در سال گذشته میلادی، دلار آمریکا عملکرد بسیار قدرتمندی از خود نشان داد و توانست در برابر اکثر ارزهای معتبر جهانی رشد قابل توجهی را تجربه کند. شاخص دلار که معیاری برای سنجش ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای مهم جهانی است، با رشد ۷.۱ درصدی، یکی از بهترین عملکردها را در میان داراییها از خود به نمایش گذاشت. بیشترین کاهش ارزش در برابر دلار به ارز برزیل تعلق داشت و کمترین میزان کاهش نیز به پوند انگلیس رسید.
تحلیلگران اقتصادی انتظار دارند که روند صعودی دلار در سال جاری نیز ادامه یابد. البته، با توجه به افزایش عدم قطعیت در بازارهای جهانی و نوسانات شدیدتر ارزها، پیشبینی آینده بازار ارز دشوارتر شده است. کند شدن روند کاهش نرخ بهره در آمریکا و تقویت اقتصاد این کشور نسبت به اقتصاد اروپا، از مهمترین دلایل تقویت دلار در سال گذشته و پیشبینی رشد آن در سال جاری محسوب میشود.
با این حال، رشد مداوم دلار میتواند چالشهای جدی را برای اقتصادهای نوظهور به همراه داشته باشد. این کشورها که اغلب دارای بدهیهای دلاری بالایی هستند، با افزایش ارزش دلار مواجه با مشکلات جدی در پرداخت بدهیها و کنترل تورم خواهند بود. از سوی دیگر، بانکهای مرکزی کشورهای مختلف نیز مجبور خواهند شد برای مهار تورم و حفظ ثبات اقتصادی، سیاستهای پولی خود را تعدیل کنند. در مجموع، چشمانداز بازار ارز در سال جاری بسیار پیچیده و چالشبرانگیز است و تصمیمگیری در این شرایط برای سرمایهگذاران و سیاستگذاران بسیار دشوار خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه