بر اساس تازهترین گزارش انجمن جهانی فولاد (WorldSteel)، ترکیه در آوریل ۲۰۲۵ موفق به افزایش ۷ درصدی تولید فولاد خام نسبت به مدت مشابه سال گذشته شد و تولید خود را به ۳.۰۱ میلیون تن رساند. این رقم هرچند نسبت به ماه قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته، نشاندهنده بازگشت تدریجی توان تولیدی صنعت فولاد ترکیه است.
با این حال، تولید چدن (Pig Iron) با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است؛ در آوریل تولید این ماده نسبت به ماه قبل ۹.۴ درصد و نسبت به آوریل ۲۰۲۴ ۱۱ درصد افت داشته و به ۷۵۸ هزار تن رسیده است.
در بازه ژانویه تا آوریل ۲۰۲۵، تولید فولاد خام ترکیه با ۱ درصد کاهش سالانه به ۱۲.۲۷ میلیون تن رسید و تولید چدن نیز با افت ۱۱.۶ درصدی به ۳.۰۷ میلیون تن محدود شد.
از سوی دیگر، صادرات فولاد ترکیه در آوریل رشد قابلتوجهی داشته است؛ صادرات فولاد با افزایش ۱۴.۴ درصدی سالانه به ۱.۲ میلیون تن رسید و از نظر ارزشی با رشد ۶ درصدی به ۸۱۳.۱ میلیون دلار بالغ شد. در مجموع چهار ماه نخست سال، صادرات فولاد ترکیه ۱۷.۳ درصد رشد داشته و به ۵ میلیون تن رسیده است.
در مقابل، واردات فولاد در آوریل با ۹.۱ درصد کاهش به ۱.۴ میلیون تن رسید و از نظر ارزشی نیز ۱۳ درصد افت را تجربه کرده و به ۱ میلیارد دلار کاهش یافته است. با این حال، در دوره ژانویه تا آوریل، واردات فولاد نسبت به سال گذشته ۰.۹ درصد رشد حجمی و ۷.۶ درصد رشد ارزش دلاری داشته است.
در همین بازه، واردات شمش فولادی (billet) با افزایش ۱۰.۶ درصدی و واردات محصولات طویل با رشد ۱۴.۶ درصدی همراه بوده است.
مصرف محصولات نوردشده (rolled steel) در آوریل با افت ۲.۹ درصدی سالانه به ۳ میلیون تن کاهش یافته و در چهار ماه نخست سال نیز ۶.۳ درصد افت داشته و به ۱۲ میلیون تن رسیده است.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه (TCUD) برای پایداری بلندمدت این صنعت، بر ضرورت ایجاد منابع جایگزین قراضه، کنترل واردات ارزانقیمت از شرق آسیا، و اصلاح نظام گمرکی به منظور حمایت از تأمین داخلی تأکید دارد.
طبق آمارهای نهایی سال ۲۰۲۴، صادرات فولاد ترکیه با رشد چشمگیر ۲۷.۶ درصدی به ۱۳.۴ میلیون تن رسید، در حالی که واردات با افزایش جزئی ۱.۷ درصدی به ۱۷.۴ میلیون تن بالغ شد. مصرف فولاد نوردشده نیز در سال گذشته تنها ۰.۶ درصد رشد داشته و به ۳۸.۳ میلیون تن رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه