برخی از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، تأثیر شدیدی بر بازار ارز نخواهد داشت. حسن حسنخانی، کارشناس مسائل ارزی، اظهار داشت که این ترور تأثیری کمتر از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق خواهد داشت. وی افزود: “در آن زمان، با مدیریت مناسب بانک مرکزی، التهابات برطرف و آرامش در بازار حفظ شد.”
احمد کیمیایی اسدی نیز با اشاره به شرایط سخت یک سال و نیم گذشته منطقه در موضوع ارز، تصریح کرد که اقدامات ارزی مناسبی توسط دولت و بانک مرکزی انجام شده است.
وی گفت: “با توجه به محدودیت منابع بانک مرکزی و فشارهای ناشی از تحریم و کنترل نقدینگی، دولت و بانک مرکزی توانستهاند با سیاستهای تثبیت ارزی، کنترل ترازنامه بانکها و راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا، بازار را کنترل کنند.”
وی همچنین تأکید کرد که بدون این اقدامات، نرخ ارز به دلیل تنشهای داخلی و منطقهای ماههای گذشته میتوانست جهش زیادی داشته باشد. تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی معتقدند که کنترل تورم نباید به رکود در بازار دامن بزند و بانک مرکزی باید ضمن ایجاد ثبات، به شکوفایی و رونق تولید نیز کمک کند.
کیمیایی اسدی به نوسانات بازار ارز پس از شهادت اسماعیل هنیه اشاره کرد و گفت: این نوسانات بیشتر سیاسی و هیجانی است و انتظار میرود به زودی به آرامش اولیه بازگردد.
وی افزود: “دلیل اقتصادی منطقی برای افزایش قیمت ارز وجود ندارد و بانک مرکزی با اجرای سیاستهای منطقی میتواند بازار را کنترل کند.”
حسنخانی نیز با تأکید بر منابع و ذخایر خوب بانک مرکزی گفت:”بازار ارز با مدیریت مناسب بانک مرکزی در حال فعالیت است و هیچ تهدیدی این بازار را تهدید نمیکند.”
وی افزود که شواهدی از جنگ فراگیر میان ایران و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و این رژیم حتی با حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی توان مقابله با ایران و جبهه مقاومت را نخواهد داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه