شنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۴ 21 ربيع أول 1447 Saturday, 13 September , 2025 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    شهریور ۱۴۰۳
    ش ی د س چ پ ج
    « مرداد   مهر »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها
    ثبت معاملات ۴۸ درصدی آهن اسفنجی

    کمبود نقدینگی بلای جان بخش فولاد شد

    شناسه : 85813 18 شهریور 1403 - 15:00
    بررسی معاملات تالار صنعتی و معدنی بورس کالا در نیمه دوم شهریورماه نشان می‌دهد که با کاهش دما و قطع برق در واحدهای تولیدی، میزان عرضه و تقاضا همچنان به حالت عادی بازنگشته است. این موضوع را می‌توان به کمبود نقدینگی و عدم تزریق پول به بخش فولاد نسبت داد.
    کمبود نقدینگی بلای جان بخش فولاد شد
    پ
    پ

    میزان معاملات آهن اسفنجی در روز ابتدایی هفته سوم شهریورماه ۴۸ درصد به ثبت رسید. با وجود افزایش نسبت به هفته‌های گذشته، معاملات این محصول همچنان به وضعیت عادی برنگشته است. به طور کلی، بخش فولاد در انتظار تصمیمات جدید دولت چهاردهم نشانه است.

    تأثیر قطعی برق و کمبود نقدینگی

    بخش فولاد در تیر و مردادماه ۱۴۰۳ تحت تأثیر قطعی برق در واحدهای نورد و فولادی با مشکلات مختلفی در زمینه تولید مواجه بود. با توجه به کاهش دما طی روزهای گذشته، معضل قطعی برق روند نزولی را در پیش گرفته است. میزان ساعت خاموشی‌ها و سهمیه‌بندی برق در حال کاهش است، اما هنوز به طور کامل متوقف نشده است.

    با این حال، به گفته بسیاری از فعالان این حوزه، موضوع برق معضل اصلی بخش فولاد به حساب نمی‌آید. اغلب واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند. این مسئله به طور طبیعی میزان تولید در این واحدها را کاهش می‌دهد و موضوع قطعی برق را می‌توان یک بحث روانی تلقی کرد.

    افزایش قیمت و کاهش تقاضا

    طی دو هفته اخیر، افزایش نرخ ارز در بازار باعث شد تا قیمت پایه محصولات فولادی مانند شمش و آهن اسفنجی روند صعودی را در پیش بگیرد. بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالا در روز شنبه ۱۷ شهریورماه نشان می‌دهد که در این بازار ۲۹۷ هزار و ۵۰۰ تن آهن اسفنجی عرضه شد که با ثبت تقاضای ۰.۷ برابر نسبت به عرضه مواجه شد.

    وضعیت بازار فیزیکی

    بررسی بازار فیزیکی بورس کالا نشان می‌دهد که از ۲۲۶ هزار و ۹۵۰ تن تقاضا برای آهن اسفنجی فقط ۱۵ هزار تن به صورت نقدی مورد معامله قرار گرفته است. مابقی به دلیل کمبود نقدینگی به صورت اعتباری به فروش رفته است. در حال حاضر پولی به این بازار تزریق نشده است و در نتیجه انتظار فعال بودن بخش فولاد را نمی‌توان داشت.

    راهکارهای بهبود وضعیت

    در چنین وضعیتیکه تقاضای داخلی با بحران مواجه است، تقویت راه‌های صادراتی تنها راه نجات این بخش به حساب می‌آید. با شروع کار دولت چهاردهم، تغییرات اساسی در این حوزه ایجاد خواهد شد و با تقویت روابط بین‌المللی، میزان صادرات روند افزایشی را در پیش خواهد گرفت.

    در حال حاضر بازار منتظر ثبات به سر می‌برد و امید می‌رود که تعدیل نسبی قیمت به چرخش معاملات کمک کند. بازار منتظر دو اقدام دولت است تا در وهله اول موضوع ارز حل شود و در گام بعدی بحث عوارض صادراتی تعیین تکلیف شود.

    پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت

    قیمت دلار در کانال ۵۹ هزار تومان به حالت ثبات درآمده است. از این رو می‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت محصولات زنجیره فولاد، به ویژه آهن اسفنجی طی هفته‌های آتی به میزان اندکی کاهشی خواهد داشت.

    با توجه به اطلاعات ارائه شده، وضعیت بخش فولاد همچنان چالش برانگیز است و نیاز به تدابیر جدی برای بهبود شرایط مالی و تولیدی دارد.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.