با اینکه کشورهای خلیج فارس تصمیم به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای گرفته اند اما همچنان به دلیل درآمدزایی نفت و گاز را به کشورهای دیگر خواهند فروخت.
* بررسی اقدامات کشورهای خلیج فارس در مورد انرژی پاک
به گزارش آرتان پرس و به نقل از irsteel، با توجه به اینکه کشورهای غربی سعی می کنند استفاده بیش از حد از هیدروکربن ها را ترک کنند، اما کشورهای نفتی خلیج فارس به شدت از این امر عقب نشینی کرده و هشدار داده اند که تغییر شتابزده از سوخت های فسیلی به سوخت های پاک نتیجه معکوس خواهد داشت.
باید توجه داشت با اینکه کشورهای خلیج فارس به دنیا می گویند که بدون منابع طبیعی که ثروت عظیمی برای آنها به ارمغان آورده است نمی تواند زندگی کند، اما این کشورها پروژه های جاه طلبانه انرژی پاک خود را نیز آغاز کرده اند.
فعالان بازار در روز جمعه (۱۱ نوامبر) اعلام کردند کشورهای خلیج فارس که برخی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان هیدروکربن در جهان هستند، از بزرگترین آلاینده های جهان نیز به شمار می روند. به نقل از منابع خبری قطر که غنی از گاز بوده و عربستان سعودی که غنی از نفت است سنگین ترین ردپای کربن روی کره زمین را ایجاد کرده اند.
بر اساس گزارش بانک جهانی، قطر تا سال ۲۰۱۹ دارای بالاترین میزان انتشار کربن بوده و پس از آن کویت، بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی در رتبه های بعدی قرار دارند.
تحلیل گران بازار گزارش دادند پادشاهان خلیج فارس تلاش می کنند تا میزان انتشار کربن خود را کمتر کنند و میلیاردها دلار در بخش انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کرده اند. آن ها تصمیم دارند بخش زیادی از هیدروکربن های خود را برای صادرات به دنیای تشنه انرژی ذخیره کنند.
تاجران مستقر در کشورهای خلیج فارس نقل کردند که این اقدام کشورهای خلیج فارس در دنیایی که استفاده از هیدروکربن ها به طور فزاینده ای مورد نکوهش قرار می گیرند، بیش از یک ترفند تبلیغاتی به شمار می روند. در نتیجه این تصمیم به شدت عمل گرایانه خواهد بود.
کارن یانگ، محقق ارشد مرکز تحقیقاتی سیاست جهانی انرژی مستقر در کلمبیا اظهار کرد:
کشورهای خلیج فارس سود خالص داخلی خود را از برخی جهات افزایش می دهند تا بتوانند دارایی های هیدروکربنی خود را برای صادرات افزایش داده و از هر فرصتی برای فروش این محصولات استفاده کنند، زیرا انتظار می رود به تدریج تقاضا برای هیدروکربن ها کاهش یابد.
آقای Rafiq Latta، خبرنگار ارشد مستقر در Energy Intelligence، که یک شرکت اطلاعات انرژی است گفت:
تلاش کشورهای خلیج فارس برای استفاده از انرژی تجدید پذیر به آنها کمک می کند تا با تصویر دیرینه خود در مورد تولید آلاینده های سنگین مبارزه کنند.
آقای Rafiq Latta به CNN گفت:
بزرگ ترین چیزی که کشورهای خلیج فارس می خواهند این است که منطقه آلاینده به نظر نرسند، بنابراین آن ها در حال سرمایه گذاری هنگفت برای استفاده از انرژی سبز هستند. در نتیجه این تصمیم می تواند راههایی را برای کسب و کار باز کند، زیرا صنعت انرژی سبز جذب جهانی می شود. بنابراین، سرمایهگذاری در پروژه های انرژی پاک و انرژی های تجدید پذیر از نظر تجاری و روابط عمومی برای خلیج فارس بسیار سودمند است.
فعالان بازار در روز جمعه (۱۱ نوامبر) اعلام کردند کشورهای نفتی خلیج فارس نسبت به انتقال سریع از هیدروکربن ها هشدار می دهند. همچنین امارات متحده عربی نیز خواستار استفاده از رویکرد «مخلوط انرژی» است که در آن انتشار گازهای گلخانه ای را بدون کاهش هیدروکربن ها به حداقل می رساند.
به نقل از چندین منبع خبری امارات متحده عربی یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت است، اما انرژی های تجدید پذیر و سبز را در اولویت قرار داده است و استدلال می کند که انرژی پاک و کثیف مکمل یکدیگر بوده و رقیب یکدیگر نیستند.
آقای سلطان الجابر، مدیر عامل شرکت نفتی اصلی ADNOC، که به طور اتفاقی نماینده دولت نیز هست، دیدگاه رابطه همزیستی بین دو نوع انرژی را که امارات متحده عربی به آن اعتقاد دارد، به بهترین شکل ممکن نشان داده است. آقای سلطان الجابر استدلال کرده است که تا سال ۲۰۵۰، جهان به تولید ۳۰ درصد انرژی بیشتر از امروز نیاز دارد.
