استان شانشی چین برنامهای برای صرفهجویی در انرژی و کاهش کربن تا ۲۰۲۵ اعلام کرده است. این طرح شامل کاهش ۲ درصدی مصرف انرژی به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی و افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر به ۵۰ درصد است. همچنین، استان به دنبال حفظ تولید زغالسنگ خام در حدود ۱.۳ میلیارد تن در سال ۲۰۲۴ میباشد.
با افزایش بحران انرژی در ایران، بخصوص در بخشهای برق و گاز طبیعی، اختلالات متعددی در تامین برق و گاز برای واحدهای صنعتی ایجاد شده است. این مشکلات منجر به خسارتهای مالی سنگینی برای صنایع مهمی مانند فولاد و پتروشیمی شده است
اولین میدان گازی بسیار کم عمق در آبهای بسیار عمیق کشف شد. میدان گازی Lingshui 36-1 در حوضه Qiongdongnan، در جنوب شرقی Hainan، جنوبی ترین استان جزیره چین واقع شده است.
محاسبه هزینه برق مصرفی شرکت فولاد آلیاژی ایران از اردیبهشت تا پایان دی سال ۱۴۰۲ هم مشمول افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت شد.
رئیس انجمن فولاد آذربایجان، عدم صادرات و افزایش هزینه برق را بزرگترین و مهمترین مشکل صنعت فولاد دانست و تصریح کرد: این عوامل اجازه تنفس به صنعت فولاد را نمیدهد.
تولید ۱.۶ درصدی فولاد در حالی است که رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: یک برنامه قطعی برق بین وزارت صمت و نیرو توافق شده که به تولید لطمه نزند اما محدودیت های برق بیشتر از آن چیزی است که قرار بود باشد.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: آماری که از طریق انجمنهای فولاد و همچنین تشکلهای فولاد به دست آمده نشان از عدمالنفعی دارد که ناترازی برق ایجاد کرده و روی تولید ناخالص داخلی هم اثرگذار است.
واهمه از کسری عرضه شمش فولاد ظرف هفتههای پیش رو به دلیل آغاز قطعی برق واحدهای صنعتی در کشور باعث شد تا به رغم کاهش نرخ ارز در بازار آزاد و فروکش جریان انتظارات تورمی، بر حجم فروش شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس کالا افزوده شود و متقاضیان برای کسب سهم از عرضهها به رقابت قیمتی با یکدیگر روی آورند، با این وجود بسیاری از فعالان قدیمی بازار بر این باورند که با توجه به انباشت محصول در بازار آزاد و عدم رفع موانع صادراتی نمیتوان به استمرار این جریان رونق امیدوار بود.
خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: صنایع فولادی ۱۵ درصد از کل برق کشور را مصرف میکنند.
تأمین پایدار انرژی، چالش فعلی صنعت و دغدغه عمده برنامهریزان و کارگزاران صنایع کشور، به ویژه صنعت فولاد است.
یکی از کارشناسان صنایع فولادی گفت: ما هر ساله با شروع فصل گرما با شرکت توانیر در زمینه مدیریت مصرف برق همکاری داریم و گاهی این همکاری در بعضی از روزهای سال بیشتر از تعهدات قبلی بوده است، تا جایی که نزدیک به ۵۰ درصد از محدودیتهای ناترازی انرژی به صنایع فولادی تحمیل میشود.