قطعی برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان یکی از دغدغههای اصلی تولیدکنندگان است که این نگرانی پس از سالها کشوقوس هنوز سامانی نیافته است.
* تب کمبود سوخت صنایع را فرا گرفت
به گزارش آرتان پرس، چالش کمبود برق و گاز برای بخش صنعت، موضوعی است که طی چند سال اخیر تکرار شده اما متأسفانه تاکنون چارهای کارآمد برای حل اساسی این موضوع اندیشیده نشده است. مسئله اینجاست که بهای این ضعف مدیریتی و تداوم مشکلات موجود را بخش تولید بازیان هنگفت و بخش مصرف باتحمل گرانیهای مکرر میپردازد.
آنطور وزیر نفت چند ماه پیشگفته بود، با توجه به سرانه مصرف در کشور، با ۲۰۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز مواجه هستیم. زمستان بهزودی از راه میرسد و مصرف گاز بالا میرود و لذا با توجه به اینکه طرحهای توسعهای برای افزایش تولید گاز زمانبر است، تنها گزینه پیش روی وزارت نفت برای مدیریت تولید و مصرف، توصیه به مصرفکنندههای خانگی به رعایت الگوی مصرف از یکسو و درنهایت قطع مقطعی گاز روی صنایع است. موضوعی که صنایع بهشدت از آن واهمه دارند چراکه در یک سال گذشته موجب زیانهای زیادی برای صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمیها شده بود.
حسین خسروی دارنده کارگاه ریختهگری صنعتی در مشهد اظهار میکند:
قطعی گاز موضوع جدیدی نیست بلکه سالهاست که صنایع و کارگاههای تولیدی در این استان و سایر استانهای کشور با این کمبود روبرو هستند.
وی در ادامه می گوید:
البته در تمامی طول سالهای گذشته که دولت گاز را بر روی صنایع میبست لذا بهناچار از سوخت مازوت برای روشن نگاهداشتن کورهها استفاده میکردیم اما در سال گذشته سوخت مازوت هم کمیاب شد و لذا بسیاری از صنایع را با مشکل تولید روبرو کرد.
وی در این رابطه اظهار میکند:
سال گذشته مشاهده کردید که قطع گاز و کمبود سوخت مازوت چه بلایی سر تولیدکننده آورد و قیمت برخی از تولیدات مانند مصالح ساختمانی را تا چه میزان افزایش داد؟
* قطعی برق در تابستان؛ کمبود گاز در زمستان
این تولیدکننده اظهار میکند:
واحدهای صنعتی در هر وضعیتی، چارهای جز تولید ندارند و باید چارهای برای تأمین انرژی بیندیشند وگرنه متحمل زیان سنگین میشوند اما متأسفانه در ۶ ماهه ابتدایی سال ما با قطع برق مواجه هستیم و در شش ماهه دوم سال با قطع گاز که این رویه ضرر و زیان بسیاری را بر روی دست ما جای گذاشته است.
خسروی بابیان اینکه در تابستان سال گذشته مجبور شدیم تا تأمین برق به خرید مولد اضطراری و ژنراتورهای دیزل رو بیاوریم ادامه میدهد:
این موضوع موجب شد تا قیمت این دیزلها سر به فلک بکشد و از طرفی دیگر بازهم با تأمین سوخت آنها در مضیقه بوده و مشکلداشتیم.
این تولیدکننده بابیان اینکه خرید مازوت از شرکت نفت خود داستانی بلند دارد میگوید:
کمبود گاز موجب میشود تا تولیدکننده برای جلوگیری از خط تولید به مصرف مازوت روی بیاورد و لذا این موضوع خود دارای مشکلاتی است زیرا باید منابع زیادی باقیمت گزاف برای ذخیرهسازی این سوخت در کارگاه تهیه و ایجاد کنیم.
وی میگوید:
این در حالی است که وقتی برای سوخت ثبتنام میکنیم اما سوخت بهاندازه کافی در اختیار کارخانهها تحویل نمیشود و لذا کارشناسان شرکت نفت نظر کارشناسی تولیدکننده و حتی اداره صنایع را قبول نداشته و لذا تخصیص سهمیه سوخت کاملاً اختیاری و بنا بر محاسبات شرکت نفت است نه بر اساس سوخت موردنیاز برای تولید!
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه