به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، علیرضا ناصرپور مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران در این نشست گفت: تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تامین سرمایه در گردش شرکتهای پتروشیمی از طریق معاملات سلف برای صنعت پتروشیمی در بورس کالای ایران انجام شده است.
وی با بیان اینکه تامین مالی با سررسید یک ساله نیز برای صنعت پتروشیمی به صورت انتشار اوراق سلف موازی در بورس کالا مهیا بوده است، افزود: راه اندازی اوراق سلف موازی استاندارد به سال ۸۳ و تامین مالی شرکت گل گهر برمیگردد که پس از آن، انتشار اوراق سلف از سوی بورس کالای ایران برای شرکتهای پتروشیمی از قبیل پتروشیمی آبادان، شیراز و پردیس انجام شد که اوراق سلف منتشر شده برای این صنعت ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران به بحث تضامین در تامین مالی صنعت پتروشیمی از بورس کالا اشاره کرد و گفت: ابزار گواهی سپرده کالایی میتواند به عنوان تضامین در تامین سرمایه در گردش شرکتهای مختلف مد نظر قرار گیرد که امید میرود با رونق معاملات این ابزار، شاهد وثیقه قرار گرفتن گواهی سپرده در روند تأمین مالی باشیم.
حسین حسن قلی پور رییس اداره پذیرش و بازاریابی بورس انرژی هم در نشست تخصصی بررسی روشهای تامین مالی صنعت نفت از طریق بازار سرمایه گفت: با وجود پیشرفتهایی که در روند تامین مالی صنعت نفت و پتروشیمی از طریق بورس انرژی طی سالهای اخیر صورت گرفته، اما همچنان شرکتها و فعالان این صنعت از ظرفیتهای بازار سرمایه به نحو مطلوب استفاده نکردهاند.وی افزود: اصلیترین ابزار بورس انرژی برای تامین مالی صنعت نفت و پتروشیمی، اوراق سلف موازی استاندارد است که این ابزار مبتنی بر کالا بوده اما میطلبد محصولاتی که روی آنها اوراق سلف منتشر می شود، بازار نقدی قوی در بورس انرژی داشته باشند تا امکان تحویل قرارداد نیز در بورس وجود داشته باشد.
حسن قلیپور اظهار داشت: هدف ما این است که ابزارهای بازار سرمایه را به فعالان صنعت نفت معرفی کنیم که در این زمینه، عزمی جدی از سوی مسؤولان برای پذیرفته شدن شرکتهای زیر مجموعه این حوزه در بورسهای کالایی همچون بورس انرژی و کالا باید وجود داشته باشد تا علاوه بر ارائه ابزارهای تامین مالی کارآمد، کشف قیمت منطقی و معقول محصولات در بورسهای کالایی صورت گیرد تا رفته رفته بتوانیم بر قیمتهای منطقهای تاثیرگذار باشیم. همچنین اسماعیل درگاهی مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران در این نشست با اشاره به اهمیت صنعت نفت در اقتصاد ایران و لزوم انجام سرمایهگذاریهای عظیم در صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گفت: صنعت نفت نیازمند ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری است و برای رسیدن به این مهم میتوان از ظرفیتهای بازار سرمایه استفاده کرد. به گفته وی، در بورس و فرابورس و مجموعه بازار سرمایه ابزارهای مالی جذابی ایجاد شده و در حال طراحی است که صنعت نفت و پتروشیمی میتواند از ابزارهای بازار سرمایه استفاده کند.
وی افزود: اکثر شرکتها در حوزه صنعت نفت، از ظرفیتهای تأمین مالی در اوج خصوصیسازی استفاده کردند، زمانی که به دلیل اصل ۴۴ الزام حضور در بورس را داشتند. وی گفت: مکانیزم کشف قیمت بهترین کارکرد بورس کالا و انرژی است و در این بورسها ابزارهای متنوعی شکل گرفته است و صنعت نفت به عنوان یک صنعت پربازده و کم ریسک باید از این جذابیتها استفاده کند. سپس رضا محتشمیپور رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی دو تصویر قبل و بعد از خصوصیسازی دارد، گفت: پیش از خصوصیسازی شرکتهای پتروشیمی با روشهای فاینانس و با کمترین محدودیت در حوزه مالی و از شرکتهای خارجی اقدام به تأمین مالی میکردند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات این صنعت، کوچک شدن شرکتها و انجام پروژههایی با سرمایه گذاریهای بالا است، گفت: در این حوزه با بنبست مواجه هستیم؛ چرا که بعضاً حجم داراییهای شرکتها کمتر از پروژههای در دست اجرای آنها است. محتشمیپور به تجربه موفق تأمین مالی شرکتهای پتروشیمی از بورس کالا اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مثبتی که طی سالهای اخیر در زمینه تأمین مالی صنعت پتروشیمی از بازار سرمایه رقم خورده است، طراحی ابزارهای مالی و برگزاری جلسات متعدد میان بورس کالا و شرکتهای پتروشیمی بوده است که نتیجه این نشستها ورود شرکتهایی به انتشار اوراق سلف موازی از طریق بورس کالا بوده است که تا پیش از این هیچ سابقهای در تأمین مالی به شیوههای مدرن نداشتهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه