تقاضا در رینگ محصولات ابتدایی زنجیره آهن و فولاد از سنگآهن تا آهناسفنجی محدود شده است؛ به این ترتیب در آخرین عرضه اردیبهشت ماه بخش عمدهای از محصولات بدون مشتری ماندند.
* دوگانه رکود و رونق در سنگآهن
به گزارش آرتان پرس، رینگ صنعتی بورس کالای ایران ظرف آخرین شنبه از اردیبهشت ماه میزبان عرضههای محصولات مختلف زنجیره آهن و فولاد از سنگآهن تا آهناسفنجی بود. عدم استقبال قوی متقاضیان از اغلب عرضهها نقطه اشتراک این معاملات بود. رکود در بازار مصرف محصولات پایانی و میانی زنجیره فولاد به حلقههای ابتدایی زنجیره سرایت کرده است؛ در این میان جریان مستمر کاهش نرخ ارز نیز مزید بر علت شده تا متقاضیان باالقوه این بازار به امید کاهش نرخ از خرید عقبنشینی کنند.
بررسیها حاکی از فروش ۳۰ درصدی گندله، ۳۵ درصدی کنسانتره و ۶۵ درصدی آهناسفنجی است. افت حجم معاملات در حالی در این بازار رقم خورد که از قیمتهای پایه در بازه هفتگی کاسته شده، اما رکود سنگین حاکم بر بازار مصرف داخلی و چالشهای صادراتی در شرایطی که نرخ ارز نیز در مدار افت قیمت نوسان دارد، مانع از آن میشود که کاهش قیمت پایه بتواند، به ترغیب خرید بینجامد.
* عقبگرد تقاضا در رینگ آهناسفنجی
کاهش حجم فروش آهناسفنجی از رینگ صنعتی بورس کالای ایران در آخرین عرضه این محصول ظرف فروردین ماه ادامه یافت؛ به نحوی که در روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه بالغ بر ۱۱۴ هزار و ۷۰۰ تن از این محصول در بازار اولیه و مچینگ مورد معامه قرار گرفت؛ این رقم ۳.۲ درصد کمتر از حجم فروش آهناسفنجی از این بازار در هفته قبل یعنی شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه بود. این کاهش حجم فروش در حالی در رینگ آهناسفنجی رقم خورد که قیمت پایه عرضه این محصول در بازه هفتگی کاهشی ۱۸۶ تومانی به ازای هر کیلوگرم برابر ۱.۴ درصدی داشت؛ اما این افت نرخ پایه نیز نتوانست، متقاضیان را برای خرید به بازار جذب کند. عقبگرد مستمر نرخ ارز در بازار آزد، تعدیل انتظارات تورمی و پیشبینی کاهش بیشتر قیمتها در میان مدت باعث شده تا فعلا فولادسازان عجلهای در خرید آهناسفنجی بهعنوان اصلیترین ماده اولیه مصرفی خطوط تولید خود نداشته باشند. در این شرایط رکود سنگین حاکم بر حلقههای بعدی زنجیره از شمش فولاد تا محصول نهایی نیز مزید بر علت شده تا دست واحدهای ذوب شمش در تعویق خرید آهناسفنجی باز باشد.
بررسی دادههای بورس کالای ایران از عرضه ۱۷۵ هزار و ۳۰۰ تن آهناسفنجی در رینگ صنعتی بازار فیزیکی با قیمت پایهای برابر ۱۲ هزار و ۴۹۷ تومان به ازای هر کیلوگرم از این محصول در رینگ اولیه و بازار مچینگ حکایت دارد؛ از کل عرضه آهناسفنجی، ۱۰ هزار ۳۰۰ تن مچینگ و مابقی در بازار اولیه انجام شد. در ادامه تقاضایی بالغ بر ۱۲۵ هزار تن در این رینگ به ثبت رسید و در نهایت نیز ۱۱۴ هزار و ۷۰۰ تن آهناسفنجی در نرخ پایه مورد معامله قرار گرفت. تمامی معاملات به شکل نقدی انجام شد.
* ۳۰ درصد گندله خواهان داشت
ظرف روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه بالغ بر ۶۲۵ هزار تن گندله سنگآهن با قیمت پایهای در بازه ۵ هزار و ۱۲۶ تومان تا ۵ هزار و ۲۰۷ تومان در رینگ صنعتی بورس کالای ایران عرضه شد؛ این عرضهها توسط شرکتهای مختلف معدنی تولیدکننده این محصول انجام شد؛ اما متقاضیان از این عرضهها استقبال چندانی نداشتند. در نهایت نیز تنها ۱۹۰ هزار تن گندله عرضه شده توسط شرکت معدنی و صنعتی گلگهر مورد معامله قرار گرفت. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، محصول تولیدی خود را با نرخ ۵ هزار و ۲۰۷ تومان در رینگ فیزیکی بورس کالا عرضه کرد؛ کل محصول عرضه شده در قیمت پایه به فروش رفت.
محصولات ابتدایی زنجیره فولاد، وزن بالا و نسبت ارزش به وزن نسبتاً پایینی دارند؛ این ویژگیها باعث میشود تا ثبت تقاضا برای خرید این محصولات از سوی واحدهای مصرفکنندهای که در فاصله نزدیکی از محل تولید قرار دارند؛ به صرفهتر باشد.
* فروش ۲۳۰ هزار تن کنسانتره
۶۴۶ هزار تن کنسانتره آهن در روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه از سوی واحدهای فرآوری آهن در کشور در رینگ صنعتی بورس کالای ایران عرضه شد؛ این محصولات با قیمت پایهای در بازه ۳ هزار و ۴۱۴ تومان تا ۳ هزار و ۷۶۴ تومان در رینگ صنعتی بورس کالای ایران عرضه شدند. برای این محصولات تقاضایی بالغ بر ۳۰۰ هزار تن به ثبت رسید که در نهایت به فروش ۲۳۰ هزار تن کنسانتره سنگآهن با میانگین قیمت ۳ هزار و ۷۴۰ تومان به ازای هر کیلوگرم انجامید. به این ترتیب در آخرین عرضه کنسانتره در بازار فیزیکی ظرف روز ۲۹ اردیبهشت ماه تنها ۳۵ درصد عرضهها مورد معامله قرار گرفت.
* دوگانه رکود و رونق در رینگ سنگآهن
تالار حراج باز بورس کالا در روز ۲۹ اردیبهشت ماه میزبان عرضه سنگآهن کلوخه و سنگآهن دانهبندی شده بود. در حالیکه ۷۱ درصد سنگآهن کلوخه شده در این تالار مورد معامله قرار گرفت، سنگآهن دانهبندی بدون مشتری بود.
در آخرین عرضه معدنی سنگآهنیها در بورس کالای ایران در اردیبهشت ماه؛ بالغ بر ۷۰۰ هزار تن سنگآهن کلوخه با نرخ ۲ هزار و ۳۰۰ تومان عرضه شد که از این میزان بالغ بر ۵۰۰ هزار تن برابر ۷۱ درصد عرضهها به شکل نقدی به فروش رفت.
همچنین در روز ۲۹ اردیبهشت ماه شرکتهای معدنی نسبت به عرضه ۳۰۰ هزرا تن سنگآهن دانبهبندی در تالار حراج باز اقدام کردند؛ اما نبود تقاضا برای این محصولات باعث شد تا حجم معاملات صفر باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه