شنیده ها حکایت از آن دارد که قطعی برق صنایع، امسال زودتر از موعد سالهای گذشته شروع میشود، موضوعی که علاوه بر افزایش احتمال تعطیلی کارخانجات، میتواند قیمت کالاهای نهایی را هم تحت تاثیر قرار دهد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت از حذف محدودیت خرید شمش فولادی خبر داد و گفت: مشکلات تولیدکنندگان القایی ناشی از قطع گاز واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی به دلیل افزایش بسیار زیاد مصرف خانگی است.
رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق از تامین برق مورد نیاز کشور خبر داد و افزود بر این اساس محدودیتهایی که برای برخی مشترکان بزرگ صنعتی لحاظ شده بود برطرف شده و دیگر مشکلی وجود ندارد.
بازار خرید و فروش محصولات فولادی در طول ماههای اخیر با رکود مصرفی و سرمایهای همراه بوده است. این بازار از هفته گذشته به مسیر رشد قیمتی بازگشت اما این رشد قیمتی در شرایطی حاصل شد که از یکسو شاهد روند نزولی دلار در اغلب روزهای هفته گذشته بودیم و از سوی دیگر همچنان با ورود موجهای جدید سرما به کشور، بازار در رکود سنتی فصلی به سر میبرد.
بهای سوخت و گاز مصرفی صنایع در بودجه سال آینده با ابهامات بسیاری همراه بود. چراکه از یک سو دولت به دنبال کاهش یارانه انرژی است و از سوی دیگر، افزایش درآمدهای خود را دنبال میکند.
مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش مصرف گاز بخش خانگی و تجاری به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز خبر داد و افزود هر چقدر مصرف گاز در بخش خانگی افزایش پیدا کند به همین میزان مجبوریم سوخت نیروگاهها و همچنین صنایعی مثل فولاد و پتروشیمیها را کم کنیم.
مصرف برق صنعت فولاد، تنها ۱۰ درصد تولید کشور است، اما بازهم در عین ناباوری محدودیتهای برقی به شکل گسترده به صنعت فولاد اعمال و باعث شد، ۵۳۰ هزار تن فولاد برنامهریزیشده معادل ۱۲هزار میلیارد تومان از فروش و ۴ هزار میلیارد از سود را از دست دهیم.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد از ایجاد محدودیت از ابتدای بهمن برای مصرف برق و گاز تولید کنندگان فولاد خبر داد و عنوان کرد فولادسازان باید مصرف گاز را به کمتر از 30 درصد توان قراردادی برسانند.
روز گذشته قیمت تیرآهن و میلگرد اندکی افزایش داشت و در هر کیلو 200 تومان گرانتر معامله شد. هر چند قیمت دلار کاهش پیدا کرد اما قیمت تیرآهن افزایش یافت. علت گرانی تیرآهن چیست؟
کلیات بودجه سال ۱۴۰۱ در شرایطی به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید که در این لایحه نرخ گاز مصرفی صنایع براساس درصدی از نرخ خوراک پتروشیمیها تعیین میشود و براساس لایحه بودجه انتظار میرود این درصد در سال آینده افزایش یابد. اما گاز و قیمت آن تنها مشکل فولادسازان نیست و ظاهرا افزایش نرخ برق نیز کلید خورده است.
کمبود انرژی در طول سالهای اخیر همیشه معظلی برای صنایع بزرگی چون فولاد بوده اما اکنون درد کمبود انرژی خیلی جدی گریبان فولادسازان و دیگر صنایع را گرفته و تولیدات آنها به شدت کاهش یافته است.