شنبه, ۲ اسفند , ۱۴۰۴ 5 رمضان 1447 Saturday, 21 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۳۹۶
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن   فروردین »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    رشد کند ظرفیت فولادسازی در ترکیه

    شناسه : 7780 20 اسفند 1396 - 10:57

    با رشد تقاضای فولاد در ترکیه، ظرفیت فولادسازی‌های این کشور افزایش چشم‌گیری پیدا کرد.

    پ
    پ

    ترکیه در سال‌های اخیر، با وضع یارانه سعی در بهبود صنعت فولاد خود داشته است. ظرفیت کارخانه‌های فولادسازی این کشور طی ۵ سال اخیر با بیش از ۴.۶ درصد افزایش به حدود ۵۱.۵ میلیون تن رسیده است.

    ترکیه یکی از مهم‌ترین قطب‌های فولادسازی خاورمیانه و هشتمین تولیدکننده فولاد جهان است. این کشور، طی سال‌های گذشته، با تمرکز روی بخش فولاد، توسعه این بخش از صنعت خود را دنبال می‌کند؛ اغلب تولید فولاد این کشور از طریق شارژ قراضه آهنی به داخل کوره قوس الکتریکی انجام می‌شود. این در حالی است که حجم تولید فولاد ترکیه در سال ۲۰۱۶ حدود ۳۳.۲ میلیون تن بود.

     بررسی روند فولادسازی ترکیه از دهه ۱۹۸۰ تاکنون نشان می‌دهد که بیشترین جهش در ظرفیت تولید فولاد ترکیه در دهه ۱۹۹۰ میلادی رخ داده است به طوری که طی ۱۰ سال، ظرفیت فولادسازی این کشور ۳ برابر شده است و این افزایش ظرفیت با سرعت کمتری تا سال ۲۰۱۰ همچنان ادامه داشته است. ظرفیت تولید طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰، حدودا ۲ برابر شد. احتمال می‌رود که این افزایش ظرفیت برای پاسخ به نیاز فولاد ترکیه باشد که در دوره گذار به صنعتی شدن قرار داشته است. در نمودار ۱ ظرفیت فولادسازی ترکیه طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ دیده می‌شود و همان‌طور که مشاهده می‌شود، ظرفیت تولید فولاد خام ترکیه که در سال ۲۰۱۲ حدود ۴۹ میلیون تن بوده و در سال ۲۰۱۶ به بیش از ۵۱ میلیون تن رسیده است.

    طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶، علی‌رغم رشد ظرفیت از سرعت آن به شدت کاسته شده است، به طوری که طی این سال‌ها، میزان افزایش ظرفیت تنها ۲۱ درصد بوده است. نرخ رشد سالیانه طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، معادل ۱.۲ درصد است. با اینکه به نظر می‌رسد، ظرفیت حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیون تن، ظرفیت مناسبی برای پایدار شدن حجم فولادسازی‌های ترکیه باشد، لیکن چشم‌انداز ۲۰۳۰ این کشور حاکی از افزایش ظرفیت تا حدود ۸۵ میلیون تن است. این به معنای نرخ رشد سالیانه معادل ۳.۶۴ درصد است که با توجه به وضعیت سال‌های اخیر فولادسازی‌های این کشور، برای رسیدن به آن باید شتاب افزایش ظرفیت فولادسازی‌ها بیش از پیش شود.

    در عین حال، ظرفیت تولید فولاد ایران، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین رقبای ترکیه در حدود ۳۰ میلیون تن است. ایران چشم‌انداز افزایش ظرفیت فولاد تا میزان ۵۵ میلیون تن را تا سال ۱۴۰۴ شمسی (معادل ۲۰۲۵ میلادی) دنبال می‌کند تا بتواند فاصله خود را با رقیب اصلی، یعنی ترکیه کاهش دهد.

    اخبار فلزات

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.