شنبه, ۲ اسفند , ۱۴۰۴ 5 رمضان 1447 Saturday, 21 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن   فروردین »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    واکنش های بین المللی به فرمان تعرفه ای فولاد ترامپ

    شناسه : 7606 12 اسفند 1396 - 7:30

    در این نوشتار به این موضوع می پردازیم که واکنش های بی المللی به وضع تعرفه های ۲ درصدی در فولاد آمریکا چه بازتاب هایی داته است . لطفا همراه آرتان پرس باشید

    پ
    پ

    ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا در واکنش به اقدام ترامپ بیانیه ای شدیداللحن منتشر کرد که در آن آمده است، اروپا در برابر اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم وارداتی به آمریکا دست روی دست نخواهد گذاشت. او گفت: “ما قویا از این اقدام متاسف هستیم. این اقدامی است که ظاهراً برای حمایت از صنایع داخلی آمریکا انجام شده و ربطی به امنیت ملی این کشور ندارد. اتحادیه اروپا طی چند دهه اخیر هم پیمان امنیتی آمریکا بوده است. ما در حالی که صنایع اروپا از این اقدام غیرعادلانه لطمه می‌بینند ساکت نخواهیم نشست.”

    کمیسیون اروپا بازوی اجرایی اتحادیه اروپاست. در بیانیه رئیس کمیسیون اروپا آمده است، اقدام بعدی اتحادیه اروپا، مطرح کردن شکایت در سازمان تجارت جهانی است. کارشناسان معتقدند مشکل صنعت و آلومینیوم جهان، مازاد ظرفیت تولید است. در سال های اخیر از چین به دلیل صادرات فولاد و آلومینیوم ارزان و یارانه‌ای به آمریکا و اروپا انتقاد شده است. اعطای یارانه از سوی دولت چین به تولیدکنندگان این دو فلز سبب می شود قیمت نهایی محصولات صادراتی بسیار پایین‌تر از حد طبیعی باشد و چین بتواند میزانی بالا از این محصولات را به دیگر کشورها صادر کند. البته چین بارها این اتهام‌ها را رد کرده است. چین جزء ۱۰ صادر کننده بزرگ فولاد به آمریکا نیست اما چهارمین صادرکننده بزرگ آلومینیوم به این کشور است. کارشناسان معتقدند مشکل با کاهش ظرفیت تولید حل خواهد شد. اقدام ترامپ می‌تواند به روابط آمریکا و اروپا لطمه وارد کند و تنش های تجاری در سطح جهان به وجود آورد. همچنین قیمت محصولات مصرفی در آمریکا از جمله اتومبیل و کالاهایی که در آن از فولاد و آلومینیوم استفاده می شود افزایش خواهد یافت.

    چین که با توجه به معیار ها و شاخص های اقتصادی بزرگ‌ترین حریف جنگ تجاری آمریکا محسوب می‌شود، با وجود آنکه هدف اصلی این تعرفه‌های جدید نبوده است چون بزرگ‌ترین صادرکننده این محصولات به آمریکا نیست، از هم‌اکنون اعلام کرده است که واردات سویا از آمریکا را کاهش خواهد داد. این در شرایطی است که لیو هی، مشاور ارشد شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، روز پنج‌شنبه با مقامات دولت ترامپ در واشنگتن جلسه داشت. یکی از مقامات کاخ سفید در توصیف مذاکرات این جلسه، آن را «صریح و سازنده» و متمرکز بر «روش‌های تجارت عادلانه و دوجانبه» خواند. این در حالی است که تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین از هنگام به قدرت رسیدن ترامپ در سال ۲۰۱۷ تاکنون به‌شدت افزایش یافته است.

    روترز منتشر کرد که البته تعرفه‌های جدیدی که ترامپ درباره آنها صحبت کرده، به‌طور مستقیم به چین آسیب زیادی نخواهد زد. آمار نشان می‌دهد که کانادا ۱۶ درصد از تقاضای فولاد آمریکا را پاسخ می‌دهد درحالی‌که چین تنها ۲ درصد از این تقاضا را پاسخگو است. بنابراینکانادا تاکنون بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد به آمریکا بوده است و پس از آن کشورهای برزیل و کره‌جنوبی در رده‌های دوم و سوم قرار دارند. به همین دلیل است که کشورهایی غیر از چین به‌شدت این موضوع را در دست بررسی قرار داده‌اند تا اقدامات تلافی‌جویانه خود را تعیین کنند. کریستینا فریلند، وزیر امور خارجه کانادا، در بیانیه تندی که در واکنش به صحبت‌های ترامپ ایراد کرد چنین گفت: «در صورتی که محدودیت‌هایی بر محصولات فولاد و آلومینیوم کانادا وضع شود، کانادا نیز راهکارهایی را در پاسخ به اجرا خواهد گذاشت تا از منافع تجاری و نیروی کارخود حمایت کند.» وزارت صنایع برزیل نیز اعلام کرده است که این کشور به نوبه خود اقدامات مقتضی در رابطه با این تعرفه‌ها را به‌طور مستقل یا در هماهنگی با سایر کشورها در پیش خواهد گرفت.  از سوی دیگر اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است که واکنش به این اقدام را در دست بررسی دارد.

    پلنر

     

     

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.