یک نظرسنجی در روز یکشنبه نشان داد، فعالیت کارخانههای فولاد چین در ماه جولای پس از بازگشت از قرنطینههای کووید-۱۹ در ماه قبل، به طور غیرمنتظرهای کاهش یافت، زیرا شیوع ویروس جدید و چشمانداز تاریک جهانی بر تقاضا تأثیر گذاشت.
* اقدامات قرنطینه روی ۴۱ درصد از شرکتهای چینی تأثیر گذاشته است
به گزارش آرتان پرس، اداره ملی آمار (NBS) اعلام کرد که شاخص رسمی مدیران خرید تولیدی (PMI) از ۵۰.۲ در ژوئن به ۴۹.۰ در ماه جولای کاهش یافت، که کمتر از مرز ۵۰ واحدی است که انقباض را از رشد جدا می کند.
تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز انتظار داشتند که این رقم به ۵۰.۴ بهبود یابد.
ژائو چینگه، آمارگیر ارشد NBS در بیانیهای در وب سایت این دفتر گفت:
«سطح رونق اقتصادی در چین کاهش یافته است، پایههای بهبود هنوز نیاز به تثبیت دارد».
وی گفت که ادامه انقباض در صنایع نفت، زغال سنگ و فلزات یکی از عوامل اصلی کاهش شاخص PMI تولید در جولای بود.
این میزان در سه ماه اخیر پایینترین رقم را داشت و زیرشاخصهای تولید، سفارشهای جدید و اشتغال همگی با قراردادی مواجه بودند.
تولیدکنندگان چینی همچنان با قیمت های بالای مواد خام دست و پنجه نرم می کنند که حاشیه سود را کاهش می دهد، زیرا چشم انداز صادرات با ترس از رکود جهانی مبهم است.
بروس پانگ، اقتصاددان ارشد و رئیس تحقیقات Jones Lang Lasalle Inc در یادداشتی تحقیقاتی گفت که تقاضای ضعیف، بهبود را محدود کرده است. رشد سه ماهه سوم ممکن است با چالشهای بزرگتری نسبت به انتظارات روبرو شود، زیرا بهبودی کند و شکننده است.
PMI رسمی غیر تولیدی در ماه جولای از ۵۴.۷ در ژوئن به ۵۳.۸ کاهش یافت. PMI کامپوزیت رسمی که شامل بخش تولید و خدمات است، از ۵۴.۱ به ۵۲.۵ کاهش یافت.
اقتصاد چین در سه ماهه دوم در میان قرنطینه های گسترده به سختی رشد کرد و رهبران ارشد اخیراً اعلام کردند که سیاست سختگیرانه آنها برای مقابله با کووید صفر اولویت اصلی باقی خواهد ماند.
رسانههای دولتی پس از نشست بلند پایه حزب کمونیست حاکم گزارش دادند که سیاستگذاران آمادهاند تا هدف تولید ناخالص داخلی «حدود ۵.۵ درصد» برای امسال را از دست بدهند.
تصمیم پکن برای کنار گذاشتن اشاره به هدف رشد، گمانه زنی ها مبنی بر اینکه مقامات اقدامات محرک گسترده ای را انجام خواهند داد، همانطور که اغلب در رکودهای قبلی انجام می دادند، از بین برد.
کاپیتال اکونومیکس میگوید که محدودیت سیاستها، همراه با تهدید دائمی محدودیتهای بیشتر و اعتماد ضعیف مصرفکننده، احتمالاً بهبود اقتصادی چین را طولانیتر میکند.
* بهبودی متزلزل
پس از جهش در ماه ژوئن، بهبود در دومین اقتصاد بزرگ جهان دچار تزلزل شد زیرا شعلهور شدن کووید منجر به تشدید محدودیتهای فعالیت در برخی شهرها شد، در حالی که بازار ملک زمانی قدرتمند از بحرانی به بحران دیگر در حال فرو رفتن است.
تولیدکنندگان چینی نیز همچنان با قیمت های بالای مواد خام دست و پنجه نرم می کنند که حاشیه سود را کاهش می دهد و چشم انداز صادرات به دلیل ترس از رکود جهانی تیره شده است.
کلان شهر جنوبی شنژن چین قول داده است که «تمام منابع را بسیج کند» تا از شیوع آهسته کووید جلوگیری کند، دستور اجرای دقیق آزمایشها و بررسیهای دما، و قرنطینه ساختمانهای مبتلا به کووید را صادر کرده است.
شهر بندری تیانجین، محل استقرار کارخانههای مرتبط با بوئینگ و فولکس واگن، و سایر مناطق در این ماه برای مبارزه با شیوعهای جدید محدودیتها را تشدید کردند.
بر اساس گزارش ورلد اکونومیکس، اقدامات قرنطینه روی ۴۱ درصد از شرکتهای چینی در ماه جولای تأثیر گذاشته است، اگرچه شاخص اعتماد تجاری تولیدی آن به طور قابل توجهی از ۵۰.۲ در ژوئن به ۵۱.۷ در ژوئیه افزایش یافته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه