شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۳ 4 ربيع أول 1446 Saturday, 7 September , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    تیر ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
    « خرداد   مرداد »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    روز گذشته، کمترین میزان معاملات میلگرد در بورس کالا رقم خورد

    رقابتی برای مقاطع فولادی عرضه شده وجود ندارد!

    شناسه : 85119 21 تیر 1403 - 11:00
    رینگ فیزیکی بورس‌کالا در روز گذشته (۲۰ تیرماه) شاهد کمترین میزان معاملات انواع میلگرد از ابتدای سال ‌جاری تاکنون بود؛ این در حالی است که قیمت پایه این محصول در تالار صنعتی حدود ۰.۵‌ درصد افزایش داشته است.
    رقابتی برای مقاطع فولادی عرضه شده وجود ندارد!
    پ
    پ

    رینگ فیزیکی بورس‌کالا در روز گذشته (۲۰ تیرماه) شاهد کمترین میزان معاملات انواع میلگرد از ابتدای سال ‌جاری تاکنون بود؛ این در حالی است که قیمت پایه این محصول در تالار صنعتی حدود ۰.۵‌ درصد افزایش داشته است.

    * کمترین میزان معاملات میلگرد روز گذشته در بورس کالا رقم خورد!

    به گزارش آرتان پرس، بخش فولاد با چالش‏‏‌هایی همچون قطع برق، محدودیت نقدینگی و کمبود تقاضا مواجه است و از این‌رو کاهش تولید و میزان تقاضا در حلقه‏‏‌های مختلف این بخش در حال رقم خوردن است. رینگ فیزیکی بورس‌کالا در روز ۲۰ تیرماه شاهد کمترین میزان معاملات انواع میلگرد از ابتدای سال‌جاری تاکنون بود؛ این در حالی است که قیمت پایه این محصول در تالار صنعتی حدود ۰.۵‌ درصد افزایش داشته است. رشد قیمت‌ها در حالی اتفاق افتاده که معامله فقط ۱۰‌ درصد از عرضه‏‏‌ها به ثبت رسیده است و برای مقاطع طویل عرضه‌ شده رقابتی وجود ندارد.

    بخـــش فولاد در برهه‌ای از سال به سر می‌برد که مشکلات در این حوزه به اوج خود رسیده است. قطع برق و تشدید سهمیه‌بندی‌ها موجب کاهش قابل‌ توجه میزان تولید در واحدهای مختلف فولادی و به‌ ویژه شمش شده است و از این‌رو طی هفته جاری کمترین میزان عرضه این محصول میانی زنجیره فولاد در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران از ابتدای سال‌جاری تاکنون رقم خورد؛ به طوری که ۹۹‌ هزار و ۳۲۵ تن شمش عرضه شد و در نهایت ۵۰.۴ درصد از میزان عرضه با احتساب آمار معاملات مچینگ به فروش رسید.

    میانگین قیمت معاملات شمش در رینگ فیزیکی ۲۲‌ هزار و ۸۲۲ تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته پیش ۰.۷‌ درصد افزایش داشته است؛ در حالی که میزان تقاضا در بازار داخل بسیار کاهش یافته است و عملا رقابتی در بازار وجود ندارد و افزایش قیمت محصولات در ابتدای هفته تحت‌تاثیر نوسانات نرخ ارز در بازار آزاد اتفاق افتاد.

    قیمت شمش با احتساب ارکان بورس و هزینه حمل ۸۰۰ تومانی از درب کارخانه واحدهای نورد به حدود ۲۶‌ هزار تومان می‌رسد. در شرایطی که کارخانه‌های تولیدی میلگرد با بحران کمبود نقدینگی و مشتری مواجه هستند، عملا خرید شمش به‌عنوان ماده اولیه با قیمت ۲۶‌ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم صرفه اقتصادی ندارد. بنابراین خریداران شمش از رینگ صنعتی نوردکاران بحران‌ زده نیستند و در این بین دلالان و واسطه‌ها از بازار معیوب و گرفتار در مشکلات سود می‌برند. 

    بررسی‌های تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران در روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه نشان می‌دهد که بحران همچنان در بازار مقاطع طویل ادامه دارد و در این رینگ بیش از ۲۷۷‌ هزار تن انواع میلگرد عرضه شد که با ثبت تقاضایی برابر با ۰.۱ عرضه در نهایت و با احتساب معاملات مچینگ چیزی حدود ۲۹‌ هزار و ۳۸۸ تن از میلگردها به فروش رسید. میانگین قیمت معاملات میلگرد در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران در روز ۲۰ تیرماه ۲۵‌ هزار و ۸۶۴ تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته ۰.۵‌ درصد رشد را گزارش می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در معاملات دیروز فقط ۱۰.۵‌ درصد از میلگردهای عرضه‌ شده به فروش رسید که کمترین میزان معاملات از ابتدای سال‌جاری تاکنون است.

    * معامله ۱۰ درصدی میلگردهای عرضه‌ شده

    دو فصل بهار و تابستان زمان اوج تقاضا برای میلگرد و سایر مقاطع طویل است. بنابراین انتظار افزایش تقاضا در رینگ صنعتی وجود داشت؛ اما با توجه به وجود رکود در بخش مسکن و ساخت‌وسازها برای مقاطع طویل مشتری چندانی وجود ندارد و از این‌رو شاهد کاهش میزان معاملات در رینگ فیزیکی هستیم. از طرفی مشکلات مالی و کمبود نقدینگی در واحدهای نورد نیز قدرت خرید را از تولیدکننده‌ها گرفته و از این‌رو بخش فولاد در چرخه معیوبی گرفتار شده است؛ چراکه با کاهش رقابت و معاملات همچنان قیمت‌ها در حال افزایش است که این موضوع به بازنگری و بررسی نیاز دارد.

    با توجه به اینکه در بازار داخلی تقاضای چندانی برای محصولات فولادی، به‌ویژه مقاطع طویل، وجود ندارد و این بخش با انواع مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند، تقویت راه‌های صادراتی و تسهیل قوانین فروش بین‌الملل می‌تواند به‌عنوان راهکار و ناجی این بخش عمل کند و دولت چهاردهم باید رسیدگی به بخش فولاد را در دستور کار خود قرار دهد؛ در غیراین‌صورت و با ادامه این روند، بسیاری از واحدهای نورد کوچک و متوسط‌ مقیاس تعطیل خواهند شد.

    در حالی که در بازار داخل تقاضا برای محصولات زنجیره فولاد در کمترین میزان ممکن رقم می‌خورد، روند صادرات نیز در شرایط مطلوبی به سر نمی‌برد. این در حالی است که از سرگیری صادرات می‌تواند زنجیره فولاد را از رکود فعلی نجات دهد. آمار و اطلاعات منتشرشده از میزان صادرات در سال‌جاری نشان می‌دهد که میزان صادرات فولاد ایران در سه‌ ماه نخست سال‌جاری ۴۰۰ میلیون دلار از نظر درآمد ارزی کاهش یافته است. افت ۱۹ درصدی میزان صادرات زنجیره فولاد تحت‌تاثیر تحریم‌های داخلی و قوانین خلق‌الساعه رقم خورده است. در این میان کاهش ۳۲درصدی ارزش صادرات شمش نیز به ثبت رسیده است. به طور کلی صادرات محصولات فولادی تا اینجای سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲.۴‌ درصد کاهش را به ثبت رسانده است.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.