افزونه جلالی را نصب کنید. 7 ربيع أول 1445 Thursday, 21 September , 2023 ساعت ×
× کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

مکانیزم عرضه و تقاضا؛ بهترین شیوه قیمت‌گذاری

شناسه : 72106 23 آبان 1401 - 10:00

یک فعال صنعت فولاد، قیمت‌گذاری دستوری را راهگشا ندانست و گفت: قیمت‌گذاری محصولات فولادی باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشد.

مکانیزم عرضه و تقاضا؛ بهترین شیوه قیمت‌گذاری
پ
پ

یک فعال صنعت فولاد، قیمت‌گذاری دستوری را راهگشا ندانست و گفت: قیمت‌گذاری محصولات فولادی باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشد.

* مکانیزم عرضه و تقاضا؛ بهترین شیوه قیمت‌گذاری

به گزارش آرتان پرس، محمد رضا صادقی با اشاره به کناره گیری دولت با محوریت وزارت صمت از قیمت‌گذاری دستوری صنایع مختلف به خصوص صنعت فولاد، اظهار داشت: در چند ماه اخیر نرخ ارز و نرخ محصولات مختلف نشان داده است که قیمت‌گذاری دستوری خیلی راهگشا نیست و بهتر است تعیین قیمت انواع محصولات و کالاها به مکانیزم بازار سپرده شود و بازار مشخص کننده قیمت‌ها باشد.

وی با بیان اینکه قیمت‌گذاری محصولات فولادی باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشد، گفت:

قیمت‌گذاری دستوری راهگشا نیست، زیرا اگر در حلقه ای از زنجیره فولاد عرضه زیاد شود و حلقه دیگری از زنجیره کاهشی باشد، مکانیزم قیمت از این شرایط تاثیر می‌گیرد.

معاون بازرگانی گروه ملی فولاد صنعتی یزد تصریح کرد:

چنانچه عرضه محصولات کم و تقاضا بالا باشد، خودبه‌خود در افزایش قیمت تاثیر می‌گذارد و فرموله و دستوری کردن قیمت، پاسخگوی شرایط کاهشی یا افزایشی تولید نخواهد بود.

صادقی با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری محصولات فولادی از تقاضا تاثیر می‌پذیرد، گفت:

اگرتقاضا برای مواد اولیه محصولات فولادی مانند سنگ آهن، کنسانتره ، گندله و فولاد خام زیاد باشد، بالتبع قیمت افزایشی خواهد شد و مشتریان و متقاضیان آنقدر پیشنهاد خرید می‌دهند تا بتوانند مواد اولیه خود را خریداری و تامین کنند.

وی با بیان اینکه عکس این شرایط نیز در بازار وجود دارد، اظهار داشت:

اگر کف قیمتی کالا یا محصول تولید کننده ای مشخص شده باشد و در عین حال، مازاد عرضه نیز داشته باشد، برای اینکه سرمایه خود را به سیکل تولید برگرداند، مجبور است با وجود مشخص شدن قیمت، محصول خود را با ضرر و پایین آوردن قیمت به فروش برساند تا خط تولیدش متوقف نشود و سرمایه و نقدینگی اش به فرایند تولید بازگردد.

این فعال صنعتی خاطرنشان کرد:

با تعیین قیمت محصولات فولادی، تولیدکنندگان گاه مجبورند با ضرر اجناس و محصولات خود را بفروشند و چرخه تولید خود را حفظ کنند و گاه هم مجبورند سرعت فروش یا تولید خود را  کاهش یا افزایش دهند تا بتوانند چرخه تولید خود را حفظ کنند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.