اگر سود ناشی از فروش محصولات به جای اینکه به شرکت تولیدی و سهامداران برسد بهعنوان رانت در اختیار برخی از دلالان قرار می گیرد، کشف قیمت در بازار آزاد راهی برای جلوگیری از ایجاد رانت حداقل خارج از مدار تولید است.
شاید در این میان این موضوع مطرح شود که باید بار دیگر سیاستهای دستوری برای جلوگیری از حضور این معاملهگران در نظر گرفته شود. این سیاست نیز بارها در اقتصاد کشور شکست خورده است.
بهترین راهکار اعتماد به مکانیزم بازار آزاد است در غیر اینصورت، همچنان باید در انتظار تبعات دیگر مانند تعطیلی احتمالی صنایع پاییندستی بود. در سناریو دیگر نباید از انتظارات ارزی موجود نیز غافل بود. قیمتهای کنونی شاید سیگنالی به انتظارات آتی ارز باشد که باید بیشتر مورد توجه سیاستگذار قرار گیرد.
ایجاد سیاستهای دستوری بازار سیاه را به همراه دارد و در این میان هرچه بر اجرای این سیاست بیشتر مصر باشیم بر عمق بازار سیاه افزوده میشود.
منبع: اقتصادنیوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.









ثبت دیدگاه