سه شنبه, ۲۷ آذر , ۱۴۰۳ 16 جماد ثاني 1446 Tuesday, 17 December , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    آرتان پرس گزارش می دهد:

    رکود؛ مهمان دائمی رینگ آهن و فولاد کشور

    شناسه : 84381 01 خرداد 1403 - 16:00
    در اردیبهشت ‌ماه، رکود مهمان رینگ محصولات زنجیره آهن و فولاد بود. در شرایطی که توان صعود پایدار قیمتی از دلار در بازار آزاد گرفته شده و مقاطع طویل فولادی با رکود سنگین مصرفی و سرمایه‌‌‌ای مواجه هستند، کاهش قیمت‌های پایه توان تحریک تقاضا در رینگ صنعتی را نداشت.
    رکود؛ مهمان دائمی رینگ آهن و فولاد کشور
    پ
    پ

    در اردیبهشت ‌ماه، رکود مهمان رینگ محصولات زنجیره آهن و فولاد بود. در شرایطی که توان صعود پایدار قیمتی از دلار در بازار آزاد گرفته شده و مقاطع طویل فولادی با رکود سنگین مصرفی و سرمایه‌‌‌ای مواجه هستند، کاهش قیمت‌های پایه توان تحریک تقاضا در رینگ صنعتی را نداشت، بنابراین بخش قابل ‌توجهی از عرضه‌‌‌های شمش فولاد بدون مشتری، معامله نشده است. در این شرایط استمرار رکود در بازار آزاد نیز به افت قیمت‌‌‌ مقاطع طویل فولادی منجر شده و برخی نوردکاران برای عبور از این وضعیت رکود به زیرفروشی روی آورده‌‌‌اند.

    * زنگ خطر زیان فولادی‏‏‌ها

    به گزارش آرتان پرس، استمرار شرایط رکود در بخش آهن و فولاد کشور زنگ خطر تعطیلی واحدهای صنعتی را به ‌خصوص در حلقه‌‌‌های نهایی به صدا درآورده است. ۸۶ ‌هزار تن شمش فولاد در آخرین عرضه واحدهای ذوب در رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران در اردیبهشت ‌ماه امسال مورد معامله قرار گرفت. این رقم حدود ۲۷ ‌هزار تن بالاتر از میزان فروش شمش فولاد در هفته قبل برابر دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ‌ماه بود؛ اما همچنان رینگ شمش فولاد با رکود مواجه است. میزان فروش شمش از رینگ صنعتی بورس‌کالا ظرف روز ۳۱ اردیبهشت‌ ماه در کمترین میزان پس از هفته ابتدایی بازگشایی بازار در فروردین به‌استثنای هفته قبل قرار گرفت.

    * ۴۸ ‌درصد عرضه شمش بدون مشتری ماند

    شمش فولاد ظرف روز ۳۱ اردیبهشت ‌ماه در بازه قیمتی ۱۹ ‌هزار و ۴۰۰ تومان تا ۲۱ ‌هزار تومان در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران عرضه شد که کف و سقف قیمت پایه نسبت به عرضه هفته قبل کاهش حدودا ۵۰۰ تومانی داشت. کاهش نرخ پایه تاثیر محدودی بر روند معاملات گذاشت.

    به این ترتیب در شرایطی که تقاضایی بالغ بر ۱۹ ‌هزار تن در این رینگ به ثبت رسید، در نهایت ۸۶ ‌هزار تن شمش فولاد با میانگین قیمت ۲۰ ‌هزار و ۵۳۰ تومان مورد معامله قرار گرفت. به این ترتیب در این روز ۵۲ ‌درصد عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت. در این شرایط تحریک صادرات، به ‌خصوص در حلقه‌‌‌های نهایی زنجیره فولاد، راهکاری ضروری برای برون ‌‌‌رفت از رکود سنگین حاکم بر معاملات این زنجیره است.

    * تبدیل شمش به میلگرد صرفه ندارد

    با احتساب مالیات ارزش ‌افزوده و کارمزد ارکان بورس، نرخ تمام‌ شده فروش شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس‌کالای ایران به ۲۲ ‌هزار و ۴۰۰ تومان می‌‌‌رسد. با در نظر گرفتن هزینه حمل حدود ۶۰۰ تومانی برای انتقال شمش فولاد به واحد نورد و هزینه تبدیلی برابر ۱.۱ ‌درصد از نرخ شمش، قیمت تمام‌ شده تولید هر کیلوگرم میلگرد از این شمش فولاد به ۲۵ ‌هزار و ۵۰۰ تومان می‌‌‌رسد.

    این در حالی است که در هفته جاری میلگرد فولادی در بازار آزاد با نرخ ۲۶ ‌هزار تومان معامله شده و به گفته فعالان بازار آزاد، در این نرخ نیز خبری از تقاضا در این بازار نیست. در صورت کسر مالیات ارزش ‌افزوده، نرخ فروش میلگرد در بازار آزاد برابر ۲۳ ‌هزار و ۷۰۰ تومان است. در شرایطی که بازار آزاد انباشته از مقاطع طویل فولادی بدون مشتری است، خرید شمش فولاد و تبدیل آن به محصول نهایی فاقد توجیه اقتصادی است.

    * خواب بهاره؛ از معدن تا آهن‌‌‌اسفنجی

    رکود ظرف آخرین هفته از اردیبهشت ‌ماه بر معاملات حلقه‌‌‌های ابتدایی زنجیره آهن و فولاد در کشور حکمفرما بود و این موضوع باعث شد تا بخش عمده‌‌‌ای از عرضه‌‌‌های بدون مشتری، معامله نشوند. فروش نرفتن بخش قابل‌ توجهی از عرضه محصولات ابتدایی زنجیره آهن و فولاد در حالی رقم خورد که از قیمت پایه این محصولات کاسته شد؛ اما این افت نرخ پایه نتوانست به ترغیب خریداران بینجامد. به این ترتیب در آخرین عرضه واحدهای تولیدکننده محصولات ابتدایی زنجیره آهن و فولاد در کشور ظرف اردیبهشت ‌ماه، ۳۰ ‌درصد گندله، ۳۵ درصد کنسانتره و ۶۵ درصد آهن‌‌‌اسفنجی مورد معامله قرار گرفت. افت حجم معاملات در حالی در این بازار رقم خورد که از قیمت‌های پایه در بازه هفتگی کاسته شده؛ اما رکود سنگین حاکم بر بازار مصرف داخلی و چالش‌‌‌های صادراتی در شرایطی که نرخ ارز نیز در مدار افت قیمت نوسان دارد، مانع از آن می‌شود که کاهش قیمت پایه بتواند به ترغیب خرید بینجامد.

    بررسی داده‌‌‌های بورس‌کالای ایران از عرضه ۱۷۵ ‌هزار و ۳۰۰ تن آهن‌‌‌اسفنجی در رینگ صنعتی بازار فیزیکی با قیمت پایه‌‌‌ای برابر ۱۲ ‌هزار و ۴۹۷ تومان به ازای هر کیلوگرم از این محصول در رینگ اولیه و بازار مچینگ حکایت دارد. از کل عرضه آهن‌‌‌اسفنجی، ۱۰ ‌هزار و ۳۰۰ تن مچینگ و مابقی در بازار اولیه انجام شد. در ادامه تقاضایی بالغ بر ۱۲۵ ‌هزار تن در این رینگ به ثبت رسید و در نهایت نیز ۱۱۴ ‌هزار و ۷۰۰ تن آهن‌‌‌اسفنجی در نرخ پایه مورد معامله قرار گرفت. تمامی معاملات به شکل نقدی انجام شد.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.