با توجه به داده های منتشر شده، میزان صادرات کالاها از ایران به روسیه در سال مالی ۲۰۲۲ با افزایش ۵۷ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است.
* بررسی میزان صادرات سالانه ایران به روسیه
به گزارش آرتان پرس و به نقل از mehrnews، ایران در سال مالی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ (منتهی به ۲۰ مارس) ۱.۴۱ میلیون تن کالا به ارزش ۷۴۳.۸۸ میلیون دلار به روسیه صادر کرد که نسبت به سال قبل از آن به ترتیب از نظر وزنی ۲۵ درصد و از نظر پولی ۵۷ درصد افزایش داشته است.
فعالان بازار در روز چهارشنبه (۳۱ می) گزارش دادند بر اساس گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، روسیه در فهرست مقاصد صادراتی ایران در سال مالی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ (منتهی به ۲۰ مارس) رتبه دهم را به خود اختصاص داده است.
به نقل از چندین منبع خبری، صادرات کالاها از ایران به روسیه عمدتاً شامل اجزا و قطعات توربوجت یا توربوپراپ (به استثنای پره های ثابت و متحرک توربین های گاز) به ارزش ۶۸.۴۹ میلیون دلار، میگو به ارزش ۵۷.۷۶ میلیون دلار، کیوی به ارزش ۵۱.۷۴ میلیون دلار، پسته به ارزش ۴۴.۱ میلیون دلار و فلفل دلمه ای و فلفل پیمنتا به ارزش ۳ میلیون دلار بوده است.
در این میان معامله گران در روز چهارشنبه (۳۱ می) اعلام کردند تجارت بین ایران و روسیه در سه دهه اخیر پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ به شدت در نوسان بود.
بررسی ها نشان می دهد بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ که سازمان ملل تحریم ها را علیه ایران اعمال کرد، میزان تجارت بین ایران و روسیه ۶۵ درصد کاهش یافت. این در حالی است که پس از لغو تحریم های بین المللی تا سال ۲۰۲۲ میزان تجارت بین ایران و روسیه تقریباً چهار برابر شد. بررسی ها نشان می دهد پس از اینکه تحریم های بین المللی برداشته شد، یک مسیر تجاری جدید باز شد و یک اتحاد نظامی در حال رشد و عمیق شکل گرفت.
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در سال ۲۰۲۲ به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت:
ما در ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط با روسیه نداریم.
همچنین تحلیل گران بازار در روز چهارشنبه (۳۱ می) گزارش دادند بین اواسط دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۲۳، تراز تجاری بین دو کشور ایران و روسیه به طور قطعی به نفع روسیه بوده است. بررسی ها نشان می دهد از آغاز سال ۲۰۰۰، ایران عمدتاً مواد خام از جمله آهن و فولاد و همچنین غلاتی مانند گندم را از روسیه خریداری کرد. باید توجه داشت که ایران عمدتاً میوه و آجیل را نیز از روسیه وارد می کرد.
به نقل از برخی تاجران، ایران و روسیه از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز طبیعی جهان و رقیب هم در بازار بین المللی بودند. بررسی ها نشان می دهد فروش نفت و گاز بزرگترین منبع درآمد صادراتی هر دو کشور ایران و روسیه بوده است.
در این میان معامله گران در روز چهارشنبه (۳۱ می) اعلام کردند تا اواسط سال ۲۰۲۳، چشم انداز افزایش درآمد ایران و روسیه همچنان محدود بود، زیرا هیچ یک از این کشورها با کالاهای با ارزش تر تجارت نمی کردند.
آقای Alex Vatanka مدیر برنامه ایران در موسسه خاورمیانه گفت:
از نظر ارزش دلار، ایران باید کالاهای کشاورزی زیادی بفروشد تا حجم تجارت خود را افزایش دهد.
فعالان بازار در روز چهارشنبه (۳۱ می) گزارش دادند چالش بزرگ موجود برای دو کشور ایران و روسیه یافتن همپوشانی است که در آن دو کشور بتوانند از نظر اقتصادی به یکدیگر کمک کنند.
mehrnews
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه