اوجگیری مصرف برق در فصل گرما، معضل بزرگ این روزهای اقتصاد ایران است؛ معضلی که هرچند در حوزه خانگی و شهری تا حدی برطرف شده، اما این اقدام به قیمت فشار سنگین بر صنایع کشور بوده است.
آمار مرتبط با میزان تأمین برق صنایع در خرداد ماه سال جاری نشان میدهد که به طور کلی میزان تأمین برق صنایع کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش یافته که فولادی ها در صدر قرار دارند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت که قطعی برق صنایع در سال جاری باعث میشود تولید سه میلیون تن، یعنی یک سوم تولید تابستان فولاد را بخاطر کمبود برق از دست میدهیم که به معنی کاهش حدود ۱.۵ میلیارد دلاری صادرات است.
وزیر نیرو در کمیسیون انرژی مجلس گفت؛ تمام تلاش خود را کردهاند که تعطیلات کارخانجات بزرگ به ویژه فولادیها را با زمان پیک مصرف هم زمان کنند و طوری برنامهریزی کردهاند که صنعت کمترین آسیب را از قطعی برق ببیند اما به هر صورت برای رفع این ناترازی علاوه بر مدیریت مصرف باید برای افزایش تولید در آینده برنامهریزی کرد.
عضو هیأت مدیره انجمن تولیدكنندگان فولاد گفت: در چند روز اخیر محدودیت صنایع مختلف کشور آغاز شد به گونهای که در یک هفته اخیر در سطح کشور توقف تولید را شاهد هستیم.
دبیر انجمن فولاد آذربایجان گفت: دولت از شرکتهای فولادی در حد فاصل ۲۴ تیرماه تا ۲۴ مردادماه انتظار صرفه جویی به میزان ۹۰ درصد را دارند که میتوان گفت این تفکر، به معنی تعطیلی واحدهای تولیدی است.
عضو پیشین هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد خاطر نشان کرد: وزارت نیرو 3 گزینه پیشروی تولیدکنندگان فولاد قرار داده است و آنها می توانند یکی از این گزینه ها را در 3 ماه تابستان برای کاهش سهمیه برق انتخاب کنند؛ این 3 نوع انتخاب عبارتند از 3 ماه 30 درصد، 45 روز با 60 درصد و یا 30 روز با 90 درصد کاهش سهمیه برق به کار خود در تابستان ادامه بدهند.
با توجه به داده های منتشر شده، میزان واردات نفت خام به چین در ماه می افزایش یافته و میزان واردات مس و زغال سنگ این کشور کاهش یافته است.
با حضور وزیر نیرو و سرپرست وزارت صمت، در مورد تامین انرژی پایدار صنایع کشور در سال ۱۴۰۲ توافق شد.
یکی از کارشناسان صنعت فولاد گفت: مسئولان میتوانند به آسانی تولیدکنندگان خصوصی را تعطیل کنند و محصولات فولادی را تنها توسط تولیدکنندگان دولتی تأمین کنند و خصوصیها لبو و جگر بفروشند، چرا که با چنین مشکلاتی این سهمیه بندیها برای محصولاتی مانند ماست و شیر کاربرد خواهد داشت نه فولاد.
شرکت توزیع نیروی برق طی ماههای خرداد تا مرداد امسال برق صنایع سیمان و فولاد را بر اساس سه برنامه پیشنهادی سهمیه بندی میکند.