رینگ شمش فولاد در بازار فیزیکی بورسکالای ایران ظرف هفته ابتدایی بهمنماه همچنان با رونق تورمی متاثر از سیگنالهای مثبت ارزی مواجه بود.
براساس گزارش موجود از بازار آهن، نخستین روز هفته با ثبات حداکثری قیمت روز آهن آلات آغاز شد.
در حالی که رکود بلای جان زنجیره آهن و فولاد در دنیا و بازار داخل شده، عرضه اعتباری شمش فولاد در رینگ صنعتی بورسکالای ایران به رقابت قیمتی در رینگ فولاد منجر شده است که این امر زمینه گرانی شمش و محصولات فولادی در بازار داخل را فراهم میکند.
رونق در معاملات شمش فولاد در هفته نیمه تعطیل ابتدایی مهرماه پابرجا ماند؛ اما این رونق به رینگ مقاطع طویل فولادی انتقال پیدا نکرد؛ موضوعی که کاملا قابل پیشبینی بود، اما نوردکاران برای دریافت مجوز صادرات چارهای جز عرضه در رینگ صنعتی بورسکالا نداشتند.
بررسی بازار آهن و فولاد امروز، 27 شهریور ۱۴۰۱ نشان میدهد اکثر فروشندگان آهن به ثبات قیمت تمایل دارند.
به گزارش منابع خبری، روز گذشته و در نخستین روز هفته قیمت آهن آلات با نوسانات جزئی و افزایش نسبی همراه بود.
بازار فولاد ایران وضعیت مناسبی را در خرداد و تیرماه سال ۱۴۰۱ تجربه نکرده است و شرکتهایی که بخش بزرگی از رنجیره فولاد را در دل خود ندارند، در حاشیه زیان قرار گرفتهاند. قیمت پایه شمش فولادی در بورس کالا به نرخهای قراضه آهن در بازار نزدیک شده است و برای طیفی از شرکتهای فولادی، خصوصا واحدهای ذوب القایی، قیمتهای فروش محصولات، پایینتر از قیمت تمامشده تولید است.
در صورتی که قیمت دلار در کشور افزایش پیدا کند قیمت ورق آهن، قیمت ورق روغنی و قیمت ورق گالوانیزه و دیگر محصولات فولادی نیز تغییر پیدا میکند و در نتیجه تقاضا برای خرید این محصولات کمتر از قبل میشود. به همین دلیل برخی از تولیدکنندگان فولاد با افزایش قیمت دلار به صادرات روی میآورند که همین موضوع میتواند باعث تشدید افزایش قیمتها به خاطر افزایش تقاضای خارجی و کم شدن این محصولات در بازار داخل شود.
حمایت بورس کالا از گران شدن بهای فولاد باعث شد تا قیمت پایه عرضه شمش در رینگ فیزیکی این بازار ۴۰ دلار گرانتر از قیمت شمش فولاد صادراتی تعیین شود. در این شرایط، برتری محسوس تقاضا نسبت به عرضه نیز زمینه رقابت قیمتی برای کسب سهم از عرضههای شمش را فراهم کرد و در نهایت، میانگین نرخ فروش شمش فولاد از بازار فیزیکی بورسکالا حدود ۱۲درصد بالاتر از قیمت صادراتی آن فوب خلیجفارس قرار گرفت.
به گزارش منابع خبری، میانگین دلاری نرخ فروش شمش فولاد از رینگ صنعتی بورسکالا حدود ۱۰ درصد بالاتر از بهای فروش شمش فولاد صادراتی ایران فوب خلیجفارس قرار گرفت.
هراس از بروز رکود اقتصادی به زیان فولادسازان در نقاط مختلف دنیا منجر شده است؛ اما تولیدکنندگان در سایر نقاط دنیا این فرصت را دارند که در زمان بهبود شرایط در بازارهای جهانی از رشد قیمت کسب سود کنند، این در حالی است که سیاستهای کنترلگرانه در بازار داخل مانع کسب سود در زمان رونق بازار جهانی شده و به این ترتیب زیان، تنها سهم فولادسازان داخلی از وضع موجود است.
تحلیل بازار آهن در این روزها ، جزو یکی از ابزار کمکی برای خریداران، پیش از استعلام قیمت و تصمیم نهایی آنها برای خرید شده است. چرا که نوسانات روزانه بازار دلار از یکسو و وضعیت تورمی کشور از سوی دیگر باعث شده است که خریداران همواره بدنبال بهترین زمان خرید باشند. به نحوی که با تحلیل درست بازار فولاد در این گرانی های بازار کالایی دچار ضرر نشوند.
در این بین، بیشترین سوالاتی که مردم از کارشناسان ما میپرسند، این است که وضعیت این بازار در روزهای آینده چطور است؟ بعنوان مثال، میخواهند بدانند که آیا قیمت آهن کاهش می یابد یا خیر؟ و یا اخبار منتشر شده در پایگاه خبری فولاد ایران بر روی قیمت آهن آلات تاثیر گذار است؟
شما برای تحلیل بازار آهن و فولاد از چه ابزاری استفاده میکنید؟ به نظر شما چقدر اخبار و شنیده های کسبه برای تحلیل بازار آهن قابل اتکاست؟ آیا تاکنون از تحلیل بنیادی و تکنیکالی بازار، پیش از خرید آهن آلات استفاده کرده اید؟ مهم نیست که خودتان توانایی تحلیل داشته باشید یا خیر، چرا که در حال حاضر کارشناسان خبره زیادی در ایران وجود دارند که میتوانند نقشه راه را به شما ارائه دهند.
نظر به اهمیت اخبار و تحلیل بازار برای روشن شدن مسیر در تصمیمات مهم خریداران آهن و فولاد لازم دانستیم چندین نکته در خصوص تحلیل بازار آهن و فولاد را بیان کنیم.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قصد خرید آهن آلات را داشته اید و پیش از خرید از کسبه یا یک کارشناس فروش در مورد آینده بازار آهن اطلاعاتی خواستید. راستش را بخواهید در میان افرادی که کسبه هستند و یا وظیفه فروش آهن به شما را دارند، درصد کمی از آنها علم تحلیل بازار آهن را دارند و اغلب آنها بنا به شنیده های دست و پا شکسته و شایعات بازار نظر خود در مورد روند بازار آهن در روزهای آینده بیان میکنند.
در این میان عده ای هم بر اساس تجربه شروع به تحلیل بازار کرده اند که ممکن است گاهی هم حدسیات آنها درست از آب درآید. اما مهم است بدانید که یک تحلیل گر بازار آهن هیچ سود و منفعتی در ارائه تحلیل نداشته باشد. بعبارتی تحلیل کردن شغل حرفه ای اوست و نسبت به تحلیل تکنیکال و بنیادی بازار احاطه کامل داشته باشد.
پاسخ این سوال بسته به زمان و اتفاقات آن مدام در حال تغییر است. همانطور که گفته شد در هنگام تحلیل بازار اهن و فولاد ،باید پارامترهای زیادی را در نظر گرفت. از طرفی شدت اثر گذاری هر پارامتر در هر زمان متفاوت است. مثلا اینکه دلار چه تاثیر بر قیمت آهن دارد بر همه ما مشخص است. اما نوع تاثیر گذاری آن بسته به حمایتهای صورت گرفته از بازار دلار دارد. پس نمیتوان در هر زمانی علت افزایش قیمت اهن را دلار دانست. گاهی کمبود مواد اولیه و گاهی افزایش قیمت فولاد در بازار جهانی بر افزایش قیمت آهن آلات در ایران تاثیر میگذارند.