صنعت فولاد در کشور هند از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است و شرکتهای بزرگ فولاد سازی از قبیل تاتا استیل به اعتبار صنعت فولادسازی این کشور افزودهاند. به گزارش اتحادیه صنعت فولاد هند این کشور ظرفیت تولید ۱۲۲ میلیون تن فولاد را دارد در حالیکه هم اکنون کمتر از ۱۰۰ میلیون تن در سال تولید می کند. در صورتیکه هند از تمامی ظرفیت خود استفاده کند می تواند به عنوان دومین تولید کننده بزرگ فولاد جایگزین ژاپن شود و بخش بزرگتری از بازارهای صادراتی را در اختیار خود بگیرد. طبق این گزارش هند تنها از ۸۰ درصد ظرفیت صنعت فولاد برای تولید بهره میبرد که در مقایسه با دنیا سهم خوبی است ولی هنوز تا استفاده صددرصدی از ظرفیتها فاصله زیادی وجود دارد. طبق گزارشهای موجود به طور متوسط در جهان تنها از ۷۰.۳ درصد ظرفیت موجود در صنعت فولاد استفاده میشود ولی سرمایه گذاریهای زیادی برای افزایش این سهم در سالهای اخیر انجام شده است.
در سال ۲۰۱۶ میلادی هند که یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین کشورهای آسیایی است ۹۷.۴ میلیون تن فولاد تولید کرد که نسبت به سال قبل از آن با افزایش ۸.۵ درصدی همراه بود. هند در سال ۲۰۱۶ شاهد افزایش ۴.۳ درصدی تولید فولاد نسبت به قبل بود ولی به کمک حمایتهای مالی دولتی و سیاستهایی که در جهت منع واردات ارزان قیمت و ارایه یارانه ها به فولادسازان هندی انجام شد، این صنعت توانست با سرعت بالایی رشد کند و قدرت بیشتری در عرصه بین الملل بدست آورد.
هند در سال گذشته بالاترین نرخ رشد تولید فولاد در میان ده کشور بزرگ تولید کننده را به خود اختصاص داد. ژاپن که طبق گزارشهای ارایه شده توسط اتحادیه صنعت فولاد این کشور دومین تولید کننده بزرگ فولاد در دنیا است و در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۰۴.۸ میلیون تن فولاد تولید کرده بود. این کشور صنعتی آسیا در سال ۲۰۱۶میلادی نه تنها رشدی در تولید را تجربه نکرد بلکه شاهد کاهش ۰.۳درصدی تولید هم بود به همین دلیل پیشبینی میشود با ادامه روند کنونی هند بتواند با سرعت بیشتری درجهت تبدیل شدن به دومین تولیدکننده بزرگ فولاد حرکت کند. چین در سال گذشته ۸۰۸.۴ میلیون تن فولاد تولید کرد ولی میزان تولید این کشور نسبت به سال قبل از ان ۱.۲ درصد رشد داشت.
در هند چه اتفاقی افتاد؟
هند که در سالهای اخیر همواره به وضعیت صنعت فولاد خود اعتراض داشته است، در سال ۲۰۱۶ میلادی به تدریج رشد را در این بازار تجربه کرد. اتحادیه صنعت فولاد هند دلیل این گذار موفقیتآمیز صنعت فولاد هند را استفاده از تجربه کشورهای در حال توسعه در عرصه بازار فولاد و تبدیل شدن این کشور به کشوری که ضمن داشتن توانایی تامین نیاز فولاد مصرفکنندگان داخلی، از تجارت هم غافل نشده است ذکر کرد. از طرف دیگر حمایتهای مالی دولت از فولادسازان، وضع سیاستهای حمایتی از صنعت فولاد و در نهایت تولید هدفمند و افزایش نرخ استفاده از ظرفیت تولید را میتوان از دیگر دلایل بیشتر شدن توان تولید این کشور ذکر کرد.
هند در سالهای اخیر به دلیل توسعه زیر ساختهای صنعتی و شهری، شاهد افزایش تقاضای فولاد بود ولی بخش زیادی از این تقاضای مازاد از طریق واردات تامین شد. حال که صنعت فولاد هند بازسازی شده است، این کشور ضمن تامین نیاز داخلی این فرصت را پیدا کرد که محصولاتش را به بازارهای خارجی هم صادر کند و به یک صادر کننده خالص فولاد در دنیا تبدیل شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه