چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳ 3 جماد ثاني 1446 Wednesday, 4 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    اسفند ۱۴۰۲
    ش ی د س چ پ ج
    « بهمن    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    شعله‏‏‏‏‌وری تب و تاب فروش در تالار صنعتی بورس‌کالا

    گرانی شمش مانع تقاضای مشتریان نشد

    شناسه : 82881 01 اسفند 1402 - 13:00
    افزایش قیمت شمش فولادی زیر سایه افزایش انتظارات تورمی ادامه دارد، به ‌طوری که در معاملات روز ۳۰ بهمن ماه میانگین قیمت پایه هر کیلوگرم شمش ۳.۸ ‌درصد رشد داشته ‌است. از طرفی کمبود نقدینگی در واحدهای نورد و ارزان‌ بودن قیمت میلگرد در بازار آزاد موجب ‌شده تا نوردکاران تمایلی به خرید نداشته باشند.
    گرانی شمش مانع تقاضای مشتریان نشد
    پ
    پ

    افزایش قیمت شمش فولادی زیر سایه افزایش انتظارات تورمی ادامه دارد، به ‌طوری که در معاملات روز ۳۰ بهمن ماه میانگین قیمت پایه هر کیلوگرم شمش ۳.۸ ‌درصد رشد داشته ‌است. از طرفی کمبود نقدینگی در واحدهای نورد و ارزان‌ بودن قیمت میلگرد در بازار آزاد موجب ‌شده تا نوردکاران تمایلی به خرید نداشته باشند اما ادامه روند افزایشی قیمت شمش نیز از طرفی ترس به‌ جان این صنعت انداخته و موجب ‌شده تا خریداران غیر واقعی با خریدهای اعتباری میزان تقاضا و معاملات را در بازار فیزیکی بورس‌کالا افزایش دهند.

    * گرانی شمش مانع تقاضای مشتریان نشد

    به گزارش آرتان پرس، شمش فولاد طی هفته‌های اخیر در بورس‌کالا در کانال قیمتی ۱۹‌ هزار ‌تومان معامله شده‌ است و با احتساب مالیات ارزش‌ افزوده و کارمزد ارکان بورس، نرخ تمام‌ شده این شمش به ۲۱‌ هزار و ۶۰۰ ‌تومان می‌رسد. همچنین با درنظر گرفتن هزینه حمل تبدیل ۵۰۰ ‌تومانی، کف قیمت تمام‌ شده میلگرد با این شمش به حدود ۲۴ ‌هزار‌ تومان می‌رسد و به ‌عبارت بهتر قیمت تمام‌ شده میلگرد در بازار کمتر از بورس‌کالا است و انبار تجار انباشته از میلگردهای ارزان‌تر بوده و بنابراین خریداری برای مقاطع فولادی در این نرخ وجود ندارد.

    چالشی که این صنعت را در تنگنا قرار داده این است که هزینه‌های تولید به ‌شدت افزایش‌ یافته اما با این وجود اجازه افزایش قیمت برای شمش‌‌‌‌‌های عرضه ‌شده داده نمی‌شود. در حال‌ حاضر ۹۰ ‌درصد کارخانه‌‌‌‌‌های تولیدی شمش با قطعی گاز و برق همراه هستند و به‌ عبارت بهتر در بخش فولاد کسری تولید وجود دارد.

    واحدهای نورد نیز چیزی حدود ۱۵ تا ۴۵ روز دیرکرد دارند و نتوانسته‌اند سفارش‌های مشتریان خود را تحویل دهند که دلیل عمده این موضوع محدودیت‌های انرژی برای این واحدها و همچنین عدم‌ تطبیق هزینه‌های تولید مواد اولیه است، چراکه با این هزینه‌ها و قیمت شمش در رینگ فیزیکی تولید میلگرد برای نوردکاران صرفه اقتصادی ندارد.

    * کمبود نقدینگی دامن فولادکاران را گرفت

    با توجه به نزدیکی به پایان سال ‌جاری و کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی و کارخانه‌‌‌‌‌های نورد پیش‌بینی می‌شود که افزایش قیمت شمش تحت ‌تاثیر نوسانات نرخ ارز صورت گیرد اما به دلیل کمبود نقدینگی در کارخانه‌‌‌‌‌های تولیدی و کاهش تولید در بخش فولاد موجب می‌شود که از طرفی کالا در بازار به میزان کافی موجود نباشد و از طرف دیگر قیمت شمش‌‌‌‌‌های عرضه‌ شده به ‌قدری افزایش ‌یافته که برای نوردکار مقرون ‌به‌ صرفه نخواهد بود که با ماده ‌اولیه عرضه‌ شده در بورس‌کالا بخواهد میلگرد تولید کند، چراکه قیمت‌های اعلام ‌شده روی تابلوی بورس‌کالا از ۵۰۰ ‌تومان تا یک‌ هزار‌ تومان بیشتر از قیمت بازار است و از این ‌رو برای نوردکار خرید شمش از رینگ فیزیکی صرفه اقتصادی نخواهد داشت. به ‌طور کلی یک ناهم‌‌‌‌خوانی در بخش فولاد به ‌وجود آمده‌است. همچنین خریدهای اعتباری سه یا ۶ ماهه نیز به معضلات این بخش اضافه کرده‌ است.

    کمبود نقدینگی در این صنعت موجب‌ شده که میزان خریدهای اعتباری برای شمش‌‌‌‌‌هایی که با قیمت‌های ۲۱ تا ۲۳ ‌هزار‌ تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه می‌شوند بیشتر از خریدهای نقدی باشد که این نوع معاملات نشان از آن دارد که تورم وجود دارد، درحالی ‌که کارخانه‌‌‌‌‌ها با کمبود نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

    کاهش محدودیت‌های گازی تا حدودی در واحدهای احیای مستقیم باعث شد تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران در آخرین شنبه بهمن ماه میزبان عرضه‌های بیشتر آهن اسفنجی باشد، به‌ طوری که در روز ۲۸ بهمن ماه بیش از ۱۰۰ ‌هزار‌تن آهن اسفنجی عرضه شد که با تقاضای ۱۳۵ ‌هزار و ۷۵۰  تنی مواجه شد و از این میزان چیزی حدود ۹۴ ‌هزار و ۹۰۰ ‌تن از این محصول مورد معامله قرار گرفت. به ‌عبارت بهتر ۹۵ ‌درصد عرضه آهن‌‌‌‌‌اسفنجی در رینگ فیزیکی بورس‌کالا در آخرین هفته از بهمن ماه با میانگین قیمتی ۱۳ ‌هزار و ۲۱۹ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم به‌صورت نقدی و سلف معامله شد.

    بررسی بازار فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه‌ها نسبت به هفته‌های گذشته افزایش یافته ‌است و افزایش انتظارات تورمی و صعود مجدد نرخ ارز به کانال قیمتی ۵۶ ‌هزار‌تومان باعث شد تا مجددا رینگ آهن‌‌‌‌‌اسفنجی وارد فاز ‌رونق شود و متقاضیان برای کسب سهم از عرضه‌ها به رقابت قیمتی با یکدیگر روی ‌آورند. از طرفی با نزدیک‌ شدن به پایان سال ‌و احتمال پایان محدودیت‌های انرژی تا اواسط اسفند ماه برای واحدهای احیای مستقیم و کارخانه‌‌‌‌‌های تولید کننده آهن اسفنجی نیز به افزایش عرضه‌ها در رینگ فیزیکی کمک کرده ‌است.

    * معامله ۸۴ ‌درصدی شمش‌‌‌‌‌های عرضه ‌شده

    بازار فیزیکی روز دو‌‌‌‌‌شنبه ۳۰ بهمن ماه میزبان ۲۰۳ ‌هزار و ۸۶۳ ‌تن شمش فولادی بوده‌ است که با تقاضایی حدود ۳۰۵ ‌هزار و ۹۰۳  تنی مواجه شد که از این میزان چیزی حدود ۱۷۰ ‌هزار و ۳۷۳ ‌تن مورد معامله قرارگرفت که به ‌عبارت بهتر معادل ۸۴ ‌درصد از میزان عرضه به‌ فروش رسید. معاملات رینگ صنعتی بورس‌کالا در روز دو‌‌‌‌‌شنبه ۳۰ بهمن ماه نشان می‌دهد که دادوستد شمش‌‌‌‌‌های فولادی با میانگین قیمت پایه ۱۹ ‌هزار و ۸۷۴ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شده‌ که نسبت به میانگین قیمت پایه در هفته‌های گذشته ۳.۸ ‌درصد افزایش داشته‌است. 

    معاملات انواع شمش فولاد در بازار فیزیکی روز ۳۰ بهمن ماه با میانگین قیمت ۲۰ ‌هزار و ۳۶۹ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شد که نسبت به معاملات هفته گذشته ۱.۴ ‌درصد معادل ۲۹۷ ‌تومان افزایش قیمت داشته ‌است. پیش‌بینی می‌شود معاملات در تالار صنعتی بورس‌کالا هفته آینده نیز در بازه قیمتی ۱۹ ‌هزار و ۹۰۲ ‌تومان تا ۲۰ ‌هزار و ۷۲۳ ‌تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شود و با این وجود پیش‌بینی می‌شود با توجه به پایان سال‌جاری و همچنین کمبود نقدینگی عملا افزایش قیمت و افزایش میزان تقاضا و همچنین خریدهای اعتباری برای شمش فولاد ادامه داشته‌ باشد.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.