با توجه به پیش بینی های انجام شده، میزان صادرات محصولات فولادی از چین ممکن است در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰ درصد رشد کند.
* بررسی میزان صادرات محصولات فولادی از چین
به گزارش آرتان پرس، وب سایت خبری SteelMint پیش بینی می کند که صادرات محصولات فولادی از چین تا پایان سال جاری حدود ۱۰ درصد رشد خواهد داشت و به بیش از ۷۲ میلیون تن خواهد رسید. باید توجه داشت که حجم کل صادرات محصولات فولادی از چین در سال ۲۰۲۲ حدود ۶۷ میلیون تن بوده است.
فعالان بازار اعلام کردند در ژانویه تا می ۲۰۲۳، میزان صادرات محصولات فولادی از چین به بیش از ۳۶ میلیون تن رسید. این در حالی است که میزان صادرات محصولات فولادی از چین در ژانویه تا می ۲۰۲۳ حدود ۴۱ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است. باید توجه داشت این نشان دهنده روندی است که احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
به نقل از چندین منبع خبری، تعدادی از عوامل در افزایش صادرات چین نقش دارند. بنابراین، تولید داخلی فولاد در کشور چین علیرغم تقاضای کم همچنان بالا می باشد که در ماه های اخیر افزایش نیافته است. بررسی ها نشان می دهد سرمایه گذاری در بخش ساخت و ساز املاک و مستغلات که بزرگترین بخش مصرف کننده فولاد است، در ژانویه تا می ۲۰۲۳ حدود ۷.۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش یافت. این در حالی است که طبق بررسی های انجام شده، میزان فروش املاک و مستغلات در ژانویه تا می ۲۰۲۳ تقریباً ۱ درصد و سهام مسکن ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ رشد داشته است.
در این میان معامله گران گزارش دادند تا پایان ژوئن ۲۰۲۳، سطح استفاده از ظرفیت کوره بلند در میان ۲۴۷ کارخانه فولاد چین به حداکثر مقدار ۹۲ درصد رسید. بررسی ها نشان می دهد از ابتدای مارس ۲۰۲۱ چنین شاخص هایی وجود نداشته است، بنابراین کارخانه چینی به صادرات به عنوان یک کانال کلیدی برای تخلیه ذخایر نگاه می کند. علاوه بر این باید توجه داشت که از ابتدای سال ۲۰۲۳، ارزش یوان در برابر دلار تقریباً ۷ درصد کاهش یافته است که باعث افزایش رقابت پذیری عرضه به بازارهای خارج از کشور شده است.
به نقل از برخی تاجران، علاوه بر این، تقاضای بالایی از برخی کشورهای واردکننده در مناطق خاصی ثبت شده است که به عنوان مثال شامل خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) می باشد. بررسی ها نشان می دهد در ژانویه تا می ۲۰۲۳، حجم صادرات چین به این بازارها تا ۱۰.۳ میلیون تن گزارش شده است که حدود ۶۳ درصد نسبت به همین دوره در سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است. به ویژه باید توجه داشت که خاورمیانه به آرامی تمرکز خود را از زیرساخت های نفتی به پروژه های زیرساختی میلیارد دلاری برای سرعت بخشیدن به اقتصاد تغییر می دهد که به حجم قابل توجهی از واردات فولاد نیاز دارد.
همچنین تحلیل گران بازار اعلام کردند تورم در تعدادی از اقتصادهای آسیای جنوب شرقی، واردات فولاد ارزان تر چینی را مقرون به صرفه تر می کند. علاوه بر این باید توجه داشت که تقاضا برای فولاد در منطقه ذکر شده و به ویژه در اندونزی، با احیای اجرای پروژه های زیرساختی با حمایت چین تحریک شده است. با این حال بررسی ها نشان می دهد شاخص های بخش ساخت و ساز در ویتنام، یکی از خریداران اصلی جمهوری خلق چین، در ژانویه تا می ۲۰۲۳ کند باقی مانده است.
به نقل از برخی تاجران، وب سایت خبری SteelMint پیش بینی می کند که عدم اطمینان در بخش املاک و مستغلات چین ادامه خواهد داشت، بنابراین بهبود تقاضای داخلی فولاد کند خواهد بود. با این حال، نمی توان رد کرد که در نیمه دوم سال، مقامات چینی ممکن است به اقدامات تحریک کننده ای متوسل شوند که بازار املاک و مستغلات را تقویت کند. علاوه بر این، انتظار می رود پول رایج برخی از موقعیت ها را بهبود بخشد.
بائو استیل چین انتظار دارد که صادرات فولاد نورد از این کشور در میان کاهش تقاضا برای فولاد در بازار داخلی به رشد خود ادامه دهد. بررسی ها نشان می دهد این شرکت در عین حال بر این باور است که روند افزایش صادرات محصولات فولادی تدریجی و کند خواهد بود و همچنین به تعادل بین بازارهای داخلی و خارجی در بازه زمانی مشخص بستگی دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه