت ۰.۵ میلی متر و عرض ۱.۲۵ آن از محل تحویل کارخانه در سال ۱۴۰۱ با شما صحبت کنیم.

در تصویر فوق، روند نمودار تغییرات قیمت ورق گالوانیزه شهرکرد مشخص میکند که این محصول نوسان ۱۰۰۰ تومانی را در طی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ تجربه کرده است و کف و سقف قیمت ارقام نسبت پایینی را در مقایسه با ۹ ماهه قبل (از خرداد تا فروردین ۱۴۰۰) نشان میدهد. یکی از مهمترین عواملی که به شکل گیری و ثبت چنین روندی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ کمک کرده است، رکود بازار و افت خرید مصرف کنندگان در کلیه محصولات فولادی است. علاوه بر آن، کاهش قیمت جهانی ورق گالوانیزه در بازارهای صادراتی بوده است.
بررسی تکنیکالی نمودار نوسانات قیمت ورق گالوانیزه شهرکرد نشان میدهد، با وجود افزایش نرخ دلار و ادامه دار بودن کاهش نرخ جهانی محصولات فولادی، قیمت این محصول تا انتهای تیرماه از ۳۲۵۰۰ بالاتر نرود و در صورتی که فشار نرخ های جهانی بر روند مثبت نرخ دلار غلبه کند، از ۲۷۰۰۰ تومان در هر کیلو ورق گالوانیزه نیز انتظار کاهش بیشتر وجود ندارد.
در حال حاضر تقابل بین این دو پارامتر، در کنار بازگشت نسبی تقاضا در بازار بورس کالا، ممکن است تکانه های پرنوسانی را به بازار القا کند که هنوز نتوان به قطعیت در مورد روند پیش رو اظهار نظر کرد. چرا که اخیرا وزارت صمت با تنظیم بازار و تعیین فرمول قیمت گذاری به این عرصه دخول کرده است و بر طبق شنیده ها از منابع معتبر ممکن است این تغییرات در فرمول قیمت گذاری نهایی نباشد. لذا پس از بررسی های صورت گرفته در بازار تثبیت فرمول قیمت گذاری نیز میتواند مشخص کننده روند نمودار تغییرات قیمت ورق گالوانیزه در روزهای پیش رو باشد.
*** آیا قیمت ورق گالوانیزه سمنان از شهرکرد بالاتر است؟
اساسا بازه قیمت محصولات این کارخانه ممکن است بنا به ضخامت آن در مقایسه با کارخانه شهرکرد متفاوت باشد، اما به طور کلی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱، قیمت ورق گالوانیزه سمنان اختلافی در حدود ۱۰۰۰ تومان با قیمت محصولات تولیدی فولاد شهرکرد داشته است. به نحوی که سقف قیمت در این بازه زمانی به ۳۰۹۰۰ و کف قیمت به ۲۹۵۰۰ تومان رسیده است. البته بررسی نمودار نشان دهنده مشابه بودن روند تغییرات قیمت است که میتوان تحلیلی مشابه با تحلیل فوق برای این کارخانه در نظر داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ممنون از نگاه شما..
عالی بود، پر از نکته و محتوای بدرد بخور مصرف کننده