آقای سلطان الجابر، مدیر عامل شرکت نفتی اصلی ADNOC، در ماه سپتامبر در اجلاس انرژی در ابوظبی گفت:
جهان به همه راه حل هایی نیاز دارد که می تواند از طریق آن انرژی به دست آورد. این راه حل ها فقط شامل نفت یا گاز یا انرژی خورشیدی یا باد یا هسته ای یا هیدروژن نیست. بلکه ترکیبی از همه موارد فوق است.
معامله گران در روز جمعه (۱۱ نوامبر) گزارش دادند امارات متحده عربی اولین کشور خاورمیانه ای است که ۱۴ سال پیش انرژی هسته ای را به ترکیب انرژی خود اضافه کرد و اولین کشوری بود که هدف انتشار کرین صفر تا سال ۲۰۵۰ را مورد نظر قرار داد. منطقه خلیج فارس مقر آژانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر (ایرنا) بوده و قرار است سال آینده میزبان اجلاس آب و هوای COP28 باشد.
چندین منبع خبری در روز جمعه (۱۱ نوامبر) نقل کردند عربستان سعودی که برنامه آب و هوایی خاص خود را دارد نیز هدف انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۶۰ را اعلام کرد.
ولیعهد عربستان محمد بن سلمان اظهار کرد:
صندوق ثروت ۶۲۰ میلیارد دلاری وی که یک صندوق سرمایه گذاری عمومی است، نیز انتشار کربن صفر را تا پایان سال ۲۰۵۰ مورد هدف قرار خواهد داد.
وی در ادامه تصریح کرد:
پادشاه عربستان ۲.۵ میلیارد دلار به طرح سبز خاورمیانه کمک خواهد کرد که هدف آن کاهش انتشار کربن ناشی از سوخت هیدروکربن ها در منطقه خاورمیانه تا بیش از ۶۰ درصد می باشد.
تاجران مستقر در منطقه خلیج فارس اعلام کردند در ماه نوامبر، ایالات متحده و امارات متحده عربی تفاهم نامه ای را امضا کردند که هدف آن سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در پروژه های انرژی پاک است که به محقق شدن هدف استقرار ۱۰۰ گیگاوات انرژی پاک تا سال ۲۰۳۵ سرعت می بخشد. باید توجه داشت که یک گیگاوات انرژی می تواند برق حدود ۳۰۰۰۰۰ خانه را تامین کند.
آقای Young در مورد تقاضای جهان برای هیدروکربن اظهار کرد:
باید توجه داشت که جهان همچنان تقاضا برای نفت خواهد داشت و هدف خلیج فارس، حداقل در عربستان و امارات، تولید محصول نفتی تمیزتر است که کربن کمتری از شعله ور شدن منتشر می کند و در روش های استخراج کارآمدتر است.
بررسی تحلیل گران بازار نشان داد شعله ور شدن گاز طبیعی محصول جانبی تولید نفت است که به آلودگی شدید هوا و انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند.
خانم Mariam Almheiri، وزیر تغییر اقلیم و محیط زیست امارات، روز سه شنبه (۸ نوامبر) در جریان اجلاس آب و هوای COP27 در شرم الشیخ همراه با Becky Anderson یکی از اعضای CNN حضور داشت و اعلام کرد که کشور خلیج فارس به سمت انتقال عادلانه انرژی کار می کند.
خانم المحیری به CNN گفت:
ما انرژیهای تجدید پذیر خود را افزایش داده و در عین حال بخش نفت و گاز خود را کربن زدایی خواهیم کرد.
فعالان بازار در روز جمعه (۱۱ نوامبر) گزارش دادند بخش عمده ای از هیدروکربن های صادر شده توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس به برخی از بزرگترین مصرف کنندگان و کشورهای آلاینده جهان از جمله چین و هند می رود.
با این حال به نقل از چندین منبع خبری، کشورهای حاشیه خلیج فارس مستقیماً مسئول کربن منتشر شده توسط مصرف کنندگان خود نیستند. همچنین تحلیل گران بازار اعلام کردند که حمایت از کاهش استخراج و صادرات نفت و گاز غیرواقعی است، زیرا این امر برای اقتصادهای شورای همکاری خلیج فارس بسیار مضر است.
لاتا گفت: «آنها منافع شخصی خود را دارند که باید از آنها مراقبت کنند، و به وضوح این یک خودکشی اقتصادی است که از تغییر رادیکال به دور از نفت و گاز حمایت کنیم.
معامله گران نقل کردند که شعار امارات متحده عربی مبنی بر “حداکثر انرژی، حداقل انتشار” است که به نوبه خود به تامین انرژی ترکیبی در یک انتقال انرژی آهسته و تدریجی برای جلوگیری از شوک به اقتصاد جهانی نیاز دارد.
آقای Young در مورد اهداف کشورهای خلیج فارس اظهار کرد:
با اینکه تصمیم استفاده از انرژی پاک در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به نفع شخصی آن هاست، اما باید توجه داشت این کشورها ابتدا در قبال شهروندان خود مسئول هستند و این بدان معناست که باید برای شهروندان خود درآمدزایی کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه