در هفته منتهی به ۴ تیر و همزمان با اعلام آتشبس جنگ ۱۲ روزه، بازار فولاد ایران نوسان اندکی داشت. قیمت شمش فولادی ۰.۴ درصد افزایش یافت و میلگرد با کاهش ۰.۱ درصدی معامله شد. بخش عمدهای از آهن اسفنجی عرضهشده به دلیل مازاد تولید بدون تقاضا باقی ماند.
دولت ایران دستور توقف دو هفتهای تولید کارخانههای سیمان و فولاد را برای کاهش مصرف برق صادر کرد. این تصمیم با انتقاد وزیر صنعت مواجه شد. افزایش دمای بیسابقه و رشد مصرف خانگی دلیل اصلی این اقدام اعلام شده و صنایع نسبت به آسیبهای جدی ناشی از آن هشدار دادهاند.
قیمت سنگآهن وارداتی چین در تاریخ ۱۶ مه در هر دو بازار بندری و دریایی کاهش یافت. شاخص Mysteel برای سنگآهن ۶۲ درصد استرالیا در بندر چینگدائو ۹ یوان کاهش یافت و به ۷۶۶ یوان به ازای هر تن مرطوب رسید. همزمان، شاخص بازار دریایی نیز ۱.۴۵ دلار افت داشت و به ۱۰۰.۹ دلار به ازای هر تن خشک رسید. حجم معاملات در هر دو بازار نیز کاهش یافت.
قیمت بیلت صادراتی ایران در محدوده ۴۱۰ تا ۴۲۰ دلار فوب ثابت مانده، در حالی که تقاضا همچنان ضعیف است. نگرانی از گواهی ECAS بر خرید امارات و عمان تأثیر گذاشته است. همزمان، عرضهکنندگان آسیای جنوبشرقی با بهبود جو تجاری چین-آمریکا، قیمتها را اندکی افزایش دادهاند.
ایران در فروردینماه ۱۴۰۴ بیش از ۱.۸ میلیون تن محصولات فولادی تولید کرد؛ هرچند این رقم نسبت به سال گذشته کاهش مختصری داشته است. در همین حال، تولید فولاد خام کشور با رشد ۳.۷ درصدی به ۳.۳ میلیون تن رسید و همگام با روند جهانی افزایش یافت.
تولید فولاد میانی ایران در ماه منتهی به اواخر آوریل ۴.۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۳.۳۱۲ میلیون تن رسید. رشد تولید اسلب و بیلت، در حالی اتفاق افتاده که تولید محصولات فولادی نهایی مانند تیرآهن کاهش یافته است. تولید میلگرد افزایش ۴.۱ درصدی داشته است.
بازار فولاد ایران با وجود چالشهایی چون ابهام در نتایج مذاکرات و کمبود نقدینگی، در حال نزدیک شدن به پایان دوره رکود است. احتمال کاهش تحریمها، ورود سرمایههای راکد، و رسیدن قیمت بیلت به سطح حمایتی، زمینهساز حرکت جدیدی در این صنعت خواهد بود.
در بازه ۱۵ تا ۲۰ اردیبهشت، قیمت نبشی در تمامی سایزها با کاهش ۶,۰۰۰ تا ۱۲,۰۰۰ ریالی مواجه شد. این کاهش ۱.۵ تا ۳ درصدی، نشان از یک اصلاح ملایم در بازار دارد. ثبات نسبی نرخ ارز و کاهش تقاضای عمرانی، عوامل اصلی تأثیرگذار بر روند نزولی فعلی هستند.
در معاملات هفته گذشته بورس کالا، قیمت آهن اسفنجی ۳.۸ درصد، شمش ۲.۵ درصد و میلگرد ۰.۴ درصد کاهش یافت و تقاضا برای بیشتر محصولات نسبت به عرضه کمتر بود.
تولید فولاد خام جهان در مارس ۲۰۲۵ رشد ۲.۹ درصدی داشت. ایران با وجود افزایش ماهانه، در سهماهه نخست سال با کاهش ۱۲.۸ درصدی تولید مواجه شد.
در معاملات اول اردیبهشتماه ۱۴۰۴ بورس کالا، از میان ۱۸۲ هزار تن شمش فولادی عرضهشده، تنها ۳۲ درصد معامله شد. قیمت میانگین شمش ۵sp به ۲۹٬۷۹۸ تومان رسید که رشد ۰.۳ درصدی نسبت به هفته قبل داشت. بیشترین قیمت معاملهشده مربوط به فولاد کاوه با ۳۰٬۲۹۲ تومان بود.
اخبار بازار آهن را میتوان از دو طریق بدست آورد. 1. سایت های خبری که مرجع اطلاع رسانی اخبار بازارآهن و فولاد داخلی و خارجی هستند (مثل آرتان پرس) و 2. از طریق اکتفا کردن به شایعات و شنیده ها در بازار سنتی آهن
که توصیه میشود برای اطمینان نسبت به اخبار بازار آهن به سایت های معتبر مراجعه کنید.