در حالی که عمده رشد شاخص صادراتی در سال گذشته تحت تاثیر بهبود قیمتها در بازار جهانی بوده است، از اواخر سال ۹۶ تاکنون عامل دوم یعنی نرخ دلار نیز به شدت فعال شده است.
دلار که در سال گذشته بهطور میانگین ۴۰۴۰ تومان معامله شد، این روزها از ۵ هزار تومان نیز فراتر رفته است (رشدی حدودا ۲۵ درصدی). بنابراین، انتظار بهبود چشمگیر مبلغ فروش شرکتهای صادراتمحور کاملا مشهود است.
فارغ از این اثر مستقیم، رشد نرخ دلار بر بسیاری دیگر از صنایع داخلی نیز میتواند اثر مثبت داشته باشد. گروههایی که رقیب اصلی آنها واردات ارزانقیمت بوده و کالاهای خارجی اجازه توسعه و تولید بیشتر را به آنها نمیداده، اکنون با قدرت بیشتری میتوانند به فعالیت بپردازند. بنابراین در میانمدت سایر گروههای غیرصادراتی نیز میتوانند از تعدیل نرخ ارز منتفع شوند./اقتصاد نیوز
تاثیر این موضوع بر بازار فولاد نیز بسیار با اهمیت است؛ از آنجایی که طی دو سه سال گذشته رکود باعث کاهش فروش تولید شرکتها و نتیجتا تولید با مقادیری بسیار کمتر از ظرفیت اسمی شده بود طی سال گذشته برخی تولیدکنندگان با تمرکز بیشتر بر صادرات و استفاده از شرایط خاص ایجاد شده ضمن افزایش تولید که منجر به افزایش تولید کلی کشور در سال گذشته شد راه را برای حضور گستردهتر در بازارهای خارجی و به خصوص کشورهای همسایه هموار نمودند.
از طرفی افزایش نرخ ارز باعث ایجاد اختلاف قیمت قابل توجه بین قیمتهای داخلی و خارجی در مقاطع طویل و غیراقتصادی شدن واردات این دسته از محصولات شده که این به نوبه خود نوعی حمایت پنهان از تولیدکنندگان داخلی(به ویژه آندسته از تولیدکنندگان که امکان صادرات ندارند) شده است
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه