سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳ 14 ربيع أول 1446 Tuesday, 17 September , 2024 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    مرداد ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
    « تیر   شهریور »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    الزام بازگشت ۱۰۰ در‌صدی ارز صادراتی فولاد

    شناسه : 85324 14 مرداد 1403 - 12:00

    اصلی‌ترین عامل این کاهش صادرات، الزام به بازگشت ۱۰۰ درصدی ارز حاصل از صادرات فولاد به حساب‌های بانکی دولتی اعمال است. این رویکرد، که از ابتدای سال جاری اجرا شده است، باعث شده است تا انگیزه صادراتی شرکت‌های فولادی کاهش یابد

    الزام بازگشت ۱۰۰ در‌صدی ارز صادراتی فولاد
    پ
    پ

    به گزارش آرتان پرس، صنعت فولاد ایران در ماه‌های اخیر با چالش‌هایی جدی مواجه شده است. در ابتدای سال جاری، کاهش قابل توجهی در صادرات فولاد مشاهده شد، که نشان‌دهنده کمبود انگیزه در شرکت‌های بزرگ فولادی برای صادرات بود. این کاهش به حدی بود که آمار رسمی کاهش ۷۶ درصدی صادرات فولاد در ماه فروردین ۱۴۰۳ نسبت به همان ماه در سال گذشته را نشان می‌دهد.

    کارشناسان معتقدند که اصلی‌ترین عامل این کاهش صادرات، الزام به بازگشت ۱۰۰ درصدی ارز حاصل از صادرات فولاد به حساب‌های بانکی دولتی اعمال است. این رویکرد، که از ابتدای سال جاری اجرا شده است، باعث شده است تا انگیزه صادراتی شرکت‌های فولادی کاهش یابد. اگر این روند ادامه پیدا کند، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده نیز با کاهش بیشتر صادرات فولاد مواجه خواهیم شد.

    با وجود اینکه گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که تا پایان چهار ماه نخست سال جاری، حدود ۴ میلیون تن محصولات فولادی و مصنوعات آن با ارزش ۲ میلیارد و ۷۳ میلیون دلار به کشورهای خارجی صادر شده است، اما این میزان از صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۵.۶ درصد در وزن و ۱۶.۳ درصد در ارزش کاهش یافته است. مهم‌ترین اقلام صادراتی شامل شمش آهن و فولاد، میلگرد، ورق فولادی، محصولات نیمه‌کامل از آهن یا فولاد، و لوله و پروفیل‌های توخالی بوده‌اند.

    دو عامل اصلی که به کاهش صادرات فولاد منجر شده‌اند عبارتند از: الزام به بازگشت ۱۰۰ درصدی ارز صادراتی به دولت و محدودیت‌های انرژی و قطعی برق. علاوه بر این، وضع عوارض صادراتی و لغو معافیت‌های مالیاتی صادرات نیز از جمله عواملی بوده‌اند که انگیزه صادراتی را از بین برده‌اند.

    جهاندار شکری، کارشناس فولاد، در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که محدودیت‌های برق و قطع انرژی یکی از دلایل اصلی کاهش تولید و صادرات فولاد بوده‌اند. او همچنین به الزام بازگشت ارز صادراتی به سامانه نیما اشاره کرد و بیان داشت که این اقدام نیز در کاهش صادرات نقش داشته است. شکری پیشنهاد داد که برای بهبود شرایط صادرات فولاد، نیاز به حذف کارت‌های اجاره‌ای پیله وری و اجازه دادن فقط به تولیدکنندگان یا نمایندگان قانونی آنها برای صادارات است.

    این گزارش نشان می‌دهد که صنعت فولاد ایران با چالش‌های متعددی مواجه است و برای مقابله با این مشکلات، راهکارهایی مانند اصلاح سیاست‌های ارزی و افزایش دسترسی به منابع انرژی لازم برای تولید و صادرات فولاد ضروری است.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.