شنبه, ۱۸ بهمن , ۱۴۰۴ 20 شعبان 1447 Saturday, 7 February , 2026 ساعت ×
  • گاه‌شمار تاریخ خورشیدی

    خرداد ۱۳۹۷
    ش ی د س چ پ ج
    « اردیبهشت   تیر »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • × کاربر گرامی! قیمت محصولات فولادی بروز رسانی شد مشاهده قیمت ها

    صنعت فولاد سال سختی پیش رو دارد

    شناسه : 9621 13 خرداد 1397 - 12:13

    ما در سال گذشته ۲۱ میلیون و ۹۰۰ تن تولید فولاد داشته ایم که از این میزان ۵/۸ میلیون تن را صادر کردیم.

    پ
    پ

    برای امسال هم پیش بینی شده که میزان تولید را به ۳۰ میلیون تن افزایش دهیم اما با توجه به مشکلات پیش آمده به نظر می آید که تا ۲۶ میلیون تن بتوانیم تولید فولاد داشته باشیم.از سوی دیگر امسال نسبت به سال گذشته رکود بیشتری داشته و احتمالا چیزی حدود یک میلیون تن نیز کاهش مصرف خواهیم داشت.بنابراین با توجه به شرایطی که گفتم باید برنامه ریزی های لازم را برای ۱۳ میلیون تن صادرات انجام دهیم.

    به گزارش تیتر شهر، با خروج امریکا از برجام و تصویب تحریم های مجدد، صنعت فولاد کشور سال سختی را پیش رو دارد. سیدرضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن فولاد در گفت وگو با تیتر شهر با یادآوری آمار تولید فولاد در سال گذشته گفت: ما در سال گذشته ۲۱ میلیون و ۹۰۰ تن تولید فولاد داشته ایم که از این میزان ۵/۸ میلیون تن را صادر کردیم. برای امسال هم پیش بینی شده که میزان تولید را به ۳۰ میلیون تن افزایش دهیم اما با توجه به مشکلات پیش آمده به نظر می آید که تا ۲۶ میلیون تن بتوانیم تولید فولاد داشته باشیم.

    برنامه ریزی برای صادرات ۱۳ میلیون تن فولاد

    شهرستانی ادامه داد: از سوی دیگر امسال نسبت به سال گذشته رکود بیشتری داشته و احتمالا چیزی حدود یک میلیون تن نیز کاهش مصرف خواهیم داشت.بنابراین با توجه به شرایطی که گفتم باید برنامه ریزی های لازم را برای ۱۳ میلیون تن صادرات انجام دهیم. خروج آمریکا از برجام تاثیر منفی بسیاری در نقل و انتقال ارز گذاشته است .احتمالا کشورهای وارد کننده فولاد نیز به دلیل نگرانی مواخذه از سوی آمریکا تمایلی برای خرید و معامله با ایران نشان نخواهند داد. از کنار هم قرار دادن این عوامل می توان این گونه نتیجه گرفت که امسال صنعت فولاد سال سختی را پیش رو دارد.

    کاهش تمایل به صادرات با سیستم نیما

    او با بیان این که صنعت فولاد علاوه بر مشکلات خارجی از مشکلات داخلی نیز رنج می برد، تصریح کرد: دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قبل از خروج آمریکا از برجام در کشور تصویب شد و نیاز بود تا بعد از این اتفاق، بازنگری مجدد بر روی قیمت دلار انجام شود که این کار انجام نشد.بعد از آن دولت بخشنامه ای صادر کرد که طبق سیستم نیما صادرکنندگان بعد از صدور کالاهایشان باید ارز خود را با همان قیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به دولت بفروشند. این اختلاف قیمت ارز با قیمتی که دولت تعیین کرده است باعث می شود تا بسیاری از شرکتها تمایلی برای صادرات نداشته باشند.

    وی افزود:یکی از دلایلی که وزیر صنعت دستور داد حتما مقصد و مبدا کالاهای صادراتی مشخص باشد این بود که فقط صادرکنندگان امکان صادرات داشته باشند و آن ها ارز را به نظام بانکی برگردانند. در واقع دولت با این کار می خواهد دست واسطه ها را از صادرات کوتاه کند.

    فولاد ایران،ارزان ترین فولاد جهان

    به عقیده برخی کارشناسان با تصویب تحریم های مجدد علیه صنعت فولاد، نقش بازار چین در ایران پر رنگ تر از قبل خواهد شد.شهرستانی با رد این موضوع عنوان کرد: به دلیل مازاد تولید اکنون فولاد ایران ارزان ترین فولاد جهان، است؛بنابراین چینی ها نمی توانند مانند سه چهار سال گذشته دامپینگ انجام دهند و از بابت حضور چینی ها در صنعت فولاد ایران و دامپینگ از سوی آن ها نگرانی وجود ندارد.

    تولید مازاد بر مصرف خطرناک تر از واردات

    به گفته این عضو انجمن فولاد یکی از مهم ترین مشکلات صنعت فولاد کشور، تولید مازاد بر مصرف داخلی است که خطر آن چندین برابر بدتر از خطر واردات اجناس چینی به کشور است. زیرا برای واردات تعرفه وجود دارد و چنانچه با وارد کردن یک کالای خارجی قیمت ها به زیر قیمت های داخلی کاهش یابد با افزایش تعرفه واردات جلوی آن گرفته می شود.او اظهار کرد:اکنون مشکل اساسی ما این است که چگونه می توان وضعیت به وجود آمده ناشی از مازاد بیش از اندازه تولید را حل کنیم. بازار داخل کشش این همه تولید را ندارد و در نهایت رقابت منفی بین تولیدکنندگان ایجاد شده و به تدریج شاهد تعطیلی شرکت ها خواهیم شد.

    شهرستانی در پاسخ به این که راهکار انجمن فولاد جهت حل مشکل مازاد تولیدچیست، گفت:برای این منظور باید صادرکننده را کاملا آزاد بگذارند تا کالای خود را صادر کرده و ارز حاصل از آن را در بازار ارز بفروشد . قدر مسلم هر چه ارز بیشتری وارد کشور شود قیمت آن نیز نسبت به دلار دولتی کاهش می یابد.دولت باید تا آن جا که می تواند زمینه را برای صادرکنندگان تسهیل کرده و با اعطای مشوق های صادراتی، بخشودگی مالیات ها، امضای تفاهم نامه با کشورهای مختلف و صفر کردن تعرفه ها، تولیدکنندگان را به صادرات تشویق کند.

    بومی سازی به هر قیمتی

    او با تاکید بر این که دولت ها باید به دنبال شرکای تجاری مناسب باشند، اظهار کرد:در این صورت می توان مازاد تولید را به این کشورها صادر و مشکل مازاد تولید را برطرف کرد. اکنون بسیاری از شرکت ها از طریق فایناس های خارجی سرمایه گذاری کرده اند و با صادرات می توانند وام ها و فاینانس هایی که گرفته اند، برگردانند.

    به گفته این عضو هیات مدیره انجمن فولاد یکی از اقلامی که اکنون تحریم آن به شدت نگران کننده شده، بحث الکترود است. الکترود یکی از اقلام دوجانبه محسوب می شود و ما به حدود ۵۰ هزار تن الکترود نیاز داریم. در این زمینه باید بومی سازی را به هر قیمتی شروع کنیم تا بتوانیم مایحتاج کشور را درداخل تامین کنیم.

    تیتر شهر

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    ثبت دیدگاه

    دیدگاهها بسته است.