شنبه, ۲ اسفند , ۱۴۰۴ 5 رمضان 1447 Saturday, 21 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن   فروردین »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    جنگ فولادی آمریکا با جهان

    شناسه : 7658 14 اسفند 1396 - 6:52

    به گزارش مرکز فولاد ایرانیان و به نقل از روزنامه گسترش صمت در گزارشی به تحلیل تصمیم ترامپ درباره افزایش تعرفه فولاد پرداخته است و در این باره مصاحبه ای با کیوان جعفری‌طهرانی، تحلیلگر بین‌الملل بازارهای فولاد و سنگ‌آهن داشته است.

    پ
    پ

    صمت صحبت های جعفری طهرانی را با میان تیتر “بازاریابی؛ راهکاری برای رویارویی با شوک جدید” آورده و ادامه داده است:

    اعمال تعرفه بر واردات فولاد از وعده‌های ترامپ در انتخابات سال۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ خورشیدی) بود که در راستای حمایت از صنعت داخلی فولاد ایالات متحده انجام می‌شود. از نظر من بهتر است این طرح شامل همه کشورهای واردکننده به امریکا نشود زیرا این کشور شریکان خوبی در سطح جهان به ویژه امریکای شمالی و جنوبی دارد که به شدت از این موضوع تاثیر می‌پذیرند. وی افزود: نه تنها قاره امریکا بلکه در مشرق زمین در چین و روسیه نیز تحت‌تاثیر این روش قرار خواهند گرفت به ویژه چین که در این باره موضع‌گیری سفت و سختی از خود نشان داده است. ترامپ نیز در واکنش به این موضع گیری از وقوع تنش استقبال کرده و به نظر می‌رسد در صورت بروز رویدادی مانند یک جنگ سرد، امریکا برنده شود. موضع سخت چین از آنجا ناشی می‌شود که بسیاری از صادرکننده‌های آسیایی فولاد به امریکا، مواد اولیه مورد نیاز خود را از چین تامین می‌کنند. در نتیجه، این اتفاق منجر به ضعف چین برای توسعه صادرات می‌شود.

    آمریکا نیز تمایل چندانی به تبدیل شدن چین به نخستین قدرت اقتصادی جهان از دومین قدرت ندارد زیرا اکنون توانمندترین اقتصاد جهان در اختیار امریکاست. با توجه به اینکه ترامپ تاکید دارد این طرح را در بلندمدت و با جدیت پیگیری کند و آن‌طور که او می‌گوید این طرح در دوره‌های ریاست‌جمهوری پس از او نیز ساری و جاری خواهد بود، صادرکنندگان کنونی فولاد به امریکا چاره‌ای جز بازاریابی محصولات خود ندارند؛ اتفاقی که برای همسایگان ایالات متحده در امریکای شمالی و جنوبی چندان خوشایند نیست و در نتیجه، این کشورها و دیگران نیز به این اقدام ترامپ تا حد ممکن واکنش نشان داده و مانع ورود محصولات امریکایی می‌شوند. در واقع آنها با این شوک بزرگ که ترامپ به بازار جهانی وارد کرده، برخورد می‌کنند. تجربه‌های پیشین نشان داده ترامپ متاثر از فشارهای جهانی عقب‌نشینی کرده است. هم‌اکنون انتظار می‌رود نخستین و تندترین واکنش‌ها از سوی چین، روسیه و اتحادیه اروپا به این موضع‌گیری نشان داده شود.

    سال گذشته میلادی، امریکا بیش از ۳۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد وارد کرد. کانادا، برزیل و کره‌جنوبی ۳ کشور برتر واردکننده فولاد به امریکا به شمار می‌آیند و به ترتیب سهم ۱۷، ۱۳و ۱۲درصدی از مجموع صادرات به امریکا داشته‌اند. مکزیک رتبه چهارم را دارد و سهم صادرات آن به امریکا ۹ درصد است. سپس ترکیه و ژاپن هر یک با سهم ۷ درصد در رتبه‌های ۵ و ۶ قرار دارند. روسیه با سهم ۶ درصد رتبه هفتم، آلمان با سهم ۴ درصد و تایوان و ویتنام هر یک با سهم ۳ درصد به ترتیب در رتبه‌های هشتم تا دهم صادرکنندگان فولاد به امریکا قرار دارند. در این بین صادرات کره‌جنوبی ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تن، ترکیه ۲میلیون و ۱۹۰ هزار تن، ژاپن یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن و آلمان یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود. صادرات واقعی چین به امریکا هم سال گذشته میلادی یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن ثبت شده است.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.