در ۷ ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد ایران با کاهش ۱۰ درصدی به ۵.۵ میلیون تن رسید. صادرات فولاد میانی ۲۳ درصد کاهش یافت، اما صادرات محصولات فولادی ۲۰ درصد افزایش نشان داد. صادرات گندله با رشد ۱۳ درصدی و صادرات کنسانتره بدون تغییر باقی ماند.
فارغ از همه محدودیتهای موجود برای تولید فولاد در ایران از کمبود آب، برق و گاز گرفته تا کمبود ذخایر سنگآهن کشفشده بهعنوان ماده اولیه و فقدان تکنولوژیهای نوین در این عرصه، صنعت فولاد کشور با واکاوی عوامل بهرهوری و تغییر نوع نگاه سیاستگذاران این حوزه همچنان میتواند شاهد افق روشنی باشد.
با توجه به سقف اولیه قیمت در ابتدای مرداد سال جاری، قیمت کنونی شمش فولادی (۲۲۰۵۷ تومان) ۱۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو پایینتر از آن قرار دارد. این تفاوت نشاندهنده مزایای رقابتی کوتاهمدت برای تولیدکنندگان ایرانی است.
ایران واردات فولاد نهایی را در این دوره با افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل به حدود ۵۴۵ هزار تن رساند.
شمش ایرانی با نوعی خوش بینی محتاطانه از کارخانههای مبتنی بر کوره قوس الکتریکی (EAF) برای حمل در ماه اکتبر این هفته با قیمت ۴۵۵-۴۶۰ دلار به ازای هر تن (FOB) در دسترس است
آهن اسفنجی در بورس کالا عرضه 242 هزار تنی با تقاضای 0.8 برابر معامله شد. 57.3% عرضهها معامله شدند. قیمت میانگین موزون هر کیلو به 12460 تومان رسید و نسبت به هفته گذشته 1.2% افزایش یافت.
کاهش ۱۶ درصتی در ارزش صادرات آهن و فولاد ایران در پنج ماهه امسال. حجم صادرات کاهش یافته، اما برخی بخشها مانند مقاطع طویل فولادی افزایش یافته است. تغییرات در بازار جهانی و سیاستهای ارزی تأثیرگذار بوده است.
بررسی آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که مجموع صادرات فولاد کشور (فولاد میانی و محصولات فولادی) در سال ۵ ماهه نخست سال جاری، ۴ میلیون و ۱۲۵ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۸ درصدی را نشان میدهد
رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که ارز صادرات فولاد در بازارچههای مرزی به صورت توافقی به فروش برسد. این تصمیم میتواند مشکلات فولادیها را رفع کند و زمینهساز بهبود صادرات سایر کالاها شود.
رفع محدودیتهای برق در واحدهای تولیدی سیمان، تولید و عرضه این محصول را به روال عادی بازگردانده است. با وجود قطعی برق، ذخایر کلینکر اجازه دادهاند عرضه سیمان در بازار تغییر چندانی نکند. پیشبینی میشود در فصل پاییز وضعیت تولید سختتر شود و قیمت سیمان افزایش یابد.
دستورالعمل جدید سازمان توسعه تجارت، صادرکنندگان فولاد را از الزام بازگشت ارز با نرخ نیمایی آزاد کرد. فعالان این حوزه از پنج نکته کلیدی رونمایی کردند. نرخ ارز توافقی بین 50 تا 55 هزار تومان تخمین زده میشود. این دستورالعمل استقبال فعالان را به همراه داشت، اما چالشهای مالی و بازرگانی همچنان وجود دارند.
اخبار بازار آهن را میتوان از دو طریق بدست آورد. 1. سایت های خبری که مرجع اطلاع رسانی اخبار بازارآهن و فولاد داخلی و خارجی هستند (مثل آرتان پرس) و 2. از طریق اکتفا کردن به شایعات و شنیده ها در بازار سنتی آهن
که توصیه میشود برای اطمینان نسبت به اخبار بازار آهن به سایت های معتبر مراجعه کنید.