چین به عنوان بزرگترین مصرفکننده سنگآهن در دنیا، به دنبال کاهش بهای این محصول است؛ این در حالی است که معدنکاران بزرگ سنگآهن در دنیا بر این باورند که این تصمیم دولت چین نمیتواند مانع صعود نرخ این محصول شود. بهای سنگآهن براساس عرضه و تقاضا تعیین میشود و دولت چین نمیتواند در مهار قیمت این محصول موفق باشد.
اتحادیه اروپا واردات سنگ آهن از اوکراین را در ماه سپتامبر 2023 حدود 9.3 درصد نسبت به ماه قبل کاهش داد.
با نزدیک شدن به فصل سرما و اعلام اخطارهایی در خصوص محدودیت و قطعی گاز، آهن اسفنجی روز شنبه با افزایش قیمت در رینگ صنعتی بورسکالا عرضه شد و از اینرو شمش فولادی نیز با افزایش نسبی مورد دادوستد قرار گرفت که میتوان انتظار داشت بازار فولاد طی هفتههای آینده مجددا به دوران اوج خود بازگردد. معاملات هفته جاری نشان میدهد که میزان تقاضا برای شمش فولادی حدود ۳۹ درصد افزایش داشته و حدود ۶۱.۲ درصد از میزان عرضه به فروش رسیده است که بهبود بازار را نوید میدهد.
در بین گروههای اجرایی، بیشترین تورم فصلی معادل ۲۰.۶ درصد در گروه گچ و گچ کاری و کمترین تورم فصلی معادل منفی ۶.۵ در گروه آهنآلات، میلگرد، پروفیل ثبت شده است.
آخرین گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان میدهد، آمار صادرات محصولات زنجیره آهن و فولاد ایران در هشت ماه منتهی به آذر ماه ۱۴۰۲ با رُشد ۱۵.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال از مرز چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار گذشت.
مهرداد صابری، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران در خصوص سیاستگذاریهای ارزی دولت در زمینه واردات و صادرات تولید گفت: اولین اثر منفی این سیاستگذاریها حذف صادرکنندگان واقعی به واسطه مسائل پیمان سپاری ارزی است.
یک کارشناس صنعت فولاد گفت: طبق ماده ۵ قرارداد شرکتها با وزارت نیرو، به هر دلیلی در قطعیها باید وزارتخانه خسارت را پرداخت کند که نه تنها چنین کاری نمیکند؛ بلکه شرکتهای فولادی را با بهانه مصرف بیش از حد تعیین شده، جریمه میکنند.
بررسی آمار صادرات فولاد میانی و محصولات فولاد میانی نشان میدهد در ۸ ماه از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، محصولاتی مانند تیرآهن، آهن اسفنجی و گندله سنگآهن، رشد صادرات داشتهاند.
یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از افزایش مصرف فولاد طویل و تخت در هفت ماهه امسال خبر داد.
در حالی که در سال ۲۰۲۲ ارزش صادرات جهانی فولاد ضد زنگ ۶.۶ میلیارد دلار بوده و صادر کنندگان آسیایی در صدر جای دارند، ایران نیز جایگاه هفتاد و چهارم دنیا را از آنِ خود کرده است.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: ظرفیت زنجیره آهن و فولاد کشور به حدی است که میتواند بیش از ده میلیارد دلار ارز آوری داشته باشد.