پنجشنبه, ۷ تیر , ۱۴۰۳ 21 ذو الحجة 1445 Thursday, 27 June , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    آرتان پرس گزارش می دهد:

    صادرات به سمت خام ‌فروشی در زنجیره فولاد سوق داده شد!

    شناسه : 84878 30 خرداد 1403 - 15:00
    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت: دولت شیب صادرات را به سمت صادرات مواد خام و با ارزش افزوده پایین تغییر داده است که این اقدام کاملا غلط بوده و ضربه ای مهلک به نظام تولیدی کشور وارد می کند.
    صادرات به سمت خام ‌فروشی در زنجیره فولاد سوق داده شد!
    پ
    پ

    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت: دولت شیب صادرات را به سمت صادرات مواد خام و با ارزش افزوده پایین تغییر داده است که این اقدام کاملا غلط بوده و ضربه ای مهلک به نظام تولیدی کشور وارد می کند.

    * صادرات به سمت خام‌ فروشی در زنجیره فولاد سوق داده شد!

    به گزارش آرتان پرس به نقل از ایلنا، آنوش رحام، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران درباره پیامدهای توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی گفت: تصمیمات اخیر در خصوص نیمائی کردن ارز برخی از مقاطع فولادی باعث مشکل شده است چرا که این صنایع مواد اولیه خود را از بورس کالا و با نرخ دلار آزاد خریداری می‌کنند.

    رحام تصریح کرد:

    نرخ مواد اولیه ورق گرمی که امروز به دست ما می رسد با نرخ دلار ۵۵ تا ۶۲ هزار تومان  است که در واقع نرخ آن از قیمت های جهانی هم گران‌تر می شود.

    وی ادامه داد:

    آیا در چنین شرایطی تولیدکننده می‌تواند کالا را تولید و صادر کند و ارز آنرا با نرخ دلار ۴۲ هزار تومان (نیمائی) عرضه کند، این گونه برخوردها بجز آسیب رساندن به بازارهای صادراتی کشور که با زحمت به دست آمده است نتیجه دیگری ندارد.

    * فرار صادراتی

    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران در ادامه تصریح کرد:

    مسئولین در دولت متوجه نیستند که با توجه به مصوبه ای که دیوان مبنی بر آزادسازی صادرات کلیه محصولات توسط کارت‌های تولیدی و غیر تولیدی داده است،این فضا را ایجاد می کند که اکنون برخی از دارندگان کارت‌های یک بار مصرف، کالاهای ما را از سطح بازارهای داخلی به شکل ریالی خریداری می کنند و آنرا با کارت‌های اجاره‌ای صادر می‌کنند. آن هم  به دلیل مابه‌التفاوت زیاد نرخ ارز نیمائی با بازار آزاد که باعث می شود ارز خود را برنگردانند.

    او تصریح کرد:

    این اقدام دولت باعث شده که تولیدکننده واقعی نتواند محصول خود را تولید و صادر کند و در واقع به دلیل سود بسیار زیادی که از طریق مابه التفاوت نرخ بازار آزاد و نرخ نیمائی بوجود آمده است با پدیده فرار صادراتی روبرو شده‌ایم.

    رحام با بیان اینکه بنا به گفته مدیران در جلسات بانک مرکزی، ۹ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور برنگشته است، عنوان کرد:

    بخش بزرگی از این اتفاق به دلیل اقدامات غلط و دستوری است؛ از سوی دیگر بارها به دولت اعلام کرده ایم که اگر می خواهند نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند، باید ارز تولیدکنندگان را با بهای پایین‌تری بخرند، چرا که به تولیدکنندگان کمترین یارانه ای تعلق نمی گیرد و عمده یارانه ها در بخش تولید و شرکت های دولتی توزیع می شود.

    * خام فروشی فولاد

    وی ادامه داد:

    این دست از اقدامات باعث می‌شود که استعداد صادرات کشور به سمت خام فروشی فولاد سوق پیدا کند؛ چراکه دولت شیب صادرات را به سمت صادرات مواد خام و با مواد با ارزش افزوده پایین تغییر داده است، این در حالی است که اقدام کاملا غلط بوده و یک ضربه مهلک به نظام تولیدی کشور است.

    رحام تصریح کرد:

    متاسفانه در دولت سیزدهم با اقداماتی که متاثر از بی‌کفایتی و عدم شناخت واقعیت‌های بازار است روبرو بودیم و علی رغم جلسات مکرر برای ابراز نتایج این تصمیمات و اقدامات مخرب به بخش تولید به نتیجه مطلوبی نرسیده‌ایم.

    وی تاکید کرد:

    اگر وضعیت به همین ترتیب ادامه یابد، اساساً امکان ادامه حیات واحدهای تولیدی وجود ندارد و مجبور به تعدیل نیرو خواهند شد.

    * فعالیت ۸۰ تا ۱۲۰ هزار نیروی کار در مقاطع طویل فولادی

    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی با بیان اینکه بیش از ۸۰ تا ۱۲۰ هزار نیروی کار در بخش مقاطع طویل فولادی فعالیت می‌کنند، عنوان کرد:

     ۷۴۰ هزار کیلومتر مربع در کشور شبکه گازرسانی داریم که نیازمند تولید هستند و با شرایط فعلی امکان صادرات شرکت‌ها میسر نیست.

    رحام بیان کرد:

    زمانی که کالای واحدهای تولیدی را با کارت‌های یک بار مصرف خریداری و صادر می‌کنند، با توجه به سود بالای آن باعث می شود قیمت محصول تولیدی ما از محصول صادراتی ارزانتر شود که این موضوع باعث از بین رفتن بازار صادراتی شده و یک دامپینگ خروجی ایجاد می کند.

    وی با اشاره به اینکه سه تا چهار کانال ارزی در کشور وجود دارد، گفت:

    کانال ارز نهاده‌های کالای اساسی، کانال‌ ارزی نیمائی و کانال ارزی توافقی که با همان اصطلاح کانال توافقی به نرخ توافقی می رسیم.

    وی درباره بازار آزاد گفت:

    متاسفانه مسئولان دولتی واقف نیستند که  ارزی که در کانال توافقی عرضه می‌شود، میزان عرضه در کانال توافقی کمتر می‌شود. این موضوع سبب می‌شود زمانی که عرضه در یکی از کانال‌ها کم می شود، اختلاف قیمت ها با بازار آزاد بیشتر شده و بالاتر می رود.

    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در خاتمه گفت:

    حتی افت قیمت ارز نیز معلول اقدامات ارزی نیست؛ چرا که بخش بزرگی از ارزهای صادراتی برنگشته است و در واقع این ارز را در بازار آزاد عرضه می‌کنند و همین مسئله باعث می‌شود که تاحدودی عرضه در کف بازار بالا برود و قیمت ارز را هم کاهش بدهد.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.