سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    مرداد ۱۴۰۱
    ش ی د س چ پ ج
    « تیر   شهریور »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    تفاوت ناودانی upa و unp در بازار

    شناسه : 70283 24 مرداد 1401 - 17:00
    ناودانی upa و unp اگرچه در ابعاد موجود در بازار، وزن و کاربرد ها با هم تفاوت دارند اما هر دو نوع ناودانی نقش بسیار مهمی در صنعت ساخت و ساز دارند و آگاهی از کلیه اطلاعات و مشخصات آنها مانند اندازه طول بال و جان، ضخامت، ارتفاع بالها، شیب داخلی بال ها و ... که البته از جدول اشتال نیز قابل بهره برداری است از اهمیت ویژه ای در صنعت برخوردار می باشد
    تفاوت ناودانی upa و unp در بازار
    پ
    پ

    ناودانی upa و unp دو نوع معروف از میان انواع ناودانی هستند. همانطور که میدانید پروفیل ناودانی یکی از انواع پروفیل های باز U شکل است که در صنعت ساخت و ساز به ویژه ساخت پایه و قاب سازه ، خرپا و بادبند بسیار مهم است و حجم مصرف آن در این موارد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما تفاوت ناودانی upa و unp چیست و به هنگام خرید ناودانی upa و unp به چه نکاتی بهتر است توجه شود؟

    پیش از بررسی ناودانی upa و unp بهتر است بدانید ناودانی چیست و چه مشخصاتی دارد. مقطع فولادی ناودانی از دو بال که به صورت موازی بر یک سطح مقطع بلند به نام جان سوار شده تشکیل شده است. در صورتی که بال های ناودانی موازی باشند، ناودانی سی شکل (C) و در صورت مخروطی بودن بال ها ناودانی یو شکل (U) نامیده می شود.

    تفاوت مقطع ناودانی u و c

    دسته بندی انواع ناودانی ها

    البته ناودانی ها بسته به ماده ای که از آن ساخته می شوند در دو دسته پرسی و فابریک و بسته به شکل ظاهری که دارند ساده یا مشبک نامیده می شوند. ناودانی ها از نظر وزنی نیز در دو دسته ناودانی سبک و سنگین قرار می گیرند. در مورد تفاوت ناودانی سبک و سنگین در مقاله ای دیگر مفصل توضیح داده ایم.

    همچنین باید گفت ناودانی ها بسته به کاربرد و مصرفی که دارند جنس های متفاوتی مانند آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، گالوانیزه و یا فولاد کربنی و کامپوزیت های پلیمری خواهند داشت. به عنوان مثال در مواردی که سبک بودن، شکل پذیری و استحکام مطرح باشد ناودانی از جنس آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد.

    در ادامه به معرفی دو نمونه از ناودانی های بسیار پرکاربرد با نام های ناودانی upa و unp ذکر کاربرد ها، مشخصات و جنس آنها و همچین برخی اطلاعات تکنیکی جهت سهولت در استفاده از آنها می پردازیم.

    معرفی ناودانی unp

    یکی از انواع ناودانی ها که اغلب از کشور چین یا ترکیه وارد ایران می شود، ناودانی unp می باشد. این ناودانی به دلیل داشتن ضخامت نسبتا بالا وزن بیشتری دارد و از این رو در پروژه های بزرگ ساختمانی و صنعتی استفاده می شود. با این وجود به دلیل اینکه از خارج از کشور وارد ایران می شود قیمت ناودانی unp تا حد زیادی نسبت به دیگر انواع ناودانی بالاتر است.

    علاوه بر موارد فوق باید گفت از تفاوت های مهم ناودانی upa و unp توجه به سایز آنها است. ناودانی unp  که در سایز های ۴۰ تا ۴۰۰ میلیمتری تحت استاندارد اروپایی  DIN 1026-1 تولید می شود، گاها به منظور استحکام خرپا ها و یا ستون ها به صورت دابل و در ساخت بادبند یا تیر به صورت تکی یا دابل مورد استفاده قرار می گیرد.

    ناودانی Unp

    سایر ویژگی ها مانند طول بال، طول جان، ضخامت و شعاع انحنا را برای ابعاد مختلف مربوط به این ناودانی را می توانید در جدول زیر ببینید:

    مشخصات ناودانی unp  تحت استاندارد  DIN 1026-1 چیست؟

    سایز ناودانیطول جان  h mmطول بال  b mmضخامت جان s mmضخامت بال t mmشعاع انحنا r1 mmشعاع انحنا r2 mmمساحت سطح مقطع cm2وزن واحد طول Kg/m
    ۳۰×۱۵۳۰۱۵۴۴.۵۴.۵۲۲.۲۱۱.۷۴
    ۳۰۳۰۳۳۵۷۷۳.۵۵.۴۴۴.۲۷
    40X20۴۰۲۰۵۵.۵۵.۵۲.۵۳.۶۶۲.۸۷
    ۴۰۴۰۳۵۵۷۷۳.۵۶.۲۱۴.۸۷
    ۵۰×۲۵۵۰۲۵۵۶۶۳۴.۹۲۳.۸۶
    ۵۰۵۰۳۸۵۷۷۳.۵۷.۱۲۵.۵۹
    ۶۰۶۰۳۰۶۶۶۳۶.۴۶۵.۰۷
    ۶۵۶۵۴۲۵.۵۷.۵۷.۵۴۹.۰۳۷.۰۹
    ۸۰۸۰۴۵۶۸۸۴۱۱.۰۸.۶۴
    ۱۰۰۱۰۰۵۰۶۸.۵۸.۵۴.۵۱۳.۵۱۰.۶
    ۱۲۰۱۲۰۵۵۷۹۹۴.۵۱۷.۰۱۳.۴
    ۱۴۰۱۴۰۶۰۷۱۰۱۰۵۲۰.۴۱۶.۰
    ۱۶۰۱۶۰۶۵۷.۵۱۰.۵۱۰.۵۵.۵۲۴.۰۱۸.۸
    ۱۸۰۱۸۰۷۰۸۱۱۱۱۵.۵۲۸.۰۲۲.۰
    ۲۰۰۲۰۰۷۵۸.۵۱۱.۵۱۱.۵۶۳۲.۲۲۵.۳
    ۲۲۰۲۲۰۸۰۹۱۲.۵۱۲.۵۶.۵۳۷.۴۲۹.۴
    ۲۴۰۲۴۰۸۵۹.۵۱۳۱۳۶.۵۴۲.۳۳۳.۲
    ۲۶۰۲۶۰۹۰۱۰۱۴۱۴۷۴۸.۳۳۷.۹
    ۲۸۰۲۸۰۹۵۱۰۱۵۱۵۷.۵۵۳.۳۴۱.۸
    ۳۰۰۳۰۰۱۰۰۱۰۱۶۱۶۸۵۸.۸۴۶.۲
    ۳۲۰۳۲۰۱۰۰۱۴۱۷.۵۱۷.۵۸.۷۵۷۵.۸۵۹.۵
    ۳۵۰۳۵۰۱۰۰۱۴۱۶۱۶۸۷۷.۳۶۰.۶
    ۳۸۰۳۸۰۱۰۲۱۳.۵۱۶۱۶۸۸۰.۴۶۳.۱
    ۴۰۰۴۰۰۱۱۰۱۴۱۸۱۸۹۹۱.۵۷۱.۸

    معرفی ناودانی upa  

    ناودانی upa نیز براساس استاندارد اروپایی DIN 1026-2 با استحکام، ضخامت، وزن کمتر و در نتیجه قیمت پایینتر تولید می شود. از آنجایی که کارخانجات داخلی موظف اند که طبق استاندارد ملی ساختمان ناودانی یو شکل یا مخروطی با وزن کمتر از ناودانی unp تولید کنند، به آن ناودانی ایرانی نیز می گویند. بنابراین اختلاف وزن یکی از مهمترین فاکتورها در تفاوت ناودانی upa و unp است. ارتفاع این نوع ناودانی نیز بین ۴۰ تا ۴۰۰ میلیمتر می باشد. 

    ناودانی Unp و Upa

    سایر مشخصات از جمله طول بال و جان، ضخامت جان، مساحت سطح مقطع، شعاع انحنا و … برای سایز های مختلف این ناودانی در جدول زیر آمده است.

    مشخصات ناودانی upa تحت استاندارد  DIN 1026-2

    سایز ناودانی  طول جان h mmطول بال  b mmضخامت جان s mmضخامت بال  t mmشعاع انحنای r1 mmمساحت سطح مقطع cm2وزن واحد طول Kg/m
    ۸۰۸۰۵۰۴۷۱۰۱۰.۱۷.۹
    ۱۰۰۱۰۰۵۵۴.۵۷.۵۱۰۱۲.۵۹.۸۲
    ۱۲۰۱۲۰۶۰۵۸۱۲۱۵.۴۱۲.۱
    ۱۴۰۱۴۰۶۵۵۹۱۲۱۸.۴۱۴.۵
    ۱۶۰۱۶۰۷۰۵.۵۹.۵۱۲۲۱.۷۱۷.۰
    ۱۸۰۱۸۰۷۵۵.۵۱۰.۵۱۲۲۵.۱۱۹.۷
    ۲۰۰۲۰۰۸۰۶۱۱۱۳۲۹.۰۲۲.۸
    ۲۲۰۲۲۰۸۵۶.۵۱۲۱۳۳۳.۹۲۶.۶
    ۲۴۰۲۴۰۹۰۷۱۲.۵۱۵۳۸.۵۳۰.۲
    ۲۷۰۲۷۰۹۵۷.۵۱۳.۵۱۵۴۴.۸۳۵.۲
    ۳۰۰۳۰۰۱۰۰۹.۵۱۵۱۵۵۶.۶۴۴.۴
    ۳۳۰۳۳۰۱۰۵۱۱۱۶۱۸۶۷.۸۵۳.۲
    ۳۶۰۳۶۰۱۱۰۱۲۱۷۱۸۷۷.۹۶۱.۲
    ۴۰۰۴۰۰۱۱۵۱۳.۵۱۸۱۸۹۱.۹۷۲.۲

    نکته پایانی

    ناودانی upa و unp اگرچه در ابعاد موجود در بازار، وزن و کاربرد ها با هم تفاوت دارند اما هر دو نوع ناودانی نقش بسیار مهمی در صنعت ساخت و ساز دارند و آگاهی از کلیه اطلاعات و مشخصات آنها مانند اندازه طول بال و جان، ضخامت، ارتفاع بالها، شیب داخلی بال ها و … که البته از جدول اشتال نیز قابل بهره برداری است از اهمیت ویژه ای در صنعت برخوردار می باشد.

    با این حال هنگام خرید یا ساخت و ساز لازم است که مشتریان و کاربران توجه ویژه ای به اطلاعات مندرج در دفترچه راهنما یا سرتیفیکت همراه آن داشته باشند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.