در چین، قیمت قراضه در این بازه ۲.۱ درصد افزایش یافت و به ۳۵۲.۱ دلار در هر تن رسید. افزایش قیمتها به دلیل ازسرگیری فعالیت در بازار ساختوساز پس از تعطیلات بود. عامل دیگر افزایش تقاضای داخلی در چین بود که به تقویت کلی قیمتها کمک کرد. انتظار میرود که در کوتاهمدت قیمتها تثبیت شود، اما تحرکات آتی عمدتاً به سیاستهای حمایتی دولت بستگی دارد.
در ۹ ماهه نخست ۲۰۲۴، صنعت فولاد ترکیه با رشد ۱۳.۸ درصدی تولید و افزایش ۳۱.۶ درصدی صادرات مواجه شد، در حالی که مصرف داخلی ۴.۲ درصد و واردات ۱۲.۵ درصد کاهش یافت. این روند نشاندهنده تقویت جایگاه ترکیه در بازارهای جهانی و تمرکز بر تولید داخلی است.
کاهش چشمگیر صادرات میلگرد ترکیه در سپتامبر ۲۰۲۴، همراه با افت تقاضای جهانی فولاد، صنعت فولاد این کشور را با چالش جدی مواجه کرده و آینده این بازار را در هالهای از ابهام قرار داده است.
تولید فولاد در سپتامبر ۲۰۲۴ ترکیه با رشد ۶.۵ درصدی به ۳.۰۹ میلیون تن رسید، اما نسبت به ماه قبل ۱.۷ درصد کاهش یافت. از ژانویه تا سپتامبر، تولید به ۲۷.۹۱ میلیون تن افزایش یافت و تولید چدن ۱۵.۶ درصد رشد کرد. پیشبینیها کاهش ۵.۵ درصدی تقاضای فولاد در ترکیه در سال ۲۰۲۴ را نشان میدهد.
تولید فولاد خام جهانی در سپتامبر ۲۰۲۴ به ۱۴۳.۶ میلیون تن رسید و ۴.۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت. چین با ۷۷.۱ میلیون تن در صدر تولید قرار دارد، در حالی که روسیه و ایران کاهشهای قابل توجهی را تجربه کردهاند. در مقابل، برزیل و ترکیه شاهد رشد مثبت بودهاند.
پیشبینی میشود تقاضا برای فولاد خام در ترکیه در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به ۳۵.۵ میلیون تن برسد که کاهشی ۱.۴ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد. این کاهش ناشی از تنگنای پولی، افت قدرت خرید خانوار و ضعف در ساخت و ساز مسکن است. شرایط اقتصادی نامناسب، آینده بازار فولاد ترکیه را تیره کرده است.
به گزارش آرتان پرس، ترکیه بر واردات برخی محصولات فولادی از چهار کشور از جمله روسیه به طور همزمان تعرفه های ضد دامپینگ وضع کرده است.
طی سه سال گذشته، شرکت های فولادی ترکیه حضور خود را در بازار محصولات نورد شده فولادی اوکراین به میزان قابل توجهی افزایش داده اند. سهم محصولات فولادی ترکیه در کل واردات فولاد نورد شده به اوکراین از 19 درصد به بیش از 50 درصد افزایش یافت و حجم آن بیش از دو برابر شد.
واردات بیلت و بلوم ترکیه در دوره ژانویه تا آگوست ۲۰۲۴ به ۱,۸۵۸,۰۲۳ تن رسید که ۲۴.۶ درصد کاهش نسبت به سال گذشته را نشان میدهد. ارزش این واردات نیز به ۱.۰۵ میلیارد دلار با کاهش ۲۸.۵ درصدی رسید. روسیه بزرگترین منبع واردات بود، در حالی که واردات از مالزی و اوکراین افزایش داشته است.
سهم فولاد ترکیه در بازار اوکراین از ۱۹% به ۵۳% رسیده و واردات در سال ۲۰۲۳ به ۴۵۶ هزار تن افزایش یافته است. این روند در سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و پیشبینی میشود تا پایان سال بیش از ۶۰۰ هزار تن وارد شود.
بر اساس دادههای انجمن صادرکنندگان فلزات آهنی و غیرآهنی مدیترانه، صادرات صنایع آهنی و فولادی ترکیه در ماه اوت امسال با افزایش 11.3% به 1.1 میلیارد دلار رسید. آلمان رتبه اول مقاصد صادرات را با 190.1 میلیون دلار دارا است. صنعت آهن و فولاد ترکیه به اروپا متکی شده و رشد قابل توجهی داشته است